1. KOLO RŽL 28.9.2011 ŘÍČANY

07.10.2011 13:27

 

     Překrásný slunečný a sváteční den strávili naši šachisté Vojtěch Filip a Daniel Ždych a jejich doprovod na šachovém turnaji. Hrálo se 1. kolo Regionální žákovské ligy v Říčanech, tradičně v Kulturním domě.

     Hned po příchodu do sálu zde byla patrná "ženská ruka" paní Marušky Jirouškové. Dokonce i cenový fond a poháry byly pro děti překvapením. Tradičně a s přehledem "koučoval" u svého nepostradatelného pomocníka - počítače, Petr Havelka a spravedlivě losoval nasazení hráčů do jednotlivých kol. Turnaj řídil a provázel pan Říha.

     Celkem k prvnímu kolu RŽL nastoupilo 87 šachistů. Oba naši hráli ve skupině "A", kde se utkalo 16 hráčů. Vojta vyhrál tři zápasy a jeden zremizoval, což se mu stalo osudným a ve výsledku byl svým remizovým soupeřem odsunut na druhé místo! Danovi se nedařilo a skupinu "A" uzavíral.

     Shlédli jsme spoustu nových tváří, u těch nejmenších i nějaké ty slžičky, napětí rodičů, kteří měli možná větší trému, než malí šachisté. Nechyběly ani horečné propočty výsledků, zkrátka vše, co k šachu patří.

      Děkuji panu Zdeňku Hejnému za dopravu. Strávili jsme v Říčanech hezký den, domů se vrátili poměrně včas a příště zavítají děti do Stříbrné Skalice, a to 8.10.2011.

Propozice: 1. kolo RŽL Říčany 28.9..2011.doc

Výsledky: https://chess-results.com/tnr56999.aspx?art=4&lan=5

Fotečky: sachypravonin.rajce.idnes.cz/RZL_Ricany_28.9.2011/





Více zde: https://www.sachypravonin.cz/news/a1-kolo-rzl-odehrano-v-ricanech/