4.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY 1.12.2012 V TÝNCI NAD SÁZAVOU

30.11.2012 22:28

PROPOZICE: 4_kolo_RŽL_Týnec[1].doc (23,5 kB)

 

VÝSLEDKY SKUPINY "A": chess-results.com/tnr86206.aspx?art=4&lan=5

VÝSLEDKY SKUPINY "B": chess-results.com/tnr86402.aspx?art=1&rd=7&lan=5

VÝSLEDKY SKUPINY "C": chess-results.com/tnr86403.aspx?art=1&rd=7&lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/4.kolo_RZL_Tynec_n.S._1.12.2012/

FOTEČKY OD KARLA JUKLA: tjjawabrodce.rajce.idnes.cz/RZL_Tynec_3.12.2012/

 

"Velký nájezd" na druhý pokus vyšel !!!

- aneb jejich čas přišel.....

- aneb Ríša Mládek a Jakub Vojta opanovali "béčko" RŽL v Týnci nad Sázavou....

- aneb do Vlašimi 3 zlaté a 3 stříbrné medaile.....

      Přívlastků ke konání 4. kola Regionální žákovské ligy v Týnci nad Sázavou by bylo mnoho. Některé další zkusím shrnout hned v úvodu krátkého hodnocení působení dětí z Vlašimi. Nepamatuji, že by prvních pět hráčů v "áčku" mělo stejný počet bodů a rozhodovalo pak už jen pomocné hodnocení. Myslím si, že v našem oddíle nebylo šachisty, který by se po  svém třetím startu (Richard Mládek) dostal do TOP skupiny nebo že by tak mladý hráč jako je Jakub Vojta (ročník 2005) koketoval s "A" skupinou. Dnes mimořádně vydařený turnaj. Příjemné prostředí, výborná organizace, pravda účast byla slabší (73 dětí), takže Karlu Juklovi a jeho spolupracovníkům náleží vřelý dík!

      Ve svém hodnocení se krátce zastavím u všech našich hráčů, neboť každý si zaslouží svým způsobem pozornost. Děti jsou velice citlivé a pokud vedoucí či trénér projevuje některým větší přízeň, poznají to, velice tím trpí a určitě to ovlivňuje jejich výkon, na to by si každý měl dát veliký pozor a vyvarovat se tomu.

      Do Týnce se sjelo méně dětí, i průměrné elo účastníků bylo oproti minulému kolu nižší ve všech skupinách. Ačko 1517 - 1452, béčko 969 - 92O a céčko 813 - 8O7 elo bodů. Nic to však nezměnilo na urputných bojích v jednotivých skupinách. V "A" skupině hrálo 16 šachistů a z našich jich bylo hned 6. Absolutní vítězkou se stala Nela Pýchová se 3 body a nejlepším pomocným hodnocením, druhá z dívek, celkově pátá byla Anežka Vlková rovněž se 3 body a celkově devátá, z dívek 3. se dvěma body Klára Kocourková ze Sedlčan. První z chlapců byl Vojta Filip se 3 body, druhý Martin Vystrčil a třetí Michal Pastrnek, oba z Říčan a oba také po 3 bodech. Z našich na 6. místě Fanda Helebrand 2,5 bodu, 10. Julie Vilímová 2 body a 13. Václav Voldán s jedním bodem. Nela zaznamenala remízky s Vojtou Filipem a Martinem Vystrčilem, porazila Anežku Vlkovou a Ondru Másla. Vojta získal body od Honzy Kučery a Fandy Helebranda a půlil, jak výše uvedeno s Nelou a Michalem Pastrnkem. Anežka prohrála jen s Nelou, jinak uhrála čisté body nad Klárkou Kocourkovou, Honzou Kučerou a Pavlem Kurkem z Říčan, který si "odbýval" první start v áčku. Fanda Helebrand, kromě prohry s Vojtou Filipem, tratil půlku s Honzou Sadilem. Julince Vilímové se dnes moc nedařilo (je po nemoci a je to na ní ještě vidět, že není úplně fit) prohrála s Pavlem Kurkem a Fandou Helebrandem. Přehrála Vojtu Růžičku a Sangsongfah Czecha. Václav Voldán dnes v áčku tak trochu trpěl a bod "sebral" jen Pepovi Kučerovi a lepší než on byli Michal Pastrnek, Honza Sadil i Klára Kocourková.

