6. KOLO REGIONÁLNÍ SOUTĚŽ 15.1.2017 UHLÍŘSKÉ JANOVICE x PRAVONÍN

15.01.2017 16:08

        Do Uhlířských Janovic odjeli hrát Mirek Lalouček, Lukáš Filip, Lukáš Zeman, Filip Kůra a Karel Čáp.

Prohráli jsme 2,5 : 1,5 (celý bod uhrál Lukáš Filip a půlku přidal Lukáš Zeman).


Krátké hodnocení připravil Lukáš Filip


        Nejprve dohrál Filip Kůra na 4. šachovnici. Filip v průběhu ztratil 2 pěšce, ale dostal se do koncovky různopolných střelců, kde se vůbec nesnažil o remízu a partii díky zbytečným chybám odevzdal úplně.
        Na 5. šachovnici bojoval Karel Čáp, ovšem soupeř ho překombinoval ve střední hře. Po rozboru partie se ukázalo, že zbytečně udělal 2 tahy věží, které byly osudné...
         Pak prohrál po boji Mirek Lalouček. V partii ztratil pěšce a pak dalšího a pak už si Monika Závůrková, výměnou dam, pojistila hru. Prohráváme 3:0 a zápas je prohraný.
         První půl bod připsal Lukáš Zeman, ale byl to boj! Lukáš ztratil figuru za dva pěšce v zahájení. Naštěstí si pan Houda nevěděl rady s pozicí. Několikrát jsem slyšel jak Lukáš nabízí remíru, soupeř však odmítal, ale nakonec se dohodli na dělení bodu.

         Na druhé šachovnici jsem hrál já. Od zahájení jsem tlačil na královské křídlo, kde jsem čekal na různé odtahy, ale soupeř všechno viděl. Na štěstí jsem se dostal do koncovky, kde se mi povedlo dostat 2 pěšce na 6 řadu a pak jednoho z nich prosadil.

         Je nám líto, že po této prohře končíme na posledním místě tabulky. Ovšem pro letošní rok je naším cílem nechat odehrát co nejvíce patií děti. Jinou možnost nemají. Na velké turnaje (celotýdenní) nemají rodiče ani peníze a mnohdy ani časový prostor a v jiných družstvech si naše děti zahrají málokdy.

         Prozatím v našem šachovém klubu věnujeme maximální pozornost našim nejmenším. V 10 kroužcích máme zapsáno již 43 dětí, a to některé se "protočí" za týden i třikrát. Hlavně předškolní dětí mají úžasný zájem. Celkem evidujeme 99 přihlášek do kroužků. V současné době uvažujeme o dělení kroužku začátečníků a ve čtvrtek odpoledne by ty zdatnější vyučoval Lukáš Filip.

Diskusní téma: 6. KOLO REGIONÁLNÍ SOUTĚŽ 15.1.2017 UHLÍŘSKÉ JANOVICE x PRAVONÍN

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek