38. SCHŮZKA - 15.6.2009

15.06.2009 22:43

     Dnes na mě děti už čekaly, ač jsem přišla ještě dříve, než má schůzka začínat, nemohou se schůzek dočkat. Vyprávěla jsem malým šachistům o úspěchu, který mělo družstvo Spartaku Vlašim v Sezemicích a jak výborně si vedl Vojta.

     Ondra přijel zase na kole a po jeho příjezdu jsme se hned pustili do práce. Ondrova skupina opakovala koncovky, které musí umět kluci za každé situace. Velice dobře si vedl Dan a Matěj D. a pak i Marek. Po protrénování si to pamatovali i Jirka s Martinem. Martin a Dan se nominovali na Krajský přebor do Sedlčan, který se koná 20.-21.6.2009. Kluci odehráli i několik přátelských partií. Dnes velice vyrušoval Marek a protože na něj neplatilo napomínání ani od Ondry a ani ode mě (ač před příjezdem trenéra jsem jim vysvětlovala, že je třeba využít každé minuty, kterou je ochoten dětem věnovat, aby jsme se nezdržovali nějakým napomínáním, tak to nebylo nic platné!) tak jsem ho poslala ze schůzky předčasně domů.

     Děvčata - Deniska a Adélka - se mnou opakovala minulé učivo a dnes jsem měla na programu výuku rošády. Cvičily jsme i mat dámou. Probraly i další stránku ve "Figurce" a já si pořídila knížku Garry Kasparova ŠACHMAT! Tato čvičebnice se mi líbí více jak Figurka, je daleko přijatelnější pro ty nejmenší a je zde i u každého oddílu poučení: Co musíte znát! Toto děvčatům opakuji, aby se jim nové termíny dostaly "pod kůži". Pro příště budeme pokračovat s touto knížkou.

     "Střídání" proběhlo zase v 16.45. hodin. Nástup pokročilých je vždy zahájen přátelskými partiemi, nepromarní ani chviličku. Ondra s nimi probral, jak to bylo v Sezemicích. Pochválil Vojtu a připomněli si několik zajímavých situací z partií. Pak následovala výuka a řešení mnoha koncovek, kdy hovor povětšině sklouzl k situacím, které se klukům přihodili při partíích. Probírali i účast v Sedlčanech o tomto víkendu. Končili jsme v 19.00 hodin.

      Také jsem vybírala peníze na Letní soustředění a na pobyt v Sedlčanech. Vše máme vyrovnané a peníze jsem předala Ondrovi.