8.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA VE STŘÍBRNÉ SKALICE 28.2.2015

28.02.2015 16:48

VÝSLEDKY: https://www.chess-results.com/tnr163045.aspx?lan=5&art=4&wi=821

VÝSLEDKY NÁPOČTEM: rzl_2014.pdf.8x65o2a.pdf

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_zakovska_liga_8.kolo_Stribrna_Skalice_28.2.2015/

    

          V předposledním kole RŽL jsme zavítali do Stříbrné Skalice, kde se tradičně skupiny B a C utkaly v Sokolovně. Skupina A hrála v místní knihovně, kde jsme při neúčasti Péti Píšové (z důvodu nemoci) zastoupení neměli. Z Vlašimi však hráli Anežka Vlková a Jakub Vojta. Jakubovi se dařilo uhrál 3, resp. 8 bodů a skončil celkově, díky pomocnému hodnocení před Anežkou na 3. místě. Anežka byla celkově 4., z dívek však první.

          Většina pravonínských hráčů Štěpán Filip, Filip Kůra, Barunka Slavíková, Filip Vopálka a Lukáš Zeman startovalo ve skupině B. Ve skupině C si tentokrát zahráli Fanda Jelínek, Adam Slavík a Vojtěch Vopálka.

          Turnaj B jsme dobře zahájili a v 1. kole získali 5/8, ale i v ostatních kolech většina našich hráčů slavila spíše úspěch než neúspěch. V turnaji B hrálo celkem 38 šachistů, nejvíce se dařilo Filipu Kůrovi, který ve výsledku obsadil 9. místo se 4,5, resp. 6,5 body. Na tomto turnaji si také konečně uhrál 3.VT. Získal skalpíky "trojkařů" Davida Hampla, Kryštofa Mojdla a Marušky Karpecké. Dvanáctou příčku obsadil Štěpán Filip se 4, resp. 6 body. Těšit ho může, že porazil Davida Hampla a Václava Bartoše. Tři, resp. 5 bodů uhrál Lukáš Zeman, celkově 22. místo, za pochvalu stojí body uhrané se Šimonem Doležalem a Katkou Patrnkovou (čas). Hned za ním na 23.místě skončil Filip Vopálka se 3, resp.5 body, které uhrál se slabšími soupeři a tentokrát se mu nedařilo. Barunka Slavíková odehrála pouze 4 partie (odjížděla na tenisový turnaj, kde bylo zlatá!), ale stihla i derby se Štěpánem Filipem, které prohrála, celkově s 1, resp.3 uhranými body byla předposlední. Hráči hráli v klidu a pohodě. Za zmínkou stojí, že v tomto turnaji soutěžil z Vlašimi ještě Lukáš Smetana, který skončil na 17. místě se 3,5, resp. 5,5 bodem.

          V turnaji C jsme pobrali medaili za 3. místo díky Vojtovi Vopálkovi, který uhrál pěkných 5,5 bodu. Prohrál sice první kolo a pak jel! Remizoval jen z Terezou Pravdovou v 5.kole. Fanda Jelínek a Adam Slavík po celou dobu turnaje hráli na předních deskách, ovšem los sehrál své! V 6. kole je posadil proti sobě, vyhrál Fanda, Adama to dost "rozhodilo" a končil se svými 4 body na 10. příčce a Fanda s 5 body na místě šestém. Z Vlašimi v tomto turnaji hrál Ondra Hrabě, kterému se velice dařilo a těšil se z druhého místa a 6 bodů.

         Na závěr děkujeme za hezký turnaj Bolku Studzinskému a veliké poděkování mu patří i za zapojení se do našeho sběru plastových víček pro nemocného chlapce z Pravonína, který spolupořádá ŠK Pravonín, odvezli jsme si jich celý pytel a ještě dvě velké krabice. Děkujeme

Zaznamenal: David Kůra

Diskusní téma: 8.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA VE STŘÍBRNÉ SKALICE 28.2.2015

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek