7.ročník ZIMNÍ TURNAJ - RODINNÉ DVOJICE 21.2.2015

21.02.2015 19:19

VÝSLEDKY:  https://www.chess-results.com/tnr158548.aspx?lan=5

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Zimni_turnaj_-_Rodinne_dovojice_7.rocnik_21.2.2015/

    RODINNÉ  DVOJICE - 7. ročník - MINULOSTÍ!

       Nejprestižnější pravonínský turnaj ZIMNÍ TURNAJ aneb soutěží RODINNÉ DVOJICE, letos už 7. ročník, skončil. Tato soutěž si vyžádá vždy náročnější přípravu. Jednak na něj soustředíme větší obnos finančních prostředků, tedy na cenový fond, kde se prezentuje několik výrobních firem, a to Soukromá rodinná cukrárna Bayer ve Vlašimi, Uzenářství a řeznictví Vávrových z Vlašimi, ale především další sponzoři jako jsou Městský dům dětí a mládeže Vlašim, Vlašimské městské lesy s.r.o.,  dopravní firma HENGSTBERGER a.s., Hradecká lesní a dřevařská společnost Hradec Králové a.s., Technické služby Vlašim s.r.o.,  manželé Helena a David Kůrovi z Pravonína, Ing. Petr Zeman z Vlašimi, Lenka Toulová vedoucí Potravin v Pravoníně, Blanka Voříšková z Prahy a moje maličkost,  nám dodávají i věcné ceny do cenového fondu, ale i finanční částky a na turnaj nakoupíme ceny dle našeho uvážení. Stále máme na mysli  původní myšlenku vzniku tradice, a to aby se jedenkrát za rok sešli za šachovnicemi rodiče s dětmi, či další rodinní příslušníci, manželé, bratři, bratranci, sestřenice, strýcové a tetičky....a užili si společně hezký společný den.

       Přálo nám počasí, turnaj probíhal v hezkých prostorách Spolkového domu v Pravoníně. Obsluha v kiosku vzorná. Všeho bylo po celý den dost a všechno i chutnalo.

       Hrálo se 7 kol tempem 2 x 20 minut. Zahájili jsme spolu s ředitelem turnaje Tomášem Vojtou přesně o plánovaném čase. V průběhu turnaje nebyly žádné časové ani jiné problémy. Nad dodržováním pravidel bděl hlavní rozhodčí Vladimír Horák a pomáhal mu Ondřej Matějovský. Za "mixážním" pultíkem seděl jako obvykle Petr Havelka, který pomocí počítače vybíral do každého kola soupeře šachuchtivým hráčům.  V naší klubovně hrálo 12 TOP  šachových rodinných dvojic. Některé tam odehrály všechna kola, jiné se přesunuly do horního sálu, kde hrál zbytek družstev. Celkem se za šachovnice posadilo 56 dvojic. Pro více bychom ani neměli stoly a židle. Je nám velice líto, že jsme nemohli vyhovět všem zájemcům, ale podle posledních zpráv se blýská na lepší časy a do příštího ročníku, který se odehraje zase třetí týden v únoru následujícího roku, budeme moci přijmout do soutěže o 10 dvojic více.

       Letošní 7. ročník vyhráli bratři Ondřej a Vojtěch Mejzlíkovi z Dolních Kralovic a vlastně z domácího šachového oddílu Vlašim (12,5 bodu), druhou příčku obsadili bratři Josef a Vít Kratochvílovi (11,5 bodu) a třetí příčku také bratři Tomáš a Pavel Vojtovi z Vlašimi (10,5 bodu).

          Další z naší "líhně" (nebo alespoň jeden z družstva):  6. Vojtěch a Lukáš Filipovi, 10. František a Peter Helebrandovi,14. Jaroslav a Jakub Voříškovi, 15. Miroslav a Martin Laloučkovi,  18. Martina Krejčiříková a Jakub Vojta,  33. Jiří Mejzlík a Petra Baštářová, 35. Václav a Jiří Voldánovi, 39. Petra Píšová a Marie Čálková,  41. Štěpán Filip a Filip Kůra,  42. Viktor Čapek a Lukáš Smetana,  46. František a Jiří Jelínkovi a 47. Filip a Vojtěch Vopálkovi.

         Kategorii do 4000 elo bodů vyhráli Jaroslav a Kamila Říhovi, do 3750  Vojtěch a Lukáš Filipovi, do 3250 Vít a Václav Moravcovi, do 3000 Matěj a Martina Škrabánkovi, do 2750 Roman a Ivo Šimákovi, do 2500 Miroslav a Vojtěch Štěpánovi a do 2100 Michal a Jakub Mlýnkovi. Vyhlašována byla i nejstarší a nejmladší dvojice, nejstarší účastník, nejmladší účastník a účastnice. Losovány byly i mimořádné ceny. Odměnou všem soutěžícím byly poháry, medaile, plakety a nespočet věcných cen všeho druhu.

         Děkuji všem, kdož přiložili ruku k dílu. Neocenitelnou pomoc odvedla děvčata v kiosku, která nejen že pomáhala připravit i sál a všechny prostory, ale pomáhala je i uklízet. Veliký kus práce odvedli bratři Lukáš a Vojta Filipovi. Pomáhali i malí šachisté Fanda Jelínek, Štěpán Filip, Filip Kůra Péťa Píšová a Kubík Vojta. Se stoly nám po turnaji pomohli bratři Tomáš a Pavel Vojtovi a Martina Krejčiříková, dále pak bratři Ondřej a Vojta Mejzlíkovi a Péťa Baštářová. Pokud jsem někoho přehlédla a pomáhal, nechť promine a hledá se v tomto dovětku: "Děkuji všem za pomoc a podporu, bez vás všech bychom takovýto turnaj uspořádat nemohli!" Děkuji řediteli turnaje, děkuji pánům rozhodčím a Petru Havelkovi nejen za losování, ale i diplomy, které připravil pro oceněné. Bude-li nám zdraví a štěstí přát, tak za rok zase nashledanou.

Marie Filipová


 


Diskusní téma: 7.ročník ZIMNÍ TURNAJ - RODINNÉ DVOJICE 21.2.2015

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek