4. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY ŘÍČANY 17.11.2011

17.11.2011 18:41

Vojtovo vítězství bylo více jak přesvědčivé.....

     Ve sváteční sedmnáctý listopad jsme se, alespoň my v Pravoníně, probudili do překrásného, mrazivého rána,  vymalovaného berličkou "mrazilkou". Téměr na vteřinu se sjela auta Miloše Filipa, k němuž nasedla celá dětská část rodiny Filipových včetně mě a Jirky Voldána, který přivezel nejen Vénu, ale i Martina Beladu z Načeradce. Vyjeli jsme přesně podle domluveného času, ale za Pravonínem vyšlo najevo, že Honza Vašíček zůstal doma, nebyl včas na stanovišti a tak se pro něj jelo zpět. Dále už probíhala cesta bez problémů.

     V Říčanech bylo vše připraveno. Registrace se trošku protáhla, neboť byl překonán početní rekord z Jílového. Dnes hrálo 106 šachistů. Vlašimští vyslali do "šachového kotle" 19 dětí. Z Vlašimi 7, z Dolních Kralovic 7 a z Pravonína 5 dětí.

     Nejvýraznější úspěch dneska zaznamenal Vojta Filip, který byl opravdu ve formě, ve skupině "A" neměl přemožitele, vyhrál přesvědčivě. Jeho soupeři Jan Sadil ze Sedlčan, klubový i oddílový kolega Fanda Helebrand, Michal Pastrnek z Říčan a Michal Škvařil z Bohemians Praha ho nedokázali "přehrát"! Jako jediný získal plný počet bodů 4/4, hrál výkonem 2364, dalších 6 hráčů za ním uhrálo 2,5 bodu a na pomocné hodnocení byl druhý Michal Patrnek z Říčan a třetí Ondřej Máslo ze Zvole. Z našich na 6.místě se 2,5 body Fanda Helebrand, 8. Patrik Pýcha se 2 body, 15. David Pikal s půl bodem a bez bodu na 16. místě Václav Voldán.

     Skupinu "B" vyhrála a své soupeře doslova "převálcovala" Anežka Vlková, uhrála 6 bodů, výkon 1323, její partie dnes byly pěkné, hodné účastnice MČech, bezpochyby patří do "áčka", dnes ji do "B" skupiny odsunuli šachisté z Bohemians Praha. Z děvčat druhá (celkově 10.) Klára Kocourková ze Sázavy a třetí (celkově 14.) Dominika Holubová ze Zvole. A kluci, kterým dala Anežka "na frak"? První (mimo pořadí RŽL) Jakub Voříšek z Prahy, takže první pro naši soutěž Vojta Růžička z Říčan s 5,5 bodu, druhý Josef Kučera ze Sedlčan a třetí Šimon Remeš z Říčan - oba 5 bodů. Z našich Petr Laňka až 11. místo a 4,5 bodu, ten byl jistě zklamán, byl prvním nasazeným.  Jan Vašíček se ze startovního 26. místa vyhoupl na místo 15. uhrál 4 body. Dnes, mimo jiné, oplatil porážku Jakubu Vojtovi z minulého kola v Jílovém.  Pavlík Roháč 19. příčka a také 4 body. Pavlík hrál stále na předních deskách, ale prohry v pátém a šestém kole ho odsunuly na toto místo. Pavel Laňka 22. místo a 3,5 bodu, pak dva se třemi body David Matěj 24. a Adam Houdek 28. místo. Jakub Vojta dneska 2 body a 39. příčka, vyhrál první a poslední zápas, vybral si jeden z horších turnajů, ale počítá se 5 nejlepších a tak tento, Kubíku, vyzmizíkujeme a jede se dál!

     I ve skupině "C" vládla děvčata! První místo Pastrnková Kateřina z Říčan, druhé, ale mimo pořadí RŽL Nikola Čemusová z Nymburka, takže pro nás druhá Kristýnka Otrubová z Říčan, všechny 6 bodů a třetí Valerie Ladanová z Vlašimi (celkově 21.) se 3,5 body. Kluci? Mimo pořadí Jakub Kukla z Jílového, Damson Noah z Prahy - oba 5,5 bodu. Ale do naší RŽL první David Schrotter z Říčan s 5 body, druhý náš Martin Belada také s 5 body, ale horším pomocným hodnocením, který prohrál první dva zápasy a pak uhrál 5/5 a stačilo to jen na toto umístění. Pro zajímavost prohrál  s Janem Hegerem a Valerií Ladanovou a ti oba pak skončili za ním. Třetí místo obsadil Jan Heger ze Stříbrné Skalice se 4,5 body. Pořadí našich dále? Na 18. místě skončil Jiří Helebrand, 19. Toupal Vít a 20. Filip Štěpán - všichni 4 body. Štěpán sehrál velice pěkný turnaj, poděkování patří panu Vladimíru Horákovi, který vede Šachovou školičku v Pravoníně, kam Štěpán dochází a jeho bráchovi Lukášovi za víkendové tréninky. I on má co zlepšovat, hraje velice rychle, musí zpomalit! Filip Kůra dnes na 36. místě ze 46 účastníků, uhrál 2,5 bodu. Filípek hraje rozvážně, přesto však nechává stát figury, o které zbytečně přichází. Dokáže vypracovat matovou pozici, dokonce i při materiální převaze soupeře odvážně útočí. Ale je nutné odstranit to zapomínání figurek! Máme téma na schůzky a bratranec Lukáš téma na plán tréninku.

     O dětech z Pravonína jsem toho poznamenala více jak o jiných, ale sledovala jsem především je. Poděkování patří Lukáši Filipovi, který se o naše "prcky" zase staral, ač mu někdy vztávaly vlasy hrůzou na hlavě!

     Z Říčan si vítězové odvezli poháry, diplomy, ale i pěkné ceny, kterých byl dostatek a měli z čeho vybírat. Pořadatelé si zaslouží velké poděkování za uspořádání pěkného turnaje a perfektní zvládnutí pořadatelské povinnosti. Dík náleží i Petru Havelkovi za losování, které bylo zase, jak jinak, rychlé, perfektní a bezchybné.

    Páté kolo nás čeká 10. 12. 2011 v Sedlčanech.

 

PROPOZICE: 4. kolo RŽL Říčany 17.11.2011.doc

SKUPINA "A": chess-results.com/tnr60014.aspx?art=4&lan=5

SKUPINA "B": chess-results.com/tnr60183.aspx?art=1&rd=7&lan=5

SKUPINA "C": chess-results.com/tnr60184.aspx?art=1&rd=7&lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/4.kolo_RZL_Ricany_17.11.2011

Diskusní téma: 4. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY ŘÍČANY 17.11.2011

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek