7. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA ŘÍČANY 9. 2. 2013

09.02.2013 16:57

PROPOZICE: 7_kolo_RZL_Ricany 9.2.2013.doc

FOTEČKY:  https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/7.kolo_Regionalni_zakovska_liga_Ricany_9.2.2013/

VÝSLEDKY: https://chess-results.com/tnr91230.aspx?art=4&lan=5&wi=821

 

          V Říčanech, kde dnes 9.2.2013 proběhlo 7. kolo Regionální žákovské ligy se sjelo 104 šachistů z regionu SE. Z Vlašimska ovšem jen Pravonín, Nela a Julinka. V TOP skupině "A" hrálo tradičně 16 šachistů a my jsme zde měli jen jednoho zástupce Vojtěcha Filipa. Dnes se mu "podařilo" odehrát jeden z nějhorších turnajů, uhrál bídných 2,5 bodu! Hrál bídným výkonem 1694! Tento výsledek se mu ihned škrtal a zůstal na svém původním celkovém výsledku za evidovaných pět kol. Protože i jeho největší "soupeřce" Nele Pýchové se též nedařilo a i její výsledek se škrtal. Není rozhodnuto vůbec nic. Dokonce jim na záda dýchá i Martin Vystrčil. Dozvěděla jsem se informaci, že se bude mimořádně, oproti minulým dvěma letům, konat o jedno kolo RŽL více, takže se můžeme těšit na pěkný souboj. Dnes se Nela kvůli RŽL vrátila o den dříve z hor, zdá se, že  v tomto ročníku útočí na prvenství a velice jí na něm záleží. Uvidíme, zda se Vojtovi podaří hetrik?  Budeme mu přát, aby mu bojovný duch vydržel.  Budeme zřejmě svědky ještě mnoha partií do konce ročníku 2012/2013 a uvidíme zda se bude rozhodovat u nás v Pravoníně? A zda se můžeme těšit na nějaká neočekávaná překvapení podobná těm loňským.

 

          Na dnešním 7. kole RŽL v Ríčanech zaznamenal největší úspěch Daniel Ždych, který ve skupině "B"obsadil 1. místo v chlapcích (celkově byl druhý). Ani jeden zápas neprohrál, zaznamenal jen dvě remízky, a to s Klárkou Kocourkovou ze Sedlčan a Pavlem Kurkem z Říčan. Hrál výkonem 1303 a udělal nám velikou radost a zaslouží si pochvalu.

         Štěpán Filip (22. místo), Martin Belada (23. místo), Petra Píšová (25. místo) uhráli shodně po 3,5 bodu. Filip Kůra skončil na 30. místě a uhrál 3 body. Štěpánkovi se dnes dařilo. Prohrál jen s papírově silnějšími soupeři a i ty šachisty, které porazil měli  o malinko větší elo než on. Hrál výkonem 907. Martin Belada podal svůj standardní výkon, umí hrát i lépe. Dnes výkon 940. Petruška hrála výkonem 929. Škoda prohry s papírově slabším soupeřem ve 4 kole a mohla to být opět medaile. Tak snad příště. I Filípek Kůra podal hezký výkon. I on porazil silnější soupeře a hrál výkonem 861 a své elo si vylepšil. Hezkou partii, plnou zvratů, odehrál s Lucinkou Kučerovou ze Sedlčan v posledním kole a i s kvalitou méně dovedl zápas do vítězného konce.

          Ve skupině B hrálo 44 šachistů a stejný počet jich byl i ve skupině C, kde jsme neměli žádného zástupce. 7. kolo RŽL vyhrál domácí Martin Vystrčil, následoval ho Ondřej Máslo, který bezvadnou přípravou "pokořil" jak našeho Vojtu Filipa, tak Nelu Pýchovou a tím udělal tento seriál šachových zápasů velice zajímavým. Třítí příčku obsadila Nela a z našich (tedy regionálních) následoval Jan Sadil ze Sedlčan a až pak se umístil Vojta Filip. Mezi nimi na 4. příčce skončil Jakub Voříšek (host). Jedenáctou příčku obsadila Julinka Vilímová (z dívek druhá).

          Prostředí, kde jsme hráli bylo tradičně příjemné, neboť kulturní dům U Labutě, skýtá bezvadný prostorný sál a přísálí, je dost místa i pro doprovody a nabízí i občerstvení, jak přímo v kiosku u sálu, tak i v přilehlé restauraci. Tentokrát jsme byli limitováni časem, protože hned po vyklizení sálu, probíhala příprava na večerní ples. Ale bezvadná organizace a bleskurychlé losování panem Petrem Havelkou všechny časové  termíny dodržela a my už v půl třetí opouštěli Říčany.

          Všem dětem děkuji za vzornou reprezentaci, Danovi blahopřání k velmi pěknému umístění, rodičům a prarodičům za dopravu a doprovod. Kde nashledanou příště, nevím? Dám všem včas vědět až se dozvím něco nového.

         

 

Diskusní téma: 7. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA ŘÍČANY 9. 2. 2013

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek