6. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA - STŘÍBRNÁ SKALICE - 17.11.2016

16.11.2016 08:54

PROPOZICE: 16_17_6_RŽL_StSkalice.doc

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: https://chess-results.com/Tnr248112.aspx?lan=5

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/6._kolo_Regionalni_zakovska_liga_-_Stribrna_Skalice_-_17.11.2016/

CELKOVÉ VÝSLEDKY NEJLEPŠÍCH PĚTI TURNAJŮ NÁPOČTEM - KATEGORIE: RZL_2016-2017 kategorie po 6. kole.pdf

CELKOVÉ VÝSLEDKY NEJLEPŠÍCH PĚTI TURNAJŮ - CELKOVÉ POŘADÍ: RZL_2016-2017 celkový přehled po 6. kole.pdf


LUKÁŠŮV NÁVRAT DO ÁČKA!


         Další kolo RŽL, již šesté, bylo odehráno ve Stříbrné Skalici v Sokolovně, kde Bolek Studzinský rozpálil oba výkonné kotle na dřevo a do sálu se postupně nahrnulo neuvěřitelných 115 šachistů.

         Nejlepší šestnáctku si odvedl pan Jiří Kocourek do místní knihovny, kde zasedli k odehrání čtyř šachových partií. V tomto turnaji jsme dnes měli dva zástupce, a to Františka Jelínka (10.nasazený) a Štěpána Filipa (13. nasazený). Fanda byl nejdříve přehrán Jakubem Vojtou z Vlašimi a Pavlem Zemenem z Říčan. Pak se "chytil" a na své konto si připsal dvě vítězství nad Davidem Hamplem a Klárkou Kocourkovou. Celkem tedy uhrál 9 bodů, hrál výkonem 1563. Náš druhý zástupce Štěpán zahájil dvěma remízkami, a to s Hankou Bartošovou z Říčan a domácím Janem Hegerem. Následovala prohra s Václavem Bartošem a v kole posledním porazil Kryštofa Křížka. I Štěpán uhrál 9 bodů, hrál výkonem 1524. Celkovým vítězem turnaje "A" se stal Jakub Vojta z Vlašimi, 2. místo Václav Bartoš z Říčan a 3. místo Vojtěch Dudek z Brodců: Dívky: 1. Monika Strnadová - Říčany, 2. Hana Bartošová - Říčany, 3. Klára Kocourková - Sedlčany.

          Velkou radost jsme měli z vítězství turnaje "B" našeho Lukáše Zemana, který uhrál 8 bodů, hrál výkonem 1581. Musím podotknout, že dnes bylo béčko, především na prvních deseti deskách velmi silné a partie na velmi dobré úrovni. Lukáš neprohrál ani jednu partii, remizoval v pátem a šestém kole s Lukášem Vitvarem a Filipem Vopálkou. Důležitá byla výhra v poslední partii s Danem Vasilevem v posledním kole. Máme velikou radost, po nepovedených dvou turnajích, z jeho návratu do áčka!  Ovšem další chlapečtí zástupci z našeho klubu se tentokrát moc nevyznamenali! Filip Kůra doslova "vydřel" 6 bodů, ovšem všechny se slabšími spoluhráči, proto výkon jen 1172, elo mu "poletí" hodně dolů! Nasazen byl 13. a může být rád za 21. příčku! Nevím co se s Filipem děje? Stejně se nedařilo Adamu Slavíkovi, ten byl nasazený dokonce na 11. místě a obsadil až 28. příčku. Uhrál 5 bodů, hrál výkonem 1122. Adam dnes porážel také jen slabší soupeře. Doufejme, že je to u obou jen přechodné období? Mezi našimi kluky na 24. místě (startovala jako 30.) se umístila Barunka Slavíková s 5,5 body, výkonem 1239. Porazila Filipa Kůru ve třetím kole. Pěkná byla remíza v posledním kole s Martinem Mužíkem. Radost máme z jejího stříbrného umístění mezi dívkami. V tomto turnaji hrálo 50 dětí. Výsledky: Hoši: 1. Zeman Lukáš - Pravonín, 2. Strnad Michael - Říčany, 3. Vitvar Lukáš. Dívky: 1. Steinová Kamila - Stamat Jiráskova, 2. Slavíková Barbora - Pravonín, 3. Glasbergerová Lucie - Říčany. V turnaji "B" a "C" se hrálo 7 partií.

           Turnaj "C" byl tentokrát obeslán jen sourozenci Šťastnými (Zdeněk a Lenka). Ostatní děti byly na prodloužených víkendech s rodiči na dovolené. Zdeněk byl nasazen 48. a Lenka 44. Oba dostali za úkol hrát pomalu a pozorně. K mé radosti oba poslechli. Zdeněk se velice zklidnil, soustředil se na partie a hned to bylo znát. Ze 49 účastníků obsadil velice pěkné 19. místo a uhrál 4 body, hrál výkonem 1052. Škoda poslední partie s Ivou Čihákovou, kdy jeho pozornost, možná únavou, klesla a nečekaně přišel o dámu a pak hrál zbrkle a prohrál ji.  Ale i tak jsem byla spokojená.  Velikou radost jsem měla z výkonu jeho sestry Lenky, která absolvovala svůj teprve druhý start na RŽL. Uhrála 3 body, hrála výkonem 942 a obsadila velice pěkné 36. místo. Výsledky: Hoši: 1. Le Martin - Stamat Chocerady, 2. Pelant Jan - Říčany, 3. Jiřík Adam. Dívky: 1. Zelenková Alice, 2. Čiháková Iva, 3. Panušková Eva.

           Děti za své výkony dostaly medaile, diplomy a mohly si vybírat z velkého počtu cen, které ve Stříbrné Skalici mají vždy. Musím pochválit i kiosek, kde se měly tři ženy u obsluhy co ohánět. Turnaj proběhl bez problémů. Děkuji za dopravu všem zaiteresovaným.


Diskusní téma: 5. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA - STŘÍBRNÁ SKALICE - 17.11.2016

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek