1. ONLINE ŠACHOVÝ TURNAJ DOMEČKU VLAŠIM 7.11.2020

10.11.2020 17:50

Leták: Propozice - Online turnaj pravonín1.pdf 

Výsledková listina 1. online turnaj_Domečku v šachu 7.1.2020.xls

PRVNÍ ONLINE ŠACHOVÝ TURNAJ DOMEČKU VLAŠIM

V sobotu 7.11.2020 pořádal MěDDM Vlašim ve spolupráci s ŠK Pravonín první online šachový turnaj. Jelikož se jednalo o první takto konaný turnaj, podporovaný Středočeským krajem, nebyla jeho příprava ani organizace jednoduchá. Turnaj začal v sobotu v 9:00, kdy se děti přihlašovaly do zápasu na portálu chess.com. Celkem se do turnaje přihlásilo 69 dětí v různých věkových kategorií. Za tento počet zúčastněných jsme moc rádi. Taková účast mě mile překvapila. V turnaji hrály kromě domácích dětí, ještě šachisté z regionu (Říčan, STAMATu, Zvole, Sedlčan a Týnce nad Sázavou). Pro zpestření jsme pozvali šachisty z Čelákovic, kteří účast hodně zvedli. Nejvzdálenější šachistka se připojila na turnaj až ze Vsetína.  

Průběh hry: Celkem se odehrálo 7 kol švýcarským systémem. Doba na partii byla 2x10 minut + 2 sekundy za tah. Zvolili jsme takové tempo, aby se děti mohly více zamyslet, ale věřím, že pro nejmladší účastníky to bylo namáhavé. Takže tímto bych chtěl vyzvednout Elen Topenčíkovou a Jonáše Fádrnýho z Čelákovic oba ročník 2014. Do balíku s cenou jim přidávám plyšáka :).

V turnaji získal nejvíce bodů Pressler Tobiáš (Tobish) z Říčan, a proto mu patří první příčka. Uhrál 6,5 ze 7 možných. Největší krizi měl v poslední partii, kdy se na něj vrhla klubová kolegyně Tereza Pravdová. V partii stála na výhru a tuto pozici dala za remízu. Škoda.

Na druhém místě skončil domácí Štěpán Filip (Stepy88). Štěpán prohrál pouze s vítězem turnaje. Na mále měl však ve třetím kole s Antonínem Peškem (FaxoEnergyCZ) z Čelákovic. Antonín stál na výhru, bohužel pro něj zvolil špatné pokračování a Štěpán se dostal ze spár prohry.

Na třetím místě skončil Čermák Filip (Filip263) ze Zvole. Ten prohrál pouze s domácím Štěpánem Filipem ve čtvrtém kole. Tímto třem šachistům gratuluji.

Nejlepší dívky byly Pravdová Tereza (Pravdova) Říčany, Mullerová Karin (Karin-7) Čelákovice a na třetím místě skončila Zádrapová Amálie (Eilama17) ze Vsetína. Holkám také moc gratuluji.

Dále už jen domácí na 4. místě se umístil Filip Vopálka (Fufued). Ten měl smůlu v partii s Tobiášem Presslerem, kde se místo nabídky remízy vzdal. Pro mě překvapení Adam Slavík (AdamS2006) na 8. místě. Víme, že Adam rapidy a bleskovky nemá moc rád, kvůli času, ale výsledek 5/7 je pěkný. Na 14. místě skončil Filip Kůra (Peskovykalhotky) se 4,5 body ze 7 možných. Za ním hned Daniel Zeman (ZemanDaniel), který je určitě spokojený s výsledkem, i když měl problém s internetem v prvním kole, kde ve vyhrané pozici spadl na čas. Na 16. místě skončil Jáchym Slánský (Jachymator), který také uhrál 4,5/7. Tady si myslím, že Jáchym má na víc. Jáchyma ale chválím za jeho originální přezdívku. Na 25. místě skončil Míša Stein (misa2009), kterému se moc nedařilo přizpůsobit na tempo. Vojta Břeský (vojta12373) uhrál 4 bodíky, ale věřím že v dalších turnajích určitě nějaký bodík přidá. Vojta Vopálka (vojtavopalka) skončil na 42. místě se třemi body. Natálka Štanderová (standerka01) též jako Vojta uhrála 3 body. A teď moji nejmenší účastníci tohoto turnaje Matěj Žížala (ZizaMAt) 2 body, Jakub Čáp (JakubCap) 2 body a Tomáš Brixí (BrixiT2) 1,5 bodu. Z domácích v turnaji ještě hrála Kája Hrabánková (Hraboska2011), ta však uhrála 1/5 a pak se někde stala chyba ve spojení.

K vyhodnocení, první tři šachisté si odnesou (bude jim poslán) pohár, medaili, diplom a cenu.

A teď k obtížnější části turnaje. Po skončení turnaje nás čekalo dětem rozdat ceny. To byl úkol dost nelehký a vzhledem k tomu, že jsme v tomto pořádání turnaje neměli žádné zkušenosti, tak si uvědomujeme, že zde mohlo dojít k menším zmatkům. Nicméně předávání cen proběhlo pomocí stránek ŠK Pravonín, kdy si děti vybíraly ceny podle fotky. Doufáme, že si každé dítě odneslo cenu, která mu udělala radost a my tak můžeme říct, že si děti celý turnaj opravdu užily.

Když už jsme si takto vyzkoušely pořádání online turnaje, rádi bychom v nich pokračovaly a stále je pro šachisty vylepšovaly. Z osmi odehraných turnajů se započítá 5 nejlepších výsledků do celkového vyhodnocení v silvestrovském turnaji. Zatím pro vás máme připravený tento turnaj: 2. online šachový turnaj Domečku Vlašim, který se odehraje 14.11.2020. A takto chceme pokračovat každou sobotu do Silvestrovského turnaje. Na každém z těchto turnajů vás čeká nějaké překvapení a my budeme rádi, pokud se většiny turnajů zúčastní co nejvíce z vás.

Na závěr bych chtěl ještě poděkovat za pomoc s organizací Petrovi Havelkovi. Dále bych chtěl také poděkovat všem vedoucím klubům, jejichž děti se turnaje zúčastnily, za předání informací o konání turnaje dětem.

Budu se na vás těšit v dalších online turnajích a doufám, že se co nejdříve uvidíme naživo.

Ceny vyexpedujeme, prostřednictvím vašich vedoucích co nejdříve. Nebo si s námi domluvte jiný způsob předání.

 

Průběžné pořadí v kategoriích: Online_liga_Domečku_Vlašim.pdf (24,6 kB)

Leták na druhý online turnaj Domečku Vlašim: Propozice - Online turnaj pravonín2.pdf (1,4 MB)

Propozice na druhý online turnaj Domečku Vlašim: Městský dům dětí a mládeže Vlašim příspěvková organizace pořádá.docx (79035)

Leták: 1._Online_sachovy_turnaj_Domecku_Vlasim_7.11.2020 - leták.pdf

 

Diskusní téma: 1. ONLINE ŠACHOVÝ TURNAJ DOMEČKU VLAŠIM 7.11.2020

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek