3. ROČNÍK ZIMNÍ TURNAJ V PRAVONÍNĚ 19.2.2011

20.02.2011 18:43

ŠUNKOVÉ  DORTY,  SELÁTKA,  SRDÍČKA  A  VELKÁ  ŠKÁLA  ŠACHOVÝ  FIGUR  V  DORTOVÉM  PROVEDENÍ.....

to byly hlavní ceny na ZIMNÍM TURNAJI aneb Turnaji rodinných dvojic a Turnaji jednotlivců, které rozehráli zapálení šachisté v sobotu 19. února 2011 v Pravoníně.

        Závěrečný mohutný potlesk všech účastníků 3. ročníku Zimního turnaje byl tím nejlepším oceněním a důkazem toho, že se šachové soutěžení opravdu vydařilo.

        Ale po pořádku!

        Spustit dva turnaje souběžně není až tak jednoduchou záležitostí. Ovšem sejde-li se taková parta lidí jako u nás v Pravoníně a máme-li oporu v Petru Havelkovi ze Sedlčan (registroval účastníky, losoval, nahlašel výsledky na chess-results a připravil překrásné diplomy), tak se za přispění ochotných sponzorů, musí vše podařit.

        Hrálo se ve vyzdobeném sále Kulturního domu firmy Makrofakt, kde se na bennerech mohli účastníci seznámit s úspěchy domácích šachistů a na klipech s logy našich sponzorů.  Fungoval kiosek (nezbytné párky v rohlíku, čerstvé vafle, zákusky, sladkosti, ale i slané pečivo, k pití co hrdlo ráčilo) vedený ženami z o.s. Pravona, které pomáhaly i při přípravě a úklidu sálu a bez jejichž vydatné aktivity by se akce ani nemohla uskutečnit. Pomáhali šachisté, jejich rodinní příslušníci, všem záleželo na tom, aby vše "klaplo". Generálním sponzorem byla firma MOTORON A PROMOTO z Křížova, ale přispěli i Vlašimské městské lesy a MěDDM Vlašim. Ceny přijel předávat jednatel firmy Motoron Vladimír Janouš.

        Soutěžilo 39 dvoučlenných rodinných týmů. Šachové partie si užívaly především děti, rodiče a prarodiče k zápasům přistupovali velice zodpovědně, i s patřičnou trémou, protože "useknout" si před svými ratolestmi ostudu, opravdu nechtěli. Boj byl tuhý a nebylo rozhodnuto ani před posledním sedmým kolem. Nakonec nejvyšší příčku obhájili vítězové z loňska Evžen a Martin Pospíšilovi z Říčan. I druhé místo putovalo do Říčan, neboť Jaroslav Říha a jeho dcera Kamila ztráceli na vítěze jen půl bodu a s lepším pomocným hodnocením před třetími si tuto pozici zasloužili. Ani třetí příčka nebyla souzena domácím či alespoň oddílovým kolegům a putovala do Neratovic a ceny odváželi Adolf a Jiří Rýdlovi, i když Jirka z této dvojice domácí je, hraje za TJ Spartak Vlašim. Všichni ocenění získali poháry, medaile, diplomy a hodnotné věcné cen. Odkazuji na fotogalerii https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/2011-02-19_2._rocnik_Zimni_turnaj/ , která přiblíží nejen cenový fond, ale i atmosféru na místě soutěžení.

        Naši (tedy šachisté z Pravonína a Vlašimi) dopadli takto: 5. místo Tomáš Vojta a Martina Krejčiříková, 6. Zvárovi: David a Filip, 11. Filipovi: Vojtěch a Lukáš, 15. Helebrandovi: Peter a František, 18. Voldánovi: Václav a Jiří, 19. Pazderovi: Jaroslav ml. a Jaroslav st., 20. Filipovi: Tomáš a Marek, 21. Vlková Anežka a Petr Laňka, 23. Laloučkovi: Miroslav a Martin, 26. Innemman František a Tomáš Teytz, 30. Hejný Zdeněk a Daniel Ždych, 34. Krása Vladimír a Adam Houdek, 35. Krejčiříková Kateřina a Jakub Vojta(5let).

        Vedle sálu, v klubovně, probíhal Trunaj jednotlivců. I zde se bojovalo do posledního kola. Tady už jsme si vítězství nenechali odvézt dále jak do Vlašimi. Postaral se o to svými výkony Pavel Vojta, druhou příčku obsadil Zdeněk Hába z Jihlavy a třetí místo pak uhrál Vlastimil Bouček z Kostelce nad Černými lesy. Všichni tři získali 5,5 bodu a až pomocné hodnocení rozhodlo o jejich pořadí. Z našich další: 10. Vladimír Horák (4 body), 19. Patrik Studnička (3 body), 26. Daniel Houdek (2 body) a 28. Jiří Stareček a 29. Jan Vašíček.

        Vyhlášena byla další plejáda kategorií, a to Nejstarší rodinná dvojice (Mandovcovi ze Sedlčan), Nejmladší rodinná dvojice (Jiroušek a Schretter z Říčan). Vyhodnoceni byli i první tři nejlepší na První desce: 1. Tomáš Vojta, 2. František Innemman a 3. Miroslav Lalouček - všichni TJ Spartak Vlašim, tedy domácí. Druhá deska: 1. Michal Pastrnek ml., 2. Radek Skalický a 3. Martin Pospíšil - všichni z Říčan. Ocenění si odnesla dvojice se součtem elebodů do 2100 (Blažkovi - Načeradec), do 2500 (Škrabánkovi ze Sedlčan, do 3000 Mandovcovi ze Sedlčan, do 3500 Zvárovi z Vlašimi a s elem na 3500  Pospíšilovi z Říčan. Nejlepším žákem z jednotlivců byl domácí Patrik Studnička, Nejleším juniorem pak Stanislav Stárek z Říčan. Nejstarším účastníkem z obou turnajů byl Vlastimil Bouček z Kostelce n/Č.l. a Nejmladším účastníkem pětiletý Jakub Vojta. Právě Jakub nám pomohl vylosovat z klobouku dvacet jmen náhodných výherců různých cen (především uzenářských výrobků). Tato část turnaje byla velkým odlehčením a vydařeným závěrem celého sobotního šachového soutěžení a pro příští ročník ji zcela určitě "propracujeme".

       Ředitelem turnaje byl Tomáš Vojta z Vlašimi, rozhodčími Vladimír Horák a Petr Havelka (nemuseli řešit žádný závažný problém nebo stížnost).

       Tento turnaj patří mezi nejlepší, které pořádáme. Atmosféra je vždy přátelská, děti jsou rády, že jsou s nimi rodiče či prarodiče a společně řeší stejné problémy, vzájemně se podporují, společně se těší z úspěchů a společně "polykají" neúspěch.  Myslím, že se ZIMNÍ TURNAJ v Pravoníně dostal do povědomí dostatečného množství šachistů a bude možné jen konat každoročně. O ustavení tradice v obci nám šlo a myslím, že se to podařilo. Pro příště, z kapacitních důvodů, musíme dokonce ustavit stopstav. Dvojic bude moci hrát 40 a jednotlivců 30.

       V neposlední řadě děkuji všem (jmenovaným i bezejmenným, každý ví, jak pomohl) za pomoc, a to buď fyzickou, či morální a za rok se na vás zase obrátím a pustíme se s chutí do příprav 4. ročníku!

VÝSLEDKY RODINNÝCH DVOJIC:  chess-results.com/tnr44128.aspx?art=1&lan=5&turdet=NO&m=-1&wi=1000

VÝSLEDKY JEDNOTLIVCŮ:  chess-results.com/tnr44129.aspx?art=4&lan=5&turdet=NO&m=-1&wi=1000

        

 

Diskusní téma: 3. ROČNÍK ZIMNÍ TURNAJ V PRAVONÍNĚ 19.2.2011

Datum: 21.02.2011

Vložil: Marie Jiroušková

Titulek: V Pravoníně je to nejlepší .

Vše už bylo řečeno, opravdu velký zážitek. Musím se ještě hodně učit, ale na paní Filipovou a její kolektiv nemám náleží jim 1*. Děti byly nadšené. Naše dvojka, složená z bratranců a vyhlášená jako nejmladší, se o své výhry ani nechtěla dělit. Smile

Datum: 20.02.2011

Vložil: Evzen Pospisil

Titulek: NEJLEPSI TURNAJ ROKU

Moc dekujeme, tento turnaj ma napad i skvelou atmosferu. Velke diky vsem kteri na nem spolupracuji a predevsim pi Filipove!

Datum: 20.02.2011

Vložil: Petr H.

Titulek: Poděkování

Děkuji za možnost účastnit se jako spolupořadatel takového pěkného turnaje. Navíc turnaje v Pravoníně jsou jediné, na kterých něco vyhraji i jako pořadatel. (k večeři jsem měl chleba s MODRÝM sádlem :-) )

Přidat nový příspěvek