6. kolo Regionální žákovské ligy 16.1.2010 ve Stříbrné Skalici

16.01.2010 00:00

P O Z V Á N K A

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/6.kolo_RZL_16.1.2010_Stribrna_Skalice/

FOTEČKY OD MARTINY STUDZINSKÉ: martinastudzinska.rajce.idnes.cz/6.turnaj/#album

FOTEČKY OD PETRA HAVELKY: petr99.rajce.idnes.cz/Stribrna_Skalice_16.1.2010/#

VÝSLEDKY SKUPINY "A": www.chess-results.com/tnr29405.aspx?art=1&lan=5&m=-1&wi=1000

VÝSLEDKY SKUPINY "B": www.chess-results.com/tnr29467.aspx?art=1&lan=5&m=-1&wi=1000

ČLÁNEK OD BOLKA STUDZINSKÉHO: www.jeskynka.net/view.php?cisloclanku=2010010005

ČLÁNEK OD JARDY PÝCHY: www.sachyvlasim.cz/?p=5469

 

     Dnešní příspěvek nemohu začít jinak, než "vyseknutím" velké a upřímné pochvaly manželům Bolkovi a Martině Studzinským,kteří uspořádali 6. kolo RŽL ve Stříbrné Skalici opravdu bezvadně! Poděkování patří jistě i ředitelství ZŠ za propůjčení prostor budovy školy, kde se šachový turnaj konal. Áčko hrálo v družině v přízemí a béčko pak v prvním patře ve třech školních třídách. Toto se nakonec ukázalo jako velice prospěšné. Tím, že se během prvních dvou kol děti výkonnostně rozdělily, tak i když se dohrávalo v každé třídě jinak, vzájemně se nerušily, protože jen minimálně přebíhaly do jiných hracích místností. Přesunuly se vždy až po dalším nalosování. Navíc byla k dispozici další třída, kde si mohli všichni hrát o přestávkách různé hry, to se líbilo hlavně těm nejmenším. Dospěláci, tedy doprovod zde měl prostory k přečtení denního tisku a k diskuzi. Rodiče a trenéři "šachových naději" si mají stále o čem povídat.

     Zajištěn byl i kiosek s tradičním sortimentem zboží (párek v rohlíku...), který fungoval po celou dobu turnaje k nejlepší spokojenosti.

     Co se sněhu týká, mají ho ve Stříbrné Skalici stejně jako ho je u nás v Pravoníně nebo ve Vlašimi. Cesta byla dobrá, ale přece jen došlo i na karambol. Když jsme dorazili na náměstí ve Skalici, museli jsme odklízet uražený spojler z osobního auta, ale vůbec nás nenapadlo, že patří k autu pana Kučery ze Sedlčan, který nedobrzdil na zasněžené vozovce a "počechral" zadek auta Petra Havelky. Dělalo nám to starost, ale po několika telefonátech a uplynulém dopoledni se to aktérům trochu "rozleželo", jen budou mít nyní starosti s opravou a běhání po pojišťovnách. Dobře je, že se nestalo nic dětem v autech a ani řidičům.

     Vlastní 6. kolo RŽL bylo zahájeno včas, sešlo a sjelo se 74 dětí. Z toho hrálo 16 v áčku a 58 v béčku. Spartak Vlašim měl v A skupině 7 zástupců. Tuto kategoii vyhrál Martin Pospíšil z Říčan, jako jediný uhrál 3,5 bodu. Se třemi body 2. místo obsadila Nela Pýchová a tři body uhrál i Jirka Třebický z Brodců. Dále Patrik Pýcha 5. místo a Filip Zvára 6. místo, oba po 2,5 bodech. Dva body uhráli 7. Patrik Studnička a 10. Vojta Filip. Fanda Helebrand (12.) a Lukáš Jelínek (14.) zaznamenali jen 1,5 bodu.

     K Pravoňákům nyní trošku podrobněji. Patrik hrál v 1. kole s Katkou Mullerovou z Říčan a oplatil jí porážku z MČech z Harrachova, ve druhém kole potkal Martina Pospíšila, prohrál. Martin nenechává nikoho na pochybách, že je, zkrátka, v naší RŽL, nejlepší! Pak přehrál (nechal spadnout) klubového kolegu Vojtu Filipa, ale zase nestačil ve 4. kole na Jirku Třebického. Mimochodem, Jirka byl dnes oblečen v košili a kravatě a moc mu to slušelo.

     Vojta Filip se s pěšcem víc a lepší pozicí nechal "shodit" Standou Stárkem z Říčan. Ve druhém kole lehce porazil Petra Hřídele. Pak prohrál (spadl) s Patrikem Studničkou a v posledním kole porazil Katku Mullerovou, která dnes měla na pravoníské štěstí nebo smůlu?

     V áčku se dnes hrálo 2 x 40 minut, neboť z Vlašimi nikdo nedovezl digitální hodiny. Ty, které dopravili z Říčan nestačily, tak se muselo přistoupit k tomuto řešení. Béčko hrálo první dvě kola 2 x 20 minut a další kola 2 x 25 minut.

     K pěknému 3. místu Jirky Třebického z áčka, přidal jeho oddílový kolega Radek Bumbálek další úspěch. Vyhrál totiž, díky lepšímu pomocnému hodnocení, se 6,5 bodem, skupinu B. Škoda, že nedorazil Oldřích Sládek, mohl se pýřit z pěkných výsledků svých svěřenců. Stejný počet bodů získal i David Pikal z Dolních Kralovic, hned za ním na 3. místě skončila Anežka Vlková (6 bodů a uhrála si III. VT), také z Dolních Kralovic. Oba hráli velice pěkně, oba s přehledem, od začátku do konce, všech 7 kol. David remizoval jen s vítězem a Anežka s vítězem prohrála. Jinak to "kosili" hlava nehlava!

     Pravoňáci měli dnes v této skupině jen Daniela Ždycha, který uhrál 5 bodů. Přehrál ho v posledním kole Radek Bumbálek. Dan se dlouho držel, pak ale udělal hrubku a Radek se očividně radoval, protože věděl, že tuto získanou pozici už nepustí! Tato prohra by i odpovídala "papírovým" předpokladům, ale náš Dan ve druhém kole prohrál s Danem Škvorem z Brodců (zase Brodce!!!), nevím co udělal za chybu? Ale Dan Škvor nakonec obsadil 33. místo a uhrál jen 3 body! Škoda tohoto bodíku, mohlo to dopadnout lépe, no, není každý den posvícení.

     A jak dopadli další z Vlašimi a Dolních Kralovic? Vašek Voldán (4,5) 13., Petr Lebeda (4) 17., Petr Laňka (4) 18., Pavel Laňka (4) 20. (bylo i slzavé údolí), Pavel Roháč (4) 23., Jirka Stareček (4) 27., Tomáš Mysliveček (3,5) 30., Vojta Kalina (3,5) 32., Adam Houdek (3) 38., Jan Macháček (3) 42. a Luboš Zelenka (1,5) a 55. místo.

     A nyní k tomu, co zajímá děti především, a to jsou ceny. Myslím, že cenový fond předčil všechna očekávání a v sezóně 2009/2010 byl zatím nejlepší. Nezbytné diplomy, vítězům a nejmladšímu učastníkovi, doplnily praktické ceny všeho druhu.

     Ve Stříbrné Skalici se hrála jedna z velmi dobře zorganizovaných RŽL. Děkujeme.

    

 

Diskusní téma: 6. kolo Regionální žákovské ligy 16.1.2010 ve Stříbrné Skalici

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek