3.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY VE STŘÍBRNÉ SKALICI 24.11.2012

24.11.2012 23:24

PROPOZICE: 3. kolo RŽL Stříbrná Skalice 24.11.2012.docx

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/3._kolo_RZL_24.11.2012_Stribrna_Skalice/

VÝSLEDKY SKUPINY A: chess-results.com/tnr85640.aspx?art=1&lan=5

VÝSLEDKY SKUPINY B: https://chess-results.com/tnr85940.aspx?art=1&lan=5

VÝSLEDKY SKUPINY C: https://chess-results.com/tnr85941.aspx?art=1&lan=5

CELKOVÉ VÝSLEDKY DLE SKUPIN ZA 3 KOLA: Celkové výsledky RŽL 2012 3.pdf

 

DO BOLKOVA KRÁLOVSTVÍ JEDEME VŽDYCKY RÁDI....

      Třetí kolo Regionální žákovské ligy se tentokrát konalo v Základní škole ve Stříbrné Skalici. Celé přízemí a první patro patřilo 94 dětem, které milují šachy. A protože byl Bolek Studzinski služebně mimo, tak celá tíha organizace ležela na jeho milé manželce, panu Hegerovi a Táně Zlámané. Mohu  s klidem napsat, že tu drobotinu zvládli dobře, o čemž svědčí i to, že jsme už v 15.00 hodin začínali s vyhlašením výsledků.

       V přízemí se "usadil" se svým nezbytným kioskem Jirka Mejzlík s manželkou Zdenkou a celý den se pilně starali o "zobáčky" nejen dětí, ale i nás dospělých.

        V místní družině zasedlo za šachovnice 16 top hráčů. Známá jména jako Vojta Filip, Martin Vystrčil, Ondra Máslo nebo Anežka Vlková, Anička Zlámaná a další, doplnili bratři Jan a Jirka Havelkovi z Řevnic nebo Martin Horák z Českého Brodu. Z Vlašimské líhně tentokrát jen Vojta Filip,který tuto kategorii vyhrál  se 3,5 body a lepším pomocným hodnocením před druhým Honzou Havelkou (3,5 bodu) a třetím Martinem Vystrčilem se 3 body, a Anežka Vlková z dívek druhá (1 bod) byla celkově třináctá.

       Za těmi mladšími jsme museli vyšlapat několik schodů do prvního patra, kde v jedné třídě hrálo béčko za dvaceti šachovnicemi a ve dvou třídách pak céčko, kde bylo 38 účastníků. V kategori B vyhrál favorizovaný Pepa Kučera ze Sedlčan (jistě k velké radosti Petra Havelky) se 6,5 bodem, druhý byl Sangsongfah Czech z Říčan (6 bodů) a třetí příčku "urval" Dan Žák pro domácí Stříbrnou Skalici (jistě k velké radosti Bolka Studzinského). Podle diskuze před tímto třetím kolem, kterou jsem postřehla na vlašimských www stránkách a podle umístění ve 2. kole RŽL se očekával "velký nájezd" Ríši Mládka a Kubíka Vojty, který se hochům, bohužel, nepodařil. Ale vše má svůj čas! Tak tedy popořadě: ze 40 soutěžících si nejlépe z našich vedl Daniel Ždych (5 místo 5 bodů), 8. místo Richard Mládek (4,5 bodu), 11. místo Jakub Vojta (4 body), 13. místo Petr Laňka (4 body), 25. Vítek Toupal (3 body), 26. Pavel Laňka (3 body) a 34.Petruška Píšová se 2 body - z 8 dívek byla sedmá. Dan Ždych "vypustil" 5. a 6. kolo prohrál s Klárkou Kocourkovou a Sangsongfah Czechem. Celý turnaj hrál na předních šachovnicích, ale na přední umístění se musí uhrát více bodů. Ríša Mládek se musel "sklonit" před výkonem právě Daniela Ždycha ve 3. kole a hned ve 4. kole ho porazil Jakub Vojta. Kubík naopak podlehl ve druhém kole Fandovi Havelkovi z Řevnic a pak prohrál poslední dvě kola s Tadeášem Jirouškem a Klárkou Kocourkovou. Ostatní výše jmenovaní odvedli standardní výsledky.

     Ani v céčku nezbyla pro Vlašim žádná medaile! Na prvních třech místem se umístili František Psota ze ZŠ Neveklov (6 bodů), Tomáš Pelák a Lukáš Vitvar z Říčan po 5,5 bodech. Z našich na 8. místě Filip Vopálka a na 9. Filip Kůra - oba po 4,5 bodech. Druhý jmenovaný si uhrál na tomto turnaji IV. VT. Na 11. místě znovu vrátivší se k šachů Martin Hejný (4 body) a také IV. VT, 14. místo Jan Žirovnický 4 body, 22. Martin Belada 3 body, 24. Jiří Hejný 3 body a 25. Jan Bohuňovský rovněž 3 body. Filipy Vopálku a Kůru svedl los v posledním kole za stejnou šachovnici a rozešli se smírně. Možná, kdyby hrál každý s cizím hráčem, tak to dopadlo jinak? Ale i tak spokojenost! Za zmínku stojí, že Filip V. porazil Kryštofa Čudu (5. místo) a Filip K. zase přehrál Lucku Kučerovou a Martina Beladu. Martin Hejný se také uvedl pěkně, porazil Filipa Vopálku a i Kryštofa Mojdla. Škoda posledního kola! Honza Žirovnický měl pěkný rozjezd 3/3, ale pak tři nuly a výhra v posledním kole už nestačila na přední umístění. Ostatní v céčku podali standardní výkony.

       Po ukončení všech partií bylo přistoupeno k vyhlašení výsledků, na které se děti velice těší. Ve Stříbrné Skalici je vždy z čeho vybírat! Stříbrnoskaličtí bylo nám u vás hezky, za rok nashle!

       Na 4. kolo RŽL pojedem za Karlem Juklem do Týnce nad Sázavou, a to už 1. prosince 2012. 

    

Diskusní téma: 3.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY VE STŘÍBRNÉ SKALICI 24.11.2012

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek