39. SCHŮZKA - 22.6.2009

22.06.2009 21:01

     Vše bez jakékoliv změny. Začátek 15.15 hodin. Přijel Ondra Matějovský. Ale jedna velká změna přece jen byla, spolu s Ondrou přijel Robin Hrdina. Jeho návštěvu radostně kvitovali úplně všichni členové kroužku. Robin je nekonfliktní, kamarádský a hlavně velice dobře hraje šachy, čímž si získal autoritu všech šachistů z oddílu.

     Dnes, bez omluvy, chyběl Ondra Nácovský.

     Po patnácté hodině zahájili mírně pokročilí. Nejdříve pohovořili o účasti Dana a Martina na Krajském přeboru jednotlivců v Sedlčanech, kde Dan uhrál velice pěkný výsledek a postoupil na Mistrovství  Čech (H10). Pak řešili úlohy a vysvětlovali si nutost propočtu. Já s děvčaty zopakovala učivo z minulé schůzky, musím je pochválit, protože si vše zapamatovala. Dále jsem s nimi z učebnice ŠACHMAT zopakovala prvních osm zásad "Co musíte znát". Pak jsme společně rozehrály s děvčaty přátelskou partii a přitom se snažila upoutat jejich pozornost na hru a upozorňovala je na provádění tahů tak, aby nenabízela bezhlavě figury soupeřce.  Jejich soustředění je, schůzku od schůzky, lepší. I trenér byl s kluky ve vedlejší skupině spokojen. Dnes byli všichni hodní, pozorní a nemuseli být vůbec napomínáni.

     V 16.30 hodin, po svačince, se děti vyměnily a ve schůzce pokračovali pokročilí šachisté. Zůstal s nimi ještě asi hodinku Dan. Zde také probírali řešitelské úlohy a přitom si dovysvětlovali to, co kluci při řešení úloh nepoužili z šachových zásad. Pak rozebírali partie ze Sedlčan podle partiářů. Většinou je měli již z domu zanalyzované a dobře věděli, kde udělali hrubku, na kterou pak doplatili. Z této skupiny postoupil Patrik Studnička(H14) a Vojta Filip(H12), Lukáš Filip je druhým náhradníkem (H16).

      Trenér s kluky, kteří jezdí na kroužek do Vlašimi (Lukáš, Patrik a Vojta), probíral, že ve čtvrtek cca od 17.00 hodin sejdme na bowlingu na Vorlině ve Vlašimi, kde se rozloučíme s školním rokem 2008/2009 společnou schůzkou, kde se sejdou děti, které trénuje Ondra Matějovský a přijdou i někteří rodiče.

     V 18.00 hodin s nimi Robin odehrál simulánku, což všechny velice potěšilo. Po odjezdu Ondry a Robina (vezla je Irena Ždychová - moc děkuji) jsme ještě do devatenácté hodiny povídali o všem možném.

     Na příští pondělí nám Robin přislíbil, že přijede zase. Moc rádi ho u nás přivítáme a kohokoliv jiného z vlašimského kroužku také.

     Dnešní schůzka se mi moc líbila, děti byly hodné, bezvadně pracovaly, že by to bylo tím Robinem?

Diskusní téma: 39. SCHŮZKA - 22.6.2009

Datum: 23.06.2009

Vložil: Filipová

Titulek: Příští schůzka

Robine, jsi kdykoliv vítán a nejen ty, ale každý, kdo se k nám chce připojit a tím vlastně z běžné schůzky udělat schůzku zajímavější a pestřejší a navíc si naši kluci mohou zahrát s někým jiným, než mezi sebou.

Datum: 23.06.2009

Vložil: Robin

Titulek: simultánka

jenom doplnim, že jsem v simultánce prohrál 2:3. Porazl jsem Michala S. a Tomáše F., prohrál s Patrikem S., s Vojtou (nechal si vzít dámu odtahem :-)),a s Lukášem (dal mi mat. :-))
Jinak v Pravoníně je to super !!! Příště možná přijedu zase (ne kvůli svačině, Lukáši :-) ), ale nic neslibuju.

Přidat nový příspěvek