6.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA VE STŘÍBRNÉ SKALICI 21.11.2015

19.11.2015 12:00

PROPOZICE: 15_16_6_RŽL_StSkalice.doc

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/Tnr195715.aspx?lan=5

VÝSLEDKOVÁ LISTINA DLE KATEGORIÍ PO 6. KOLE: RZL_2015_kategorie po 6.kole.pdf

VÝSLEDKOVÁ LISTINA NÁPOČTEM PO 6. KOLE: RZL_2015_celkem po 6. kole.pdf

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/RZL_205-2016_21.11.2015_6.kolo_Stribrna_Skalice/


Z BOLKOVA KRÁLOVSTVÍ DOVEZLI VLAŠIMÁCI PĚKNÉ VÝSLEDKY

             První sněhové vločky nás dnes doprovázely na cestě do Stříbrné Skalice, kam jsme se rozjeli ze všech koutů regionu SE na odehrání 6. kola Regionální žákovské ligy 2015-2016. Vlašimská skupina čítala 14 šachistů a takto si vedli:

Turnaj A:

Chlapci: 1. Jakub Vojta 13 bodů

               2. David Zvolenský 11 bodů

               3. Vojtěch Štěpán 9 bodů

Dívky:    1. Petra Píšová 11 bodů (celkově 2.)

               2. Hana Bartošová 11 bodů (celkově 4.)

               3. Monika Strnadová 9 bodů (celkově 9.)

Další naši:

             14. místo Štěpán Filip 8 bodů

           Jakub Vojta nenechal nikoho na pochybách a potvrdil to, co už dávno víme, že v současné špičce regionální žákovské ligy nemá soupeře a pohodlně jde od jednoho vítězství ke druhému a o celkovém vítězi bude rozhodnuto určitě dříve než se odehraje všech 9 kol. Se současnými 62 body má šestibodový náskok před svým pronásledovatelem a ten by bylo možné stáhnout jen teoreticky a jen v případě, že by Kuba nehrál další kola. Samozřejmě, že Jakub vede i skupinu H 12, na 3. místě v této skupině je prozatím Štěpán Filip, který dnes nastoupil do A turnaje na poslední chvíli a zahrál zodpovědně. Boj mezi dívkami bude ještě zajímavý. K naší radosti je na nejlepší cestě k vítězství Péťa Píšová, která dnes odehrála turnaj velice pěkně a s přehledem. Přehrál jí jen Jakub Vojta. Péťa vede celou skupinu H,D 14, z dívek už první je, protože její soupeřka na 2. místě má v současnosti  o 26 bodů méně. V turnaji A hrálo 16 TOP hráčů.

Turnaj B:

Chlapci: 1. Filip Kůra 8,5 bodu

               2. Lukáš Vitvar 8 bodů

               3. Pavel Zemen 7 bodů

Dívky:    1. Andrea Staněčková 4 body (celkově 33.)

               2. Barbora Slavíková 4 body (celkově 35.)

Další naši:

              6. místo Lukáš Smetana 7 bodů

            15. místo Jelínek František 6 bodů

            19. místo Lukáš Zeman 6 bodů

            20. místo Filip Vopálka 5,5 bodu

            21. Ondřej Hrabě 5 bodů

            23. Adam Slavík 5 bodů

Celkem v tomto turnaji  hrálo 38 šachistů.

            Dnešní "spanilá jízda" Filipa Kůry nás mile překvapila. Od samého začátku hrál klidně, lehce, pomalu a zodpovědně. Filip hrál pěkné šachy, odvážil se i k oběti figury s cílem zaktivnit své těžké figury a matit. Jedinou půlku povolil jen Adamu Feixovi z Říčan. První příčku si dnes rozhodně zasloužil a celkově nápočtem je ve své kategorii H 12 na 7 příčce a dá mu ještě hodně práce, aby si postupové místo udržel. I jeho elo je o 73 bodů vyšší, zakulatilo se na 1300. Dobrý turnaj dnes odehrál i šestý Lukáš Smetana (nasazen byl 21.) a jeho 7 bodů (porážka jen od vítěze Filipa Kůry a pak druhého nasazeného Tomáše Nykodema). Ve své kategorii je nápočtem na 10. místě mezi hochy v elu si polepšil o 50 bodů. Příjemně překvapil Fanda Jelínek (35. nasazený) a jeho 15. místo, v elu poskočil o 47 bodů. Nyní se snad už v B-turnaji udrží. Lukáš Zeman(-12), Filip Vopálka(-8), Ondřej Hrabě(-31) i Adam Slavík(+19 elo bodů) odehráli standardní výkony. Adam měl všechny soupeře silnější, a proto si za bodový zisk zaslouží pochvalu. Lukáš Zeman měl zase všechny soupeře slabší. Filip Vopálka slabší soupeře porážel, až na jednu výjimku v prvním kole, se srovnatelnými remizoval nebo prohrával. Ondra Hrabě neměl dnes dobrý den, tak trochu se trápil. Barunka Slavíková měla dnes smůlu na los. Jen dva srovnatelní soupeři, které porazila a všichni ostatní byli nad její síly.

Turnaj C:

Chlapci: 1. Filip Hrubý 6,5 bodu

               2. Vojtěch Vopálka 6 bodů

               3. Richard Václavík 5,5 bodu

Dívky:    1. Eliška Novotná 4 body (celkově 12.)

               2. Anežka Havelková 3,5 bodu (celkově18.)

               3. Stela Vavříková 3 body (celkově 24.)

Další naši:

              6. Jan Veselý 5 bodů

            32. Eliška Helebrandová 2 body

Celkem hrálo v turnaji 37. šachistů.

             U Vojty Vopálky to dnes vypadalo také na "spanilou jízdu", měl sice všechny soupeře s menším elem, než které má on sám a na jeho konto přibýval jeden bodík za druhým a vedl v tomto turnaji a až v posledním kole byl přehrán a ztráta tohoto bodu ho stála vítěznou příčku, ale i druhé místo je velice pěkné, na elo body si polepšil o 57 bodů na současných 1116. Honzík Veselý měl startovní číslo 8 a polepšil si o dvě příčky. Porážku utrpěl právě od Vojty Vopálky a pak od domácího Pepy Vajdíka. Ovšem polepšil si o 32 bodů v elu. Ve své skupině H 10 je na pěkné 6 příčce a Vojta Vopálka na místě osmém. Zbývá už jen malá Eliška, která podala rovněž statndardní výkon a turnaj si užívala.

            Ve Stříbrné Skalici jsme hráli na dvou místech. Turnaj A se odhrával na náměstí v místní knihovně, kde v roli rozhodčího a dozoru fungoval Jiří Kocourek a ostatní pak hráli v Sokolovně. Opět, díky nedisciplinovaným šachistům, kteří se včas nepřihlásili, došlo ke zdržení začátku. Pořadatelé museli přidávat stoly a židle, šachové soupravy a čísla. Prosím tedy touto cestou, aby si všichni rodiče a trenéři uvědomili, že tímto přidělávají starosti pořadatelům a aby se polepšili a nahlašeli své svěřence den předem.

           Následně plynulo vše jak má a turnaj byl i s vyhlášením výsledků a předání cen ukončen v 15 hodin. Po celou dobu turnaje byl v provozu kiosek nejen s obvyklým sortimentem zboží, ale i s vynikajícími palačinkami. Závěrem zbývá jen dodat, že se turnaj vydařil, blahopřání všem vítězům a úspěšným šachistům. Příště se sejdeme na 7. kole 12.12.2015 v Čerčanech. Děkujeme Bolkovi Studzinskému za smysluplně strávený den.



 

Diskusní téma: 6.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA VE STŘÍBRNÉ SKALICI 21.11.2015

Datum: 28.05.2016

Vložil: nela pýchová

Titulek: šachy

Ahoj všichni, jděte na www.nelapychova.cz. Zatím ČAU!

Přidat nový příspěvek