      Co se béčka týká, tak se odhrávalo několik pěkných "bitev", které pak přinesly dva cenné kovy, a to zlato pro Richarda Mládka a stříbro pro Jakuba Vojtu. Ríša ztratil jen půl bodu s Jakubem. Jinak bral v každém kole bod, a to nad Patrikem Fialou, Šimonem Jirouškem, Adamem Houdkem, Janem Hegerem, Martinem Mačokem i Tadeášem Jirouškem. Kubík "daroval" ještě jednu půlku Katce Pastrnkové, a to ho odsunulo na druhou příčku, ovšem v tomto věku!?  Co bychom chtěli? Není to tak dávno, co jsme se podivovali nad jeho výkony v céčku a nyní se nám zdá málo druhé místo v béčku. Pochvala oběma klukům určitě náleží! Zklamáním je 10. místo Dana Ždycha (byl 1. nasazeným), vůbec se mu nedařilo, uhrál 4 body a nechal se porazit Šimonem Jirouškem, Vojtou Štochlem i Romanem Šimákem! Výkon 95O je opravdu málo! 17. místo Adama Houdka a 18. místo Vítka Toupala není také žádný zázrak, uhráli po 3 bodech, už měli oba daleko lepší výsledky. Ovšem 20. místo Filipa Kůry a také 3 body jsou na pochvalu. Byli jsme dost překvapeni, když byl zařazen do "B" skupiny a čekali jsme pohromu, odbýval si zde křest, doposud hrávál v cečku. Porazil Tomáše Peláka (866), Daniela Masgutova (864)  Jirku Helebranda (844). A právě Jirka Helebrand celkem uhrál jen 2 body, nedařilo se mu, příště to bude určitě lepší. Další medailová místa v této skupině jsou pro Říčany 3. místo v chlapcích Jan Heger a hrály zde jen dvě dívky a celkově na 5. místě skončila Katka Pastrnová a celkově na 8. místě Verunka Zemenová.

     I z cečka šla do Vlašimi medaile, a to stříbrná zásluhou Jirky Hejného, kterého v prvním kole porazil jen vítěz této kategorie Pavel Zemen z Říčan, pak už nedal nikomu šanci! Neporazil ho ani jeho bratr Martin, který ho na kroužku běžně poráží. Měl zkrátka den! Dokonce si uhrál i IV. VT. Třetí místo obsadil Fabian Rott z Babic. A dívky? Celkově 16. místo Kučerová Lucie, 20. místo Vystavělová Amalie a 27. místo Stanečková Andrea. Čtyři body uhrál Jan Žirovnický a obsadil 9. místo (nasazen byl třetí), na 11. místě rovněž se 4 body skončil Martin Hejný, nasazen byl šestý a dnes se mu moc nedařilo.

     Všem dětem děkuji za pěkné výkony, každý svým způsobem a možností bojoval seč mu síly stačily. Připravily nám dospělákům hezký den, plný zvratů, radosti, zklamání, slziček, ale nakonec všichni s úsměvem běželi pro medaile, diplomy a ceny, které pro ně domácí pořadatelé připravili. Bylo hezké počasí, slibovaná ledovka se nekonala, a tak mohli naši bojovníci vyběhnout i ven za okysličením mozkových závitů! Poděkování náleží i přítomným trénérům, rodičům a prarodičům, kteří děti doprovodili.

       Závěrem: zase jedna velice povedená žákovská liga! Takové nadšení, jaké se v poslední době odehrává v našem regionu by nám mohl kde kdo závidět!

        Do svých záznamníčků si poznamenejte 15.12.2012 (pokud vás čerti neodnesou), to se sjedeme ve Stříteži u Jirky Mejzlíka a jeho spolupracovníků, kteří umí také zorganizovat pěknou soutěž, mají to tam "v malíku"! Bude tam už 5. kolo RŽL.

     

Diskusní téma: 4.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY 1.12.2012 V TÝNCI NAD SÁZAVOU

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek