4.ROČNÍK ZIMNÍ TURNAJ, resp. TURNAJ RODINNÝCH DVOJIC A TURNAJ JEDNOTLIVCŮ 2012

19.02.2012 13:46

PROPOZICE: Zimní turnaj 2012.doc (119 kB)

VÝSLEDKY: www.chess-results.com/tnr60896.aspx?art=1&lan=5&zeilen=99999

FOTEČKY:  sachypravonin.rajce.idnes.cz/4.rocnik_Zimni_turnaj_2012_Rodinne_dovojic_Turnaj_jednotlivcu

     Ani chumelenice a úctyhodný příval sněhu jen pár dnů před 18. únorem 2012, na který byl stanoven termín konání 4. ročníku Zimního turnaje, který má dva souběžné turnaje, a to Turnaj rodinných dvojic a Turnaj jednotlivců. Nechtěli jsme nijak limitovat počty přihlášených, a tak konečný počet soutěžících rodinných dvojic se ustálil na čísle 51! (loni 39) a jednotlicvů 28 (loni 30). Připočteme-li doprovody, hosty a pořadatele, skončím na čísle přes 180 přátel šachu!

     Pěkná akce, tak nějak znělo hodnocení přítomných. Pravda, snažili jsme se, ostatně, my v Pravoníně se snažíme pokaždé. Pěkně vyzdobený sál, nové, vlastní sněhobílé ubrusy na stolech, široký sortiment občerstvení v kiosku a opravdu hodnotný cenový fond. Díky štědrým sponzorům Motoronu s.r.o. Křížov (generální sponzor), jehož zástupce Ing. Jan Beran byl přítomen vyhodnocení, dále Obec Pravonín, MěDDM Vlašim, VML s.r.o. Vlašim, Rodinné farmě Píšových z Tisku a zemědělci Zdeňku Vopálkovi také z Tisku, jsme mohli své šachové přátele štědře odměnit za své výkony.

     Neodmyslitelně patří do naší realizační party Petr Havelka, který registroval, losoval a připravil i velice pěkné diplomy. Funkci ředitele, stejně jako v minulých ročnících přijal Tomáš Vojta, který spolu s Vladimírem Horákem (měl "pod palcem" Turnaj jednotlivců) a Ondřejem Matějovským plnili funkce rozhodčích.

     Po malém zdržení (čekalo se na některé hráče, cesta k nám nebyla zcela jednoduchá) bylo zahájeno! Pár slov pronesla na úvod starostka Obce Pravonína Jana Lapáčková, za organizátory přivítalala přítomné Marie Filipová a pak  Tomáš Vojta připomněl něco z pravidel rapid šachu, Petr Havelka seznámil se systémem hodnocení a zavelel: "Podejte si ruce....!" Hrálo se 7 kol 2 x 20 minut, švýcarem, podle pravidel FIDE pro Rapid šach.

     Atmosféru obou turnajů přibližuje kolem čtyř stovek fotografií, které pořídila Helena Kůrová, najde se na nich úplně každý.

     Časový skluz byl vlivem, bezproblémového chodu, dohnán. Dokonce jsme si dovolili mezi koly losovat mimořádné ceny, to aby si z Pravonína odvezlo co nejvíce hráčů malé pozornosti a rádi se k nám do naší malebné vesničky vraceli.

     Vyhlášena byla spousta kategorií:

RODINNÉ DVOJICE vyhráli tatínek a syn Doležalové (oba Radoslavové, syn dokonce IM) z Říčan, druhou příčku obsadili bratři Ondřej a Vojtěch Mejzlíkovi ze Stříteže (ti  v průběhu soutěže dokonce zasedli v jednom kole proti svým rodičům, což bylo komentováno mnoha vtipnými slogany) a třetí příčku pak obsadili bratři David a Filip Zvárovi z Vlašimi. Další z Pravonína 12. bratři Vojtěch a Lukáš Filipovi, 18. otec a syn Laloučkovi, 28. bratři  Tomáš a Marek Filipovi, 36. syn a otec Ždychovi, 44. babička a vnučka Píšovy a 50. otec a syn Kůrovi (všem děkuji za účast, těm malým i za odvahu a věřte, že příště to bude lepší!). Umístění ostatních zde.

TURNAJ JEDNOTLIVCŮ vyhrál a loňský titul obhájil, Pavel Vojta z Vlašimi, 2. místo Miroslav Forman z Kostelce nad Černými lesy, 3. místo Evžen Pospíšil z Říčan (ač mu "vypadl" parťák do dvojice syn Martin, který studuje v Anglii - loni vyhráli turnaj rodinných dvojic, tak si přijel do Pravonína zahrát alespoň jednotlivce, velice mě to potěšilo).

DALŠÍ OCENĚNÍ:

Nejstarším účastníkem z obou turnajů byl pan František Říha z Říčan, nejmladší dvojicí pak sourozenci Maruška a Jiří Karpečtí, nejstarší, ale nejkrásnější rodinnou dvojicí byli Zdeňka a Jiří Mejzlíkovi, další nejmladší dívky Petra Píšová, Klára Kocourková, další nejmladší hoši Jakub Vojta a Filip Kůra. Nejlepším juniorem v jednotlivcích byl Radek Wasserbauer, ve dvojicích Lukáš Filip, nejúspěšnějším žákem v jednotlivcích byl Jan Vašíček a ve dvojicích Martin Vystrčil. První šachovnice: 1. místo Radek Doležal ml., 2. Tomáš Vojta, 3. Václav Valeš a druhá šachovnice: 1. místo Vojtěch Mejzlík, 2. místo Filip Zvára a 3. místo Vladimír Závůrka.  Dále následovalo vyhlašování rodinných dvojic s elem nad 4000 - Doležalovi, s elem do 4000 Zvárovi, do 3500 Valeš + Karpecki, do 3000 Hlebrandovi, do 2500 Žeglitzovi a s elem do 2100 Blažkovi.

     Srdečně a upřímně děkuji všem, kdož se podíleli na organizaci Zimního turnaje 18.2.2012 v Pravoníně. Neocenitelnou práci odvedla všechna děvčata (maminky šachistů, paní učitelka z MŠ) a i tatínkové dětí z Pravonína, děti samotné, ti všichni mají lví podíl na úspěšném turnaji, který měl letos rekordní účast, skoro maximální, co se do kapacity Kulturního domu v Pravoníně týká. Děkuji též všem rozhodčím, jako přeobětavému Petru Havelkovi, dále řediteli turnaje Tomáši Vojtovi, Vladimíru Horákovi a Ondrovi Matějovskému. Děkuji též některým šachistům z Vlašimi za pomoc při úklidu sálu po akci. Děkuji sponzorům, paní starostce, ředitelce MěDDM a v neposlední řadě i všem hráčům, kteří vytvořili přednádhernou atmosféru a dali turnaji ten správný punc. Jediné, co mi vadilo bylo to, že jsem si nemohla se všemi popovídat, protože hráli a nebo já sama měla spoustu organizačních povinností,  všem osobně poděkovat, jak velice si vážím jejich přítomnosti a těm, kdož pracují s šachovou "drobotinou" poděkovat, že se dětem věnují, mají s nimi trpělivost a podporují je. Tak děkuji alespoň touto cestou.

Marie Filipová    

Diskusní téma: 4.ROČNÍK ZIMNÍ TURNAJ, resp. TURNAJ RODINNÝCH DVOJI A TURNAJ JEDNOTLIVCŮ 2012

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek