6. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 2018 - 2019 - JÍLOVÉ U PRAHY - 5.1.2019

05.01.2019 18:51

PROPOZICE: 18_19_6_RŽL_Jilove.doc

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr404443.aspx?lan=5&art=1&rd=4

VÝSLEDKY NÁPOČTEM ZA 6. ODEHRANÝCH KOL:

           CELKOVÉ VÝSLEDKY: RZL_2018.pdf

           VÝSLEDKY DLE KATEGORIÍ: RZL_2018_kategorie.pdf

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/6._kolo_Regionalni_zakovska_liga_5.1.2019_Jilove_u_Prahy/

Celkem soutěžilo 88 dětí.

ŠACHISTÉ DOVEZLI MEDAILE I Z JÍLOVÉHO

      Další z kol Regionální žákovské ligy, tentokrát ze 6. kola, které se odehrálo v Jílovém u Prahy a pořádali ho Medvědi ze Zvole, jsme dovezli hned 3 medailová umístění. Turnaj se uskutečnil v prostorné Sokolovně a i o doprovody bylo dobře postaráno, neboť byla otevřena přilehlá restaurace a bylo i dost míst k sezení přímo v hrací místnosti. Pěkný cenový fond, pro vítěze poháry, pro všechny medailisty medaile a diplomy, to vše bylo bonusem pro 88 soutěžících.

       Od nás se tentokrát zúčastnilo jen 8 dětí. Jednak pro někoho dobíhaly vánoční prázdniny a navíc 10 cm sněhu a dost špatný stav vozovek, tedy jen po dálnici, některé účastníky i odradil.

       V Turnaj A jsme měli tentokrát jen jednoho zástupce, a to Jana Veselého, který v minulém kole vyhrál Turnaj B. Do Jílového dojela silná šestnáctka soutěžících, a tak to měl Honzík velice obtížné, podařilo se mu uhrát půl bodu s Jakubem Mlýnkem z Brodců. Oproti nazazení si o jedno místečko polepšil a celkově končil na 15. příčce se 6 body. Vítězem "áčka" se stal Kryštof Křížek z Vlašimi (uhrál 12 bodů), druhé místo bylo pro Daniela Hampla z Říčan (11 bodů) a až třetí příčka tentokrát pro Jakuba Vojtu z Vlašimi, také 11 bodů, jen horší pomocné hodnocení.

      Tím, že byl silně obsazen turnaj A, kvalitnější šachisté si zahráli i v béčku. My tam měli tři zástupce. Nejlépe si vedl Štěpán Filip (7.nasazený), který hrál stále na prvních deskách a až v posledním kole se rozhodlo, když prohrál s Tomášem Bláhou z Brodců, že skonči na 2. místě se 7,5 bodem. Hůře už se vedlo dalším dvěma zástupcům, a to Fandovi Jelínkovi, který startoval ze 3. příčky a byl rád za 9. místo (6,5 bodu) a ještě horší výsledek předvedl Filip Kůra, který končil na 20. příčce s 5,5 body. Vítězem Turnaje B tedy Tomáš Bláha s 8 body, 2. místo náš Štěpán Filip 7,5 bodu, 3. místo  Filip Čermák ze Zvole se 7 body. Dívky: 1. místo, ale celkově 3. Laura Sehnoutková z Říčan, 2. místo Kamila Steinová se 7 body (celkově 7.) ze Stamatu a 3. místo Alice Zelenková z Říčan se 6 body (celkově 11.).

       Naši mírně pokročilí šachisté hráli všichni v Turnaji C. Zde nám udělaly velikou radost dívky, které ovládly dívčí skupinu a pro nás to byli hned dvě medaile. V dívkách si nejlépe vedla Adéla Janoušová, která uhrála 5 bodů, druhá končila Gabriela Vodičková z Říčan s 5 body a třetí Eliška Škarydová, která se na třetí místo vyhoupla z 35. startovního místa. Kluci dopadli takto: 1. místo Lukáš Machyán Vlašim 6,5 bodu, 2. místo Jan Bohuňovský Dolní Kralovice 6 bodů a 3. místo Jiří Rybáček ze Zvole 6 bodů. Další dva naši soutěžící dopadli takto: 10. místo Natálie Štanderová 4 body a Michal Škaryd také 4 body a 17. příčka.

      Všem úspěšným děkuji za vzornou reprezentaci, trenérům a řidičům za doprovod na turnaj, který si všichni pěkně užili a návázali zase nová kamarádství. Pořadatelům děkujeme za uspořádání šachového turnaje.

Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: 6. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 2018 - 2019 - JÍLOVÉ U PRAHY - 5.1.2019

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek