14. SCHŮZKA ŠACHOVÉHO KLUBU 2009/2010 14.12.2009

14.12.2009 22:11

      Dnešní schůzka se konala za přítomnosti Ondry Matějovského, který nejdříve trošku probral naše studijní materiály, které jsem kdysi pro děti připravila a ty si je podle možností půjčují, ale spíš některé vezmu k výuce, když Ondra nemůže přijet. I on si vybral složku Koncovky a s Danem probíral některé z nich a přitom si opakovali učivo (pravidlo čtverce a pod...), po chvilce se k nim přidal Marek a i Martin Lalouček, který přijel s taťkou.

    Protože děti z načeradské školy mají chřipkové prázdniny, tak kluci Filipovi dorazili už také na 15.00 hodinu a hráli si přátelské partie. Já se věnovala učivu nejmenších šachistů Denisce a Oliwerovi a dneska také Štěpánkovi (malý brách Lukáše a Vojty-jsou mu 4 roky). Deniska s Oliwerem už dokáží spolu sehrát partii a už i někdy vymýšlí, jak posunout figuru, aby o ni hned nepřišli a nebo se při nebezpečí vrací. Pak jsme společně trénovali pozice na šachovnici, které jsem jim postavila a pak dostali do ruky figurku dámy a měli ji postavit tak, aby dali mat. Pak si spolu sehráli přátelskou partii a já se věnovala Štěpánkovi, měla jsem obavu, že na schůzce nevydrží, ale byl tam celé čtyři hodiny a stále chtěl hrát, přitom jsem mu ukazovala, kde dělá chyby. Figurkami tahat umí, někdy udělá chybu u jezdce, ale je vytrvalý. Je otázkou jak dlouho nám ho v šachové klubovně nechá jeho taťka, který z něho chce mít fotbalistu! Říká nám, že tohoto kluka nám tedy nedá! Uvidíme?

     v 16.30 hodin byla přestávka na svačinku, Marek šel domů, Dan ještě zůstal na výuku pokročilých šachistů. Přišel jen Tomáš (Michal a Patrik nepřišli a ani se neomluvili). Pokročilí začali rozborem partií z RS, která proběhla předešlý den (13.12.2009), kdy jsme hráli se Spartakem Vlašim C a vyhráli jsme. Potom dostali kluci na řešení úlohy. Nejvíce a nejrychleji viděl, jako vždy Vojta.

    Potom jsme probírali plánované setkání na společném předvánočním turnaji, který se bude konat ve Sporthotelu ve Vlašimi v pátek 18.12.2009 od 15.00 hodin.

     Schůzka skončila v 19.00 hodin.

Diskusní téma: 14. SCHŮZKA ŠACHOVÉHO KLUBU 2009/2010 14.12.2009

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek