19. schůzka Šachového klubu 2009/2010 25.1.2010

30.01.2010 14:22

      I když bylo velice špatné počasí, tak vynechal jen Marek (bez omluvy), Vojta, kterého opět trápí kašel a Deniska, která si užívala s taťkou na horách.

      Dan měl tím pádem s Ondrou Matějovským individuální hodinu, kde se soustředili na opakování učiva a řešení diagramů. Po více jak měsíci se dostavil Oliver, tak jsme spolu museli zopakovat všechno učivo, protože doma s ním prozatím neterénují, a protože jsem zjistila, že je to tím, že nemají šachovou soupravu, tak jsem mu jednu půjčila k trénovaní doma. Pak jsme se soustředili na mat dámou. Na konci hodiny to uměl Oliver docela obstojně. Také jsem s ním sehrála přátelskou partii, kdy jsme si opakovaly důležité zásady.

      Po 16.00 hodině se dostavili pokročilí, kteří nejdříve sehráli přátelské partie, pak měl Ondra pro ně připraveny zajímavé řešitelské úlohy z uplynulého šachového víkendu a pak rozebírali společně partie odehrané na 1. lize mladšího dorostu a na regionální soutěži, kterou jsme odehráli v neděli s Brodcil. Po odjezdu trenéra sehráli kluci ještě přátelské partie.

     Schůzka trvala od 15.10 hodin do 19.00 hodin.