3. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 15.11.2014 V JÍLOVÉM

16.11.2014 19:33

VÝSLEDKY: https://chess-results.com/tnr151596.aspx?lan=5&art=4&wi=821

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_zakovska_liga_3.kolo_15.11.2014_Jilove


Předesílám:

     Vzhledem k tomu, že se konala RŽL v termínu konání Mistrovství Čech v šachu HD 8-10let, tak chybělo velké množství těch nejlepších této věkové kategorie a tak pro mnohé to znamenalo posunutí do turnaje "A", kde to pro ně bylo velice těžké, jiní v "B" a "C" turnaji měli ulehčenou cestu k vysokým metám, ale přesto všem úspěšným gratuluji.

V turnaji "A" hrála Petruška Píšová, která uhrála 1 bod v tomto TOP uskupení hráčů a do celkové tabulky si připsala 7 bodů, které pohodlně uhrává i v turnaji nižším a  z dívek se umístila  na 2. příčce.

V turnaji "B" jsme do Pravonína dovezli 3. místo, které s 5 body vybojoval Filip Vopálka, který si v Jílovém uhrál i 3.VT. Tento turnaj hrál i Štěpán Filip, který se 4 body obsadil 10. příčku.

V turnaji "C" pro Pravonín hned dvě medaile, a to stříbrné. V chlapcích Lukáš Zeman se 6 body, 8.byl Fanda Jelínek 4 body a 10. Adam Slavík rovněž 4 body a Barunka Slavíková celkově 13., ale v dívkách druhá uhrála i ona 4 body.

Z Jílového pro Pravonín hned 4 medailová umístění, dobré, ne?

Všem děkuji za vzornou reprezentaci a madailistům velká gratulace.



RŽL-Jílové u Prahy - 15. 11. 2014

          V sobotu, 15. listopadu 2014, se v Jílovém u Prahy pokračovalo dalším kolem Regionální žákovské ligy. Díky současnému konání MČech do 10 let v Harrachově se dostavilo o něco méně účastníků. Pravonínské barvy hájili ve skupině C Barunka Slavíková, Adam Slavík, Fanda Jelínek a Lukáš Zeman, ve skupině B Štěpán Filip a Filip Vopálka a do skupiny A tentokrát poprvé "spadla" Petruška Píšová.

         V céčku se naši špunti drželi po celý turnaj vcelku v popředí. Ve druhém kole se proti sobě posadili Lukáš s Fandou, ze kterého si bodík tentokrát připsal Fanda.  To však byla Lukášova jediná prohra, ostatních 6 kol vyhrál a dosáhnul tak na krásné medailové 2. místo!  Fandovi se podařil rozjezd, ale na konci už mu štěstí tolik nepřálo a tak uhrál 4 body, které mu stačily na 8. místo. Barunka s Adamem si spolu zahráli v 6. kole, přičemž chvílemi jejich partie připomínala spíše bleskovou "žravou dámu". Nakonec víc spořádal Adam, a tak sourozenecký souboj skončil v jeho prospěch. I tak se ale oběma podařilo uhrát celkově 4 body, které Adamovi stačily na 10. místo a Barunce na 13. příčku, ale zároveň se stala druhou nejlepší dívkou turnaje C!

       V béčku jsme tentokrát měli Štěpána s Filipem a dle mého laického úsudku se jim turnaj také vydařil. Oba hráli na předních šachovnicích a neušli ani vzájemnému souboji v 7. kole. Před tímto posledním kolem měli oba shodně 4 body a tudíž opravdu šlo do tuhého. Partie se lépe vyvedla Filipovi, takže s krásnými 5 body dosáhl na 3. místo! Štěpána bohužel tato prohra odsunula až na 10. příčku. I tak si myslím, že si oba pěkně zahráli.

      Do áčka se tentokrát podívala Petruška. Od začátku jsme věděli, že napoprvé to asi nebude velký zázrak a spíše nasbírá pár nových zkušeností. Ze čtyřech partií se jí podařilo proměnit v bod pouze jednu, to když vyhrála nad Vojtěchem Štochlem. Ostatní zůstaly ve prospěch protihráčů. Přesto i ten jeden bod jí pomohl k předposlednímu místu a vzhledem k tomu, že byly tentokrát v této skupině pouze dvě dívky, zároveň se stala za Klárkou Kocourkovou druhou dívkou turnaje A!

Moc všem dětem gratulujeme!!!

Zaznamenala: Zuzka Píšová


Diskusní téma: 2. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 15.11.2014 V JÍLOVÉM

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek