7. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY 25.2.2012 STŘÍTEŽ

25.02.2012 23:01

PROPOZICE: 7.kolo RŽL Střítež 2012.doc

VÝSLEDKY: chess-results.com/tnr66627.aspx?art=1&rd=4&lan=5

P R Ů B Ě Ž N É    V Ý S L E D K Y

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/7.kolo_RZL_ve_Stritezi_25.2.2012/

 

POHÁRY SI VÍTĚZOVÉ ODVEZLI V „BŘÍŠKU“….

 

     Bylo to originální a bezvadné, děti to ocenily, fakt dobrý nápad, to se Jirka Mejzlík vyznamenal!

     Celý šachový den ve Stříteži si však projdeme popořádku. Za šachovnice tam zasedlo 68 šachistů. V áčku tradičních 16, v „B“ a v „C“ skupině po 26 dětech. Po kratičkém zdržení (přijelo více dětí, než bylo dopředu přihlášeno) mohl Jirka Mejzlík přivítat přítomné v pěkně zrekonstruovaném sále kulturního domu místních hasičů.

     Vlašimská líheň měla v áčku 8, v béčku 5 a v céčku 9 soutěžících. Předešlu, že společně bylo získáno 7 medailí! V „A“ skupině se „lámal chleba“! Patrik Pýcha silně, možná neodvratitelně otřásl vedoucí pozicí Vojty Filipa. Vojta hrál dnes neplánovaně, ještě včera to vypadalo, že nebude moci nastoupit, ale hrál. Patrik byl lepší a zaslouženě vyhrál a Vojtovo dnešní 4. místo bylo jeho nejhorším výsledkem v celé sérii RŽL, a to ho bude stát „loňský trůn“ absolutního vítěze. Nevadí, i o tomto jsou šachy! Štěstí přeje připraveným. Takže Patrik Pýcha 1. místo (perfo 1967), 2. František Helebrand (perfo 1693), 3. Nela Pýchová (perfo 1753), 4. Vojtěch Filip (perfo 1693), 5. David Pikal (perfo 1538), 9. Daniel Ždych (1380), 10. Petr Laňka (1365) a 15. Anežka Vlková (1072). Patrik přehrál všechny své soupeře (Pikal, Sadil, Filip) remizoval jen se svojí sestrou Nelou v posledním kole. Pro Františka Helebranda dnes asi nejlepší umístění v letošní RŽL, remízky s Nelou Pýchovou a Vojtou Filipem jsou zajisté úspěchem. Porazil Petra Laňku a Klárku Kocourkovou. Nela, kromě dvou předem zmíněných remíz, přidala dvě výhry s Ondrou Máslem a s Anežku Vlkovou, která  dnes nebyla fit a jejího půl bodu je určitě pod její možnosti. Formu si vybrala, zdá se, minule! Čtvrté Vojtovo místo je málo, ovšem není každý den posvícení. Ke dvěma remízám bodoval ve výhrách s Martinem Vystrčilem a Ondrou Máslem. David Pikal k prohře s vítězem přidal dvě vítězství (D. Ždych a A. Vlková) a půlku s Martinem Vystrčilem. Deváté místo Dana Ždycha je úspěch! Poslední dobou stagnoval, možná se dnes „odpíchl“ a bude to lepší. Nestačil sice na Honzu Sadila a Davida Pikala, ale s děvčaty Julií Vilímovou a Eliškou Řeřábkovou si elegantně poradil. Desáté místo Petra Laňka, 2 body je slušné (A.Vlková a Šimon Remeš ½), prohra s F.Helebrandem a porazil Elišku Řeřábkovou. 15.místo Anežky Vlkové už bylo zmíněno.

     Bronzovou medaili si ze Stříteže ze skupiny „B“ odvezl Adam Houdek (před ním 2. Jan Kučera ze Sedlčan a na 1.místě Vojta Růžička z Říčan). Adam si uhrál IV. VT, perfo 1241 a 5,5 bodu, to je moc hezký výkon! Cenným skalpem je mu zajisté v posledním kole Marek Otruba. Jako ryba ve vodě se v béčku pohyboval Jakub Vojta. Dnešní perfo 1021 a 4 body mu zajistily umístění v horní polovině startovního pole (11.). Dále zde hrál Pavel Laňka, skončil 16., Pavel Roháč 18. a Vítek Toupal 24.místo.

     Céčko dnes „patřilo“ Filipu Vopálkovi! 6 bodů, perfo 1142, to byl pro nás doslova šok! Ale milý! Je pravda, že některé výhry byly díky „šustrákům“, trenéři to neradi vidí, ale když na to soupeři skočí? Přesto se z 1. místa Filípka radujeme, historie se nebude ptát, jak body získal. Druhé místo v této skupině uhrál Miroslav Šimek ze Sázavy, také 6 bodů a třetí byl Tomáš Nykodem z Říčan. Z našich 8.místo obsadil Lukáš Smetana, který si rovněž uhrál IV. VT (perfo 864) a 4 body. Z dalších našich následuje Petra Píšová na 12. místě, ale z dívek 2.!místo, také 4 body (perfo 864), Jan Žirovnický a Jan Bohuňovský se podělili o 17.místo se 3 body. Na 20.místě skončil také se 3 body (perfo 759) Filip Kůra, pak na 22.místě se 2 body Štěpán Filip, 23.skončila Valerie Ladanová (2 body) a na 24.místě, rovněž se 2 body Lukáš Zeman.

     Sledovala jsem především cečko, naše nejmenší, všichni se moc snažili, ale chyb je stále požehnaně. V diskuzi prosím o postřehy a zhodnocení svěřenců trenéry, kteří se jim věnují.

     Ve Stříteži se o nás vzorně starali, v kiosku Zdeňka Mejzlíková a Iveta Pýchová nabízely roztodivné laskominky, párky v rohlíku, pití všech možných druhů. Jirka Mejzlík, nás kolegy obdaroval zmrzlinovými poháry. Děti si za své snažení odvezly věcné ceny a jak je v úvodu uvedeno měl Jirka originální nápad a pro vítěze osobně a na vlastní přání (co se druhu týká) připravoval zmrzlinovoovocné, šlehačkou a oplatky zdobené poháry. Byla to mňamka! Zdálo se nám, že si ve Stříteži objednali i počasí, bylo slunečno a děti se mohly proběhnout i venku.

     Střítežští? Bylo nám u Vás fajn!

 

Diskusní téma: 7. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY 25.2.2012 STŘÍTEŽ

Datum: 26.02.2012

Vložil: Marie F.

Titulek: vítěz RŽL

Já jsem ráda, že bude "boj", protože loni to měl Vojta moc jednoduché. Tak to má být, bojovat do poslední partie. Je to zajímavé jak pro hráče, tak i pro diváky. Těší mě, že jsou oba z domácího oddílu, ale on ten Ondra Máslo také pěkně "doráží".

Datum: 26.02.2012

Vložil: Jarda P.

Titulek: vítěz RŽL

Pěkný článek,jen s tím vítězem RŽL bych byl opatrnější.Patrik má samozřejmě dobrou výchozí pozici,nicméně ve vedení je stále Vojta a na finále se sjede určitě silná konkurence(Pravonín přeci jen láká),takže získat co nejvíce bodů a opravit nepovedený turnaj v Říčanech nebude pro Patrika až tak jednoduché.Je ale dobře,že je stále o co hrát a oba určitě dokázali,že bojují o vítězství právem. Jinak velká gratulace Filipovi a také Adamovi,snad budou v těchto výkonech pokračovat.

Přidat nový příspěvek