6. kolo REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA ŘÍČANY 5.1.2013

05.01.2013 23:29

PROPOZICE: 6_kolo_RŽL_Říčany 2013.doc

VÝSLEDKY KATEGORIE "A": https://chess-results.com/tnr89067.aspx?art=4&lan=5

VÝSLEDKY KATEGORIE "B": https://chess-results.com/tnr89266.aspx?art=4&lan=5

VÝSLEDKY KATEGORIE "C": https://chess-results.com/tnr89267.aspx?art=4&lan=5

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/6.KOLO_REGIONALNI_ZAKOVSKA_LIGA_RICANY_5.1.2012

FOTEČKY OD KARLA JUKLA:

CELKOVÉ VÝSLEDKY NÁPOČTEM ZA VŠECHNA ODEHRANÁ KOLA: ržl 2013 . 6.pdf

 

VÍTĚZEM 6.KOLA RŽL V ŘÍČANECH 5.1.2013 SE STAL VOJTĚCH FILIP

       Deštivá sobota, trochu netypické počasí pro leden, ale nám to nevadilo. Vypravili jsme se do Říčan u Prahy na 6. kolo Regionální žákovské ligy. Tentokrát soutěžilo 7 pravonínských dětí. Do Říčan se sjelo rekordních 110 šachistů!!!

      V turnaji "A" jsme měli jen jenoho zástupce, a to Vojtu Filipa. Nasazen byl jako druhý. Turnaj mu "sedl" a dnes, k naší radosti, vyhrál. Jako jediný získal 4 body, perfo 2530. V prvním kole měl za soupeřku Julinku Vilímovou, ve druhém přehrál, poměrně rychle, Fandu Helebranda,nejtěžší pro něj bylo asi 3. kolo, kdy se utkal s Nelou Pýchovou a do posledního kola mu Petr Havelka vylosoval Martina Vystrčila.

      Nejsilněji jsme obsadili turnaj "B", a to hned pěti šachisty. Nejlépe se vedlo Danielu Ždychovi, konečně to nebylo čtvrté místo, ale velice pěkné 2. místo. Uhrál 5,5 bodu, výkon 1232. Zaznamenal jen jednu prohru, a to s Matějem Škrabánkem z Nymburka a remizoval s Honzou Hegerem z Říčan. Dan měl ze svého umístění velikou radost a my s ním. Petruška Píšová skončila dnes 27.  a uhrála 3,5 bodu. Za zmínku stojí výhra nad Vojtou Růžičkou z Říčan, hned v prvním kole, získala opravdu cenný "skalp"! S první Katkou Pastrnkovu remizovala, ale zase ji porazila Dominika Holubová, která ji připravila o medailové umístění. Přehrála i domácího Martina Beladu v posledním kole. Na 42. místě skončil Martin Belada se třemi body. Podařila se mu "střední hra"! Začal s dvěma nulami a se dvěma nulami zase končil. Za povšimnutí stojí porážka Ondřeje Sasky ze Zvole, to lze považovat za úspěch. Na 35. místě skončil Filip Vopálka. Uhrál 2,5 bodu, přehrál Vojtu Hupceje z Říčan a Jardu Kapka ze Sázavy. Remizoval s Markem Holubem ze Zvole. O půl bodu méně, tedy 2 body uhrál Štěpán Filip, který se nemohl "chytit". Začátek 0/4 byl pro něj katastrofou pak porazil dva šachisty z Říčan a do posledního kola dostal Karolínku Kořenovou a zase prohrál.

      V turnaji "C" jsme měli rovněž jen jednoho zástupce, a to Filipa Kůru. Byl sice druhý nasazený, ale skončil až na 15. místě. Uhrál 4 body, možná jsme čekali víc.

      Starší kluci dovezli medaile, pěkný výkon zaznamenala Petruška Píšová, ostatní by měli "zabrat"! Pokud chceme pomýšlet na postupy do Krajského přeboru, měly by být výkony o trošku lepší. Na předních místech v celkové tabulce bude velká tlačenice.

      Za dopravu děkuji Ireně Hejné, Zuzce Píšové a Davidu Kůrovi.

      Sedmé kolo se uskuteční také v Říčanech, a to někdy v únoru, termín bude upřesněn.

 

Diskusní téma: 6. kolo REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA ŘÍČANY 5.1.2013

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek