2. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 2018-2019 V PRAVONÍNĚ

08.10.2018 20:11

2. KOLO REGIONÁNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA V ŠACHU 13.10.2018 - PRAVONÍN

           Dnes už lze konstatovat, že 2. kolo RŽL, které uspořádal ve spolupráci Městský dům dětí a mládeže ve Vlašimi a Šachový klub Pravonín, za podpory sponzorů, byl spěšně zvládnut.

           Tradičně losoval bezchybně Petr Havelka ze Sedlčan, který nám i vytiskl nádherné diplomy. Jako rozhodčí pracovali dále Lukáš Filip, Vladimír Horák a Vojtěch Filip. Nezaznamenali jsme žádné stížnosti, jen v turnaji C měli rozhodčí hodně práce, neboť tam se to "nemožňáčky" jen hemžilo, ale na druhou stranu jsme měli velikou radost kolik maličkých, nadějných šachistů k nám přijelo.

           V turnaji celkem startovalo 99 dětí, z toho "naši" tvořili největší delegaci, startovalo úžasných 26 dětí! V turnaji "A" startovalo 16 TOP šachistů a my jsme zde měli 5 zástupců. Tento turnaj vyhrál Jakub Vojta s Vlašimi (jako jediný nebyl nikým poražen), druhý byl, rovněž z Vlašimi Kryštof Křížek a třetí z chlapců náš Štěpán Filip. Nejlepší dívkou naše Petra Píšová z dívek bezkonkurenčně nejlepší, dokonce třetí v celkovém pořadí mezi chlapci, druhou nejlepší pak Kamila Steinová z ŠŠ Stamat Jiráskova. Další z našich kroužků: 11. místo Filip Kůra, 12. František Jelínek a 15. Jan Veselý.

           V turnaji "B" jsme měli na startu 7 šachistů. Velice nás potěšila ZLATÁ! od Vojtěcha Vopálky, který přehrál svého bratra Filipa (ten dlouhou dobu turnaj vedl a pak ho brácha připravil o medailovu pozici!), druhý skončil Marek Kůrka ze Zvole a třetí Ondřej Hrabě z Vlašimi. Nejlepší dívkou se stala Veronika Žoudlíková ze Sázavy, druhá na pásce mezi dívkami byla Tereza Pravdová z Říčan a ze třetí příčky se radovala naše Kateřina Mrázková (celkově 19. místo). Další z našich: 4. Filip Vopálka, 13. Adam Slavík, 19. Kateřina Mrázková, 20. Zdeněk Šťastný, 25. Adéla Janoušová a 26. Daniel Zeman.

          V turnaji "C" nás reprezentovalo hned 14 malých šachistů. Hlavně děti ze Začátečníků už se nemohly dočkat, kdy je "vyvezeme, resp. vyvedeme" na šachový turnaj! Zvítězil Filip Zita z Říčan, druhé místo obsadil Daniel Schnabl rovněž z Říčan a třetí z chlapců byl Vojtěch Černý ze Sedlčan. Dívky: 1. Eva Panušková ze Sázavy (celkově 3.), 2. místo naše Natálie Štanderová a třetí Eliška Helebrandová z Vlašimi. Další naši: 8. místo Michal Škaryd, 10. Michal Kubec, 26. Tereza Slavíková, 27. Tereza Žížalová, 28. Eliška Škarydová, 31. Lenka Šťastná, 32. Matěj Duda, 34. Tomáš Zeman, 35. Vít Duda, 36. Dan Vopálka, 38. Nela Hejná, 39. Patrik Heřmánek, 43. Jakub Čáp (školičkový a nejmladší účastník turnaje).

          Všem dětem děkuji za  reprezentaci našich šachových kroužků, hrály s chutí a radostí. Úspěchy si vzájemně přály, navíc jak jich bylo hodně, tak se často potkávaly mezi sebou, ale vůbec jim to nevadilo.

           Za své výkony obdrželi vítězové pěkné poháry a medaile, diplomy a hezké ceny. Na tomto místě děkujeme všem, kdož na ně finančně přispěli.

           Přálo nám počasí, tak přišla za vděk přilehlá zahrada, kde se šachisté proběhli a zahráli si fotbálek.

           Kiosek provozovala děvčata z ŠK Pravonín k nejlepší spokojenosti, moc všem děkuji a děkuji i všem ženám, které napekly výborné sladké pamlsky - buchty a předpřipravili řízečky. V neposlední řadě děkuji všem, kdož se přičinili při přípravě sálů a následném úklidu. Nesmím zapomenout na poděkování dětem, které svými silami pomáhaly také. Je fajn, že to nenecháváte jen na nás, trenérech.

           Na dalším 3. kole RŽL se sejdeme 10.11.2018 v Čerčanech - PROPOZICE: 18_19_3_RŽL_Čerčany.doc

PROPOZICE: 18_19_2_RŽL_Pravonín.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr381527.aspx?lan=5

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/2._kolo_Regionalni_zakovska_liga_2018-2019_13.10.2018_Pravonin/

VÝSLEDKY NÁPOČTEM - KATEGORIE: RZL_2018_kategorie.pdf

VÝSLEDKY NÁPOČTEM - CELKOVÉ: RZL_2018.pdf



   

Diskusní téma: 2. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 2018-2019 V PRAVONÍNĚ

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek