2. KOLO RŽL 8.10.2011 STŘÍBRNÁ SKALICE

09.10.2011 20:36
         Dne 8.10.2011 jsme se probudili do opravdu „uplakané soboty“ a s velkým sebezapřením se vypravili, ve složení Daniel Ždych (hrál skupinu A), Jan Vašíček (hrál skupinu B) na 2. kolo Regionální žákovské ligy do Stříbrné Skalice.  Tentokrát jsme jeli přes Načeradec, kde jsme přibírali  šachového benjamínka Martina Beladu (hrál skupinu C).
     Ve Vlašimi přistoupil Ondra Matějovský a nic nebránilo tomu, abychom vyrazili na místo určení. Dojeli jsme dobře, ale moc brzy, protože v ZŠ ještě téměř nikdo nebyl, ale měli tam pěkné teploučko.
      Protože jsem delší dobu na RŽL nebyla, tak mě velice překvapilo, kolik „drobotiny“ se zde sjelo. Malí šachisté byli vybaveni roztodivnými talismany – panenkami, medvídky, autíčky a podobně. Pak probíhalo vše tradičně. Petr Havelka bezchybně losoval a jednotlivá kola měla spád. Naši šachisté střídali kola úspěšná s neúspěšnými. Všichni měli ve svých skupinách nelehké soupeře.
     Ovšem cesta zpět byla opravdu dramatická! Nejen že se kluci vřítili do auta jak velká voda a hned rozbalovali ceny, které vyhráli a nikdo si nevšiml, že nám chybí Ondra Matějovský a šachové soupravy s šachovými hodinami, které jsme vezli z Pravonína. Takže rychle zpět! To ovšem nebyl konec! V Sázavě nás zastavila silniční kontrola! V tom zmatku mi musel Ondra Matějovský pomáhat hledat doklady. Policista byl hodný a říkal, že šachy nikdy nepochopil, což já naprosto chápu, ale Ondra nad tím, se svým ledovým klidem, jen kroutil hlavou – asi vím proč? Domů jsme přijeli opět za deště.
     Pořadatelům děkujeme tímto za příjemný průběh soutěže a hodnotný cenový fond.
     Výsledky jsou v připojených přehledech a i koukněte na fotky od Petra Havelky.
     Tentokrát to žádná sláva nebyla. Pochvalu zaslouží Martin, který na svém prvním turnaji v životě uhrál tři body (podle pana Matějovského mohlo být i o jeden bodík více).

 

Sepsala: Irena Hejná

 

PS: Dodávám, že jste ve Stříbrné Skalici zapomněli bundu, a to Martin Belada. Loni ji tam nechal Honza Vašíček! Ale Bolek je tak hodný, že je vždy pošle poštou. Za toto chci Bolkovi moc poděkovat. Filipová

 

Výsledky našich:

1. V Top skupině "A" naš ŠK zastupoval Daniel Ždych. Ve druhém kole se mu dařilo lépe než minule, startovní 12. místo neudržel, umístil se na 14. místě s perfo 1184. Bod uhrál nad Jaroslavem Spilkou ze Sedlčan. "Spolknout" musel porážky od Elišky Řeřábkové, Ondry Másla a Aničky Zlámané.

2. V "B" skupině hrál od nás Honza Vašíček. Startovní místo 19 (z 30 startujících) přehrál o jedno místečko, perfo 970 a 3 body nebyly nejhorším startem, ale Honza umí zahrát i lépe.

3. Svůj křest si odehrál náš nový člen ŠK Martin Belada, který byl poprvé v životě na šachovém turnaji. Celkově uhrál ve skupině "C" také 3 body a zaznamenal perfo 776.

       Všem třem klukům děkuji za vzornou reprezentaci klubu.

Propozice

Fotečky

Výsledková listina

Diskusní téma: 2. KOLO RŽL 8.10.2011 STŘÍBRNÁ SKALICE

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek