2. KOLO REGIONÁLNÍ SOUTĚŽ "E" ŠK PRAVONÍN x JAWA BRODCE "C"

30.10.2016 14:41

HRÁLI JSME V ZÁKLADU, ALE NA BRODCE TO NESTAČILO....


        V neděli 30.10.2016 k nám přijeli odehrát 2. kolo Regionální soutěže "E" kolegové z Jawy Brodce "C". Prohráli jsme 1 : 4.  Vše probíhalo jako obvykle, začali jsme malým občerstvením a pak zahájili své partie.


1. deska:  Miroslav Lalouček x Martin Vašák

2. deska:  Lukáš Filip x Karel Jukl

3. deska:  Petra Píšová x Vojtěch Dudek

4. deska:  Štěpán Filip x Dan Vasilev

5. deska:  Lukáš Zeman x Eva Potůčková


        První, kdo sklonil svého krále byl Štěpán Filip (4.šachovnice). Dost dobře si nevěděl rady se soupeřovým zavřeným zahájením. Udělal několik hrubek, vytvořil si slabiny a soupeř ho přehrál a my prohrávali 0 : 1.


         Na třetí šachovnici hrála Petra Píšová. Hrála po delší odmlce, svoji účastí soupeře trochu zaskočila. Přišla o pár pěšců, tahala za kratší konec. Spolupráce Vojtových figur byla lepší, přešel do jezdcové koncovky a tu vyhrál. Prohráváme   0 : 2.

       

         Na páté šachovnici hrál Lukáš Zeman. Musím ho pochválit, že i když hrál celý týden v Harrachově, tak i v neděli za družstvo nastoupil a nedal si volno. Zdálo se mi, že Lukáš soupeřku trochu podcenil a dostal se do horší pozice. Vzhledem k podstatně horšímu času mu soupeřka nabídla remízu. Body jsme potřebovali, ale nakonec jsme nechali rozhodnutí na Lukášovi, jeho pozice se nám nelíbyla, uhrál další tři tahy, i on vyhodnotil svoji pozici za ne příliš vydařenou a nabídl remízu on a soupeřka ji přijala. Stav 0,5 : 2,5.


         Na druhé šachovnici jsem hrál já s Karlem Juklem. Zahájení se mi moc nepovedlo. Celou partii jsem hrál pasivně. Naštěstí na šachovnici stále nějaká protihra byla. Soupeř měl zase horší čas, nabídnutou remízu jsem rád přijal. Stav 1 : 3.


         První šachovnici srdnatě hájil Mirek Lalouček. Hrálo se zavřené zahájení. Mirek měl do 40 tahů velmi málo času, udělal pár chybiček (přidání času stihl), ale pozice už nebyla pro něj nijak pohodlná a Martin koncovku zahrál dobře a kolegové z Brodců si od nás odvezli 4 body!


          Turnaj rozhodovala Marie Filipová, proběhl bez problémů.

 


Pár foteček: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_soutez_E_2016-2017_2._kolo_30.10.2016/


Výsledky ze svazových www stránek: https://db.chess.cz/soutez.php


Zaznamenal: Lukáš Filip




Diskusní téma: 2. KOLO REGIONÁLNÍ SOUTĚŽ "E" ŠK PRAVONÍN x JAWA BRODCE "C"

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek