36. SCHŮZKA - 1.6.2009

01.06.2009 20:43

     Dnešní schůzka byla v několika směrech neobvyklá. Nejdříve nás překvapil trenér Ondra Matějovský a dorazil na schůzku na kole a vůbec na něm nebyla vidět nějaká únava.

     Nejdříve společně mírně pokročilí šachisté probrali výkony na MČR na Seči, popovídali o úspěších a i o tom, co by zahráli jinak. Mluvili i o tom, jak se jim na víkendové akci líbilo.

     Druhou změnou bylo to, že mezi nás přivezla maminka Matěje Davida a on s námi strávil schůzku a velice rychle se zapojil do práce. Všichni kluci byli šikovní, jen Ondra Nácovský a Jirka Hejný nedávali pozor a vůbec se nemohli soustředit. Trénovali vazbu, dvojšach, uvolnění pole, odvlečení a zavlečení.

     Dnes poprvé se zapojili do společného tréninku také Deniska s Adélkou, příště budeme zase pracovat samostatně, protože právě dnes navečer mi došly knihy  "Trénujeme s figurkou" a od příští schůzky budeme pracovat podle nich.

     Poté nás čekalo další překvapení, kdy v době naší tradiční svačinky, tj. od 16.30 hod. do 16.45 hod. nám paní Mirka a Hana Ondrákovi (učitelka MŠ a vedoucí kroužku Šikulů) připravili ŠACHOVÉ TOUSTÍKY (viz foto ve fotogalerii  https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Schuzka_SK_1.6.2009/) , pak děti dostaly cukrovinky, a víte proč toto vše? Dnes měli přece všechny děti svátek, tak bylo pro ně připraveno něco jiného než jindy.

     Probírali jsme i páteční  (5.6.2009) SPORTOVNÍ DEN, který se uskuteční v Dolních Kralovicích na fotbalovém hřišti. Zítra dostanou děti dotazníčky a ve středu mi nahlásí kdo pojede, a to jak děti, tak i dospěláci. Odjezd bude v 15.30 hodin z návsi a z DK budem odjíždět v 19.00 hodin. Zde Vás čeká spousta sportovních zápasů a soutěží, budou i šachy. Budou i párky a hranolky. Každý si přijde na své.

     Pak malí šachisté odešli a klubovna patřila těm pokročilým. Také nejdříve probrali MČR na Seči, vysloužili si pochvalu od trenéra, a to jak družstvo B, tak i C. Vyhodnotili některé partie, které jim zůstali v paměti a pak se pustili do řešení koncovek, kterých není nikdy "dost"! Dnes, kdy nebyl Ondra vázán zajištěnou dopravou, odjížděl až po 19.00 hodině, protože dotazy nebraly konce. Zájem těchto kluků (Lukáš, Michal, Tomáš, Patrik a Vojta) mě opravdu moc těší, stále na sobě pracují a každý nejasný tah, kterému při samostudiu nerozumí, mají připraven k rozboru na schůzku a tak se začíná téměř každá tréninková dvouhodina. A je to i vidět na jejich zlepšujících se výkonech.

Diskusní téma: 36. SCHŮZKA - 1.6.2009

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek