8. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA TÝNEC NAD SÁZAVOU 3.3.2018

03.03.2018 18:24

PROPOZICE: 17_18_8_RZL_Tynec.docx

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: www.chess-results.com/tnr335621.aspx?lan=5&art=1&rd=4

VÝSLEDKY NÁPOČTEM:

- PODLE KATEGORIÍ - NEJLEPŠÍCH 5 KOL: RZL_2017_kategorie - po 8. kole 3.3.2018.pdf

- CELKOVÉ POŘADÍ - NEJLEPŠÍCH 5 KOL: RZL_2017 celkový přehled po 8. kole 3.3.2018.pdf

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/


REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 2017-2018 MÍŘÍ DO FINÁLE...

         Předposlední kolo RŽL ligy se nenechalo ujít 20 dětí z našich šachových kroužků. Do Týnce nad Sázavou zajíždíme rádi, neboť zde mají k dispozici pěkně prostorný sál ve Společenském centru, vynikající k odehrání této soutěže. Pěkně se v něm roztýlí to dětské štěbetání a není nutné děti nabádat ke klidu.

         Přítomné přivítal Karel Jukl, u počítače, jako obvykle bezchybný Petr Havelka, který musel "odrážet" nápor malých zvědavých šachistů, kteří ho častovali otázkami: "Kde hraju?, Kolikátý jsem?, Budu první?..." a ani pan Kotzot nestačil vždy s úspěchem bránit jejich dotírání.

         Do Týnce n.S. se sjelo 110 šachistů. Nejlepších 16 tradičně v áčku, hrálo na balkóně. My jsme zde tentokrát měli hned 4 zástupce. Nejlépe se vedlo Štěpánu Filipovi, který obsadil 5. místo, uhrál 10 bodů (výkon 1607). Jedenáctý končil Lukáš Zeman s 8 body (výkon 1460), 12. František Jelínek, rovněž 8 bodů (výkon 1414) a 15. příčku obsadil Filip Vopálka 7 bodů (výkon 1236). Hned v prvním kole svedl los za jednu šachovnici Štěpána s Filipem (derby dětí z klubu nemám ráda), nyní vyhrál Štěpán, který hrál poměrně pěkně, ani jednou neprohrál, i když trenér konstatoval, že v posledním kole celý bod udolat mohl. Vítězem Turnaje "A" se stal Václav Bartoš s 12 body z Říčan, druhý skončil Kryštof Křížek z Vlašim s 11 body a třetí Martin Mačok z Říčan, rovněž s 11 body.

         V Turnaji "B" jsme měli 6 zástupců a hrálo zde 48 šachistů. Velikou radost nám udělal Jan Veselý, který "jel dnes jako tank!" Sbíral body jeden za druhým. Půlčičku nechal jen Pepi Dudkové v posledním kole, kdy už bylo o všem rozhodnuto. To už Honzovi první místo nemohlo utéct. Uhrál celkem 8,5 bodu a hrál výkonem 1694. Honza se z pěkného poháru upřímně radoval. Druhý skončil domácí Jakub Mlýnek s 8 body, 3. příčku mezi hochy obsadil Petr Pravda z Říčan za 7 bodů. První z dívek, ale 3. celkově končila Josefína Dudková, domácí hráčka se 7,5 body. Druhá z dívek skončila Kamila Steinová ze Stamatu a k naší radosti, třetí dívkou (ze 13. pozice) s 6,5 body se umístila naše Barbora Slavíková (výkon 1252). Pěkných 7 bodů s výkon 1377 zaznamenal Filip Kůra a skončil na 7. místě, oproti nasazení si o 9 míst polepšil a podařil se mu v celkovém hodnocení "smáznout" jeden horší výsledek.  Filipa mrzela prohra s Filipem Bláhou, kde díky vlastní hrubce, prohrál. 20. místo s 6 body a výkonem 1187 obsadil Vojtěch Vopálka. Vojtík umí zahrát lépe, tak snad příště? Přesto se mu také podařilo "smáznout" jeden horší výsledek z předchozích kol. Natálie Štanderová skončila na 34. příčce (oproti nasazení si o 6 míst polepšila), uhrála 5 bodů a hrála výkonem 1102. Naty potkala v turnaji hned dva klubové kolegy a obě partie prohrála. U Natálky si cením toho že se hráčů v béčku nebojí. Do "B" skupiny spadl i Michal Kubec, který startoval teprve na druhé RŽL, končil 36., oproti nasazení si o 10 míst polepšil, uhrál 5 bodů a hrál výkonem 1068. Myslím, že to Míšu v béčku více bavilo, zde už se jedná o obtížnější partie, které mu určitě více dají.

           V Turnaji "C" soutěžilo 46 dětí a 10 bylo našich a i zde jsme brali, díky Zdeňku Šťastnému první místo! Zdeněk uhrál pěkných 6 bodů a hrál výkonem 1329. O jeden bod o obehrál Filip Valenta ze Sedlčan. Zdenda byl z prvního místa tak šťastný, že si s emocemi vůbec nevěděl rady. Druhý z chlapců byl domácí Jan Dvořák s 5,5 bodem a třetí Kryštof Kazimour z Říčan, který uhrál 5 bodů. Nejlepší dívkou se stala Gabriela Vodičková z Říčan se 6 body (celkově 2. místo), 2. místo obsadila Veronika Žoudlíková ze Sázavy s 5 body a třetí nejlepší dívkou naše Kateřina Mázková, rovněž s 5 body a výkonem 1184. Kačka odehrála svoji první RŽL v životě a uhrála si IV. výkonnostní třídu. Blahopřejeme. S velikým zápalem hrála (startovala z 26. pozice) Adéla Janoušová, která skončila na vynikajícím 8. místě (z dívek "bramborová"), uhrála 5 bodů a hrála výkonem 1182. Stejně vynikající výkon předvedla Tereza Slavíková, která startovala 39. a končila na 18. místě a uhrála výborné 4 body, hrála výkonem 1055. Terezka hraje pěkné šachy, ale musí zpomalit, času je na partie dost a kdyby si pozici v klidu prohlédla, bylo by to ještě lepší. Ovšem v jejím věku (školková), moc pěkný výsledek. Dvacáté první místo obsadila Lenka Šťastná s 3,5 body a výkonem 1012. Lenka turnaj moc hezky rozjela, z dívek byla stále na předních šachovnicích, ale poslední tři kola úplně vypustila, to byla škoda. Až na 24. místě, 3,5 bodu a výkon 1011 zaznamenal Jakub Janda. Kuba dnes odvedl bídný výkon a ještě jsme měli velký pohovor ohledně chování! Právě ta jeho roztěkanost a spousta okolních "starostí" a jeho nesoustředěnost se jistě na špatném výkonu podepsali. Poprvé na RŽL startovala i Petra Dudová, na které se v prvních třech kolech podepsala tréma, ale pak se jí podařilo tři body uhrát, obsadila 33. příčku a nyní už bude vědět jak to na šachových soutěžích chodí a příště to bude třeba o nějaký bodík lepší. Školková Terezka Žížalová si doma vyprosila účast na RŽL, která byla dnes jejím křtem, podařilo se jí uhrát 2 body a na turnaji se pohybovala bez problémů, líbilo se jí a do party hezky zapadla. Nela Hejná měla nyní od šachů delší přestávku (byla nemocná) a dnes to bylo trochu znát. Spěchala, přehlížela figury, ale i ona je ze školky, tak si to ještě může dovolit, poslední partii "zpatila", a to díky zbrklosti. Zapracujeme na tom a ono to bude lepší!. Skončila na 44. místě. Jedno místo za ní se umístil Patrik Heřmánek, který uhrál 1,5 bodu, který nehrál dobře. Stále mám dojem, že některé chyby dělá úmyslně, aby měl co nejdříve dohráno a šel si za zábavou.

            Mám-li však celou skupinu hodnotit jako celek, tak jsem byla moc spokojená. Děti spolu trávily i přestávky a stále si měly o čem povídat. Děkuji všem medailistům za moc pěkné výkony a vzornou reprezentaci ŠK Pravonín.

            Podle průběžných výsledků za nejlepších 5 kol RŽL se nám rýsují nějaké postupy na Krajský přebor. Nyní už dětem zbývá odehrát poslední kolo v Sázavě 24.3.2018.

             Pořadatelé měli pro vítěze jednotlivých turnajů připraveny moc pěkné poháry a diplomy a pro všechny pak drobné ceny a sladkosti. Po celou dobu turnaji fungoval kiosek s bohatým sortimentem pohoštění a rodiče dětem ještě obstaraly pizzu. Nechybělo jim tedy vůbec nic. Své svěřence doprovázeli trenéři Lukáš a Vojtěch Filipovi. Rodičům i trenérům děkuji za dopravu dětí.

Diskusní téma: 8. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA TÝNEC NAD SÁZAVOU 3.3.2018

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek