5.ročník - ZIMNÍ TURNAJ aneb TURNAJ RODINNÝCH DVOJIC A TURNAJ JEDNOTLIVCŮ 16.2.2013

16.02.2013 23:35

 

PÁTÉ PRAVONÍNSKÉ RODINNÉ DVOJICE JSOU MINULOSTÍ....

      V sobotu 16.2.2013 vítal zasněžený Pravonín účastníky 5. ročníku ZIMNÍHO TURNAJE, který má jako hlavní Turnaj rodinných dvojic (hrají spolu dva rodinní příslušníci) a pak souběžně probíhá Turnaj jednotlivců. Hlavní pozornost věnujeme Rodinným dvojicím. Je to turnaj, který máme všichni velice rádi. Považujeme za velký úspěch, že se nám v poměrně velké míře podařilo zapojit "dospěláky", aby si jedenkrát za rok přijeli zahrát se svými dětmi. Dost dobře nejde věrně vypsat atmosféru v průběhu turnaje, kdy jsou na sebe rodinní spoluhráči pyšní, za každý získaný bodík. Navíc se nám podařilo sehnat vynikajícího generálního sponzora, a to paní Hanu Janoušovou z Křížova, která štědře podporuje tuto naši aktivitu. Přidáme něco málo od menších sponzorů a pak si můžeme dovolit hodnotný a lákavý cenový fond. Bereme to i jako poděkování všem dětským šachistům a jejich rodičům a prarodičům, kteří jim věnují v průběhu celého roku hodiny a hodiny času. Je to poděkování všem pilným a pracovitým dětem, kteří odvádějí obdivuhodné výkony nad 64 černobílými políčky. Je to turnaj oddychový, ale nikdo neponechává nic náhodě a bojuje se o co nejlepší umístění a o co nejlepší ceny. Na takovémto turnaji se sejdou i starší šachisté, kteří se třeba celý rok nevidí, zavítají i funkcionáři, rozhodčí, trenéři a probere se víc jak na nějaké "plénárce".

      Letos jsme měli po prvním kole návštěvu. V naší obci probíhal Masopust a tak k nám průvod, vedený paní starostkou Janou Lapáčkovou, také zavítal a pozdravil všechny pár písničkami a shlédli jsme spoustu zdařilých masek. Smrťák si dokonce zahrál bleskovku než paní starostka "provětrala" hlavního rozhodčícho a jedné z masek neunikl František Innemann a také si dal taneček, dokonce přidal i písničku. Bylo to hezké zpestření našeho rodinného turnaje. Musím poznamenat, že i Obec Pravonín, tedy starosta a zastupitelstvo nás velice podporují a sledují děti z našich šachových kroužků.

       A nyní k vlastnímu turnaji Rodinné dvojice. I když je chřipkové období, přesto za šachovnice zasedlo 102 šachistů, tedy 51 dvojic. Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol tempem 2x20 minut na partii podle pravidel FIDE pro Rapid šach. Hlavním rozhodčím byl Vladimír Horák a pomáhal mu Petr Havelka, který bezchybně prováděl "bleskové" nalosování a vyhodnocení. U jednotlivců působil rozhodčí Ondřej Matějovský. Pro vítěze byl připraven putovní pohár, pak pro všechny tři první dvojice, poháry, diplomy, medaile, stejně tak i v turnaji jednotlivců. Byla oceněna spousta dvojic podle předem stanoveného součtu ela, nejstarší i nejmladší šachisté, nejlepší dva junioři, žáci a tak dále. Ceny věru pěkné šunkový patrový dort pro vítěze, dále šunková selátka, kapříci, srdíčka, ale i sladké dorty ve tvaru šachových figurek a pak i spousta věcných cen pro všechny účastníky obou turnajů. Je nutné shlédnout naši fotogalerii https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/5._rocnik_ZIMNI_TURNAJ_Rodinne_dvojice_a_jednotlivci_16.2.2013 a pak více o našem šachovém klubu na www.sachypravonin.cz.

     Vítězem se již podruhé stali otec a syn Doležalové z Říčan, kteří uhráli 12 bodů, druhé místo obsadili naši kolegové z Vlašimi  bratři Tomáš a Pavel Vojtové (Tomáš byl shodou okolností ředitelem turnaje), rovněž s 12 body, ale horším pomocným hodnocením, třetí příčku pak otec a syn Pospíšilové s 10,5 bodem, rovněž z Říčan. Následovali sourozenci Patrik a Nela Pýchovi z Dolních Kralovic s 10 body a za nimi domáci bratři Lukáš a Vojta Filipovi, rovněž s 10 body a horším pomocným hodnocením. První kolo Vojta "vypustil", ztratil bod, který ho nakonec "mrzel",mohla to být možná i medaile! Hned za nimi na 6. místě otec a syn Rýdlovi s 9 body, třináctou příčku obsadili otec a syn Helebrandovi s 8,5 bodem. Další z vlašimské líhně na 16. místě Jakub Vojta s maminkou a jejich 8 bodů, 19. místo otec a syn Laloučkovi také s 8 body a pak 21. Robin Hrdina s dědečkem a 7,5 bodu, 26. manželé Mejzlíkovi (nejstarší rodinná dvojice), hned za nimi otec a syn Houdkovi 7 bodů, otec a syn Voldánovi 7 bodů, bratři Petr a Pavel Laňkovi 6,5 bodu, Petra Píšová s babičkou 6,5 bodu, 38. Lukáš Smetana a Viktor Čapek 6 bodů, 40. otec a syn Kůrovi 6 bodů a 44. bratři Jirka a Martin Hejní 5 bodů. Vyhodnocováni byli i šachisté jednotlivě podle bodů uhraných na jednotlivých šachovnicích a zde se "blýskl" domácí Miroslav Lalouček, která uhrál 6,5 bodu na první šachovnici a Nela Pýchová rovněž 6,5 bodu na druhé šachovnici. Po 6 bodech uhráli svorně bratři Vojtové. Dále stojí za zmínku 16. místo domácího Filipa Vojtěcha (1.šachovnice), 19. místo Robina Hrdiny (1.šachovnice), 21. místo Jirky Mejzlíka (1.šachovnice), 23. místo Jakub Vojta (2.šachovnice), 24. místo Lukáše Filipa (2.šachovnice) a 28. místo Filipa Kůry (1.šachovnice), kteří všichni uhráli 5 bodů. 

      Turnaj jednotlivců vyhrál Zdeněk Hába, druhý skončil Michal Horáček a třetí skončil Štefan Koper, všichni po pěti bodech a rozhodovalo pomocné hodnocení. Dokonce i další tři šachisté uhráli 5 bodů. Z našich byl nejlepší František Innemann 9. místo a 4 body, 16. Richard Mládek 3,5 bodu (jeden z odstoupení, které měli i všichni naši další šachisté, a to), 21. Julie Vilímová 3 body, 22. Daniel Ždych 2,5 bodu a 24. Anežka Vlková se 2 body. V tomto turnaji hrálo 25 šachistů.

      Celá akce byla, z mého pohledu, úspěšná, určitě splnila účel, za kterým ji pořádáme. Je to hodně práce, ale ani já ani moji spolupracovníci (děti z našich kroužků a dorostenci, kteří naším šachovým klubem prošli a stále se vracejí), ale především tatínkové a maminky domácích šachistů a věrné spolupracovnice - nešachistky. Nelitujeme ani jedné minuty, které této volnočasové aktivitě věnujeme a ani jeden z nás přitom nepomýšlí na prospěch a děti vedeme ke hře v šachy rádi nezištně, spravedlivě a poctivě. Myslím, že se nám naše úsilí vyplácí. Pravonínská pohostinnost je tradiční a pokud se nestane nic mimořádného, tak za rok 15. února 2014 se těšíme nashledanou!

PROPOZICE: Zimní turnaj 16.2.2013.doc

VÝSLEDKY RODINNÝCH DVOJIC: https://chess-results.com/tnr89920.aspx?ix=1&lan=5&wi=821&turdet=YES

PODROBNÉ VÝSLEDKY DVOUČLENNÝCH DRUŽSTEV: https://chess-results.com/tnr89920.aspx?art=1&lan=5&turdet=YES&wi=984

PODROBNÉ VÝSLEDKY JEDNOTLIVÝCH HRÁČŮ VE DVOJICÍCH PODLE BODŮ: https://chess-results.com/tnr89920.aspx?art=4&lan=5&turdet=YES&wi=984

VÝSLEDKY JEDNOTLIVCŮ: https://chess-results.com/tnr91231.aspx?art=0&lan=5&turdet=YES&wi=984

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/5._rocnik_ZIMNI_TURNAJ_Rodinne_dvojice_a_jednotlivci_16.2.2013

Diskusní téma: 5.ročník - ZIMNÍ TURNAJ aneb TURNAJ RODINNKÝCH DVOJIC A TURNAJ JEDNOTLIVCŮ 16.2.2013

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek