37. SCHŮZKA - 8.6.2009

08.06.2009 22:29

     Nejdříve jsme s dětmi probrali záležitosti ohledně Letního soustředění v Růžené u Milevska. Na příští schůzku přinesou všichni 2.150,-- Kč na pobyt. Dále jsme si vvyprávěli o Sportovním dni, který proběhl 5.6.2009 v Dolních Kralovicích, kde se nám moc líbilo.

     Ondra dnes přijel na kole. Po jeho příjezdu jsme se rozdělili do dvou skupin. Já si zopakovala s děvčaty úkoly z minulé schůzky a rozdala jim cvičebnice Trénujeme s figurkou a probíraly společně první stránky. Vysvětlovaly jsme si šach a mat.

     Mírně pokročilí pak s Ondrou zopakovali minulé učivo a probírali vazbu, dvojšach, slabou 8. řadu, zavlečení a odvlečení. Pak probírali spoustu koncovek na daná témata.

     O 16.45 hodině se skupiny vystřídaly. Mladší se rozloučili a šli domů a pokročilí se pustili do řešení složitých koncovek a řešili i připravené partie k rozboru. Mluvilo se také o nadcházejícím Mistrovství ČR v Sezemicích, kterého se v družstvu mladších žáků zúčastní Vojta Filip. Tuto skupinu šachistů šachy skutečně baví a trénink nebral konce a mi odcházeli až v 19.15 hodin.