8. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY 24.3.2012 V PRAVONÍNĚ

25.03.2012 22:00

 

   ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM ROČNÍKU 2011/2012 SE STAL

VOJTĚCH FILIP      

Z   PRAVONÍNA

 

VÝSLEDKY: www.chess-results.com/tnr68248.aspx?art=4&lan=5

CELKOVÉ VÝSLEDKY:  Konečné výsledky RŽL 2011-2012.pdf

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/8._KOLO_RZL_FINALE_V_PRAVONINE_24.3.2012/

PROPOZICE: info zde

 

           Finálové kolo Regionální žákovské ligy regionu SE, v pořadí 8. se již třetím rokem uskutečnilo v Pravoníně. Na malé šachisty jsme se připravili na "všech frontách", naším cílem bylo, aby se všem u nás líbilo a nyní už mohu napsat, že se nám to podařilo. Jsme taková skvělá parta šachových maminek, na těžší práce povoláme šachové tatínky a nyní už nám vydatně pomáhají starší šachisté - junioři. Všem patří hned v úvodu veliký dík za neocenitelnou pomoc.

          O slunečné sobotě 24.3.2012 byla v turnaji "A" rozehrána 4 kola a v turnajích "B" a "C" kol sedm. Sjelo se 87 dětí. V áčku hrálo 16 nejlepších, v béčku mírně pokročilí - 36 šachistů a zbytek, většinou začátečních v céčku. V tento den šlo o hodně, bojovalo se o postupy na Krajský přebor, který se uskuteční v Mladé Boleslavi. A otevřena byla i pozice absolutního vítěze letošního ročníku RŽL. Byl dokonce osloven účastník MS Jirka Rýdl, který je naším členem, ale RŽL zatím nehrál a právem se očekávalo, že může konečným pořadím hodně zamíchat.

          V průběhu dne jsme mezi sebou přivítali vzácné hosty, nejdříve mezi děti přijela ředitelka Městského domu dětí a mládeže ve Vlašimi, který nám poskytl část cenového fondu, paní Pavla Homolková, která k dětem krátce promluvila a ocenila jejich snažení. Krátce se zastavil i "Středočeský šachový předseda" Ing. Jaroslav Říha. Odpoledne mezi nás zavítal  starosta Města Vlašim a poslanec PS Mgr. Luděk Jeništa, který je  znám svoji nezištnou podporou všech sportovců ve Vlašimi, kde jsou organizovány děti z celého širokého okolí. Pan starosta rovněž ocenil výkony šachistů a poděkoval za reprezentaci. Při této příležitosti poděkovali účastníci MS Nela Pýchová a Jirka Rýdl  za příspěvek na jejich cestu do Brazílie a předali mu malé dárky. I Město Vlašim přispělo do cenového fondu na toto finále. Sponzorské dary nám poskytlo více firem jako TS Vlašim, VML Vlašim, Obec Pravonín, Kulturní dům Blaník Vlašim, Pravona o.s. Pravonín, Potraviny Lenka Toulová, Farma Píšových z Tisku, Zdeněk Vopálka z Tisku, Motoron Křížov, Ministerstvo pro místní rozvoj Praha a Mikroregion Sázava. Všem velice děkujeme a díky tomu jsme mohli ocenit poctivou práci našich šachistů hodnotnými cenami.

          Nyní již k 8. kolu a začneme u turnaje "A", kde byla očekávána "pořádná rošáda!" Ovšem člověk míní, ale život mění! Vítězkou se stala Nela Pýchová, která uhrála plný počet bodů, hrála výkonem 2383 a porazila D.Pikala, M. Šťastného, M. Vystrčila i Jirku Rýdla (výkon 1787), který obsadil druhou příčku se 3 body, třetí skončil Vojta Filip (výkon 1644) také se 3 body, remizoval s Ondrou Máslem a Fandou Helebrandem (výkon 1773), ten skončil na 4. místě se 2,5 body, prohrál s J. Rýdlem a remizoval s O. Máslem. Další z našich byli na 6. místě Patrik Pýcha (výkon 14O9) rovněž se 2,5 body, překvapivě prohrál s M. Vystrčilem a remizoval s D. Pikalem (výkon 1595), jež obsadil 7. příčku se 2 body a byl přehrán Nelou Pýchovou a remizoval s P.Pýchou a M.Vystrčilem. Na 12. místě skončila Anežka Vlková (výkon 1498) s 1,5 bodem.

       Turnaj "B" vyhrál Jára Spilka ze Sedlčan, uhrál 6 bodů, druhý skončil Daniel Žák ze Stříbrné Skalice (5,5 bodu) a třetí byl Marek Otruba z Říčan s 5 body. Hned na 4. místě náš Petr Laňka 5 bodů, 12. Adam Houdek 4 body a rovněž 4 body na 15. místě Pavel Laňka, hned za ním Václav Voldán také 4 body , dále pak 18. Daniel Ždych 3,5 bodu, 21. Pavel Roháč 3 body, 25. Marek Filip 3 body, 28. Jakub Vojta 2,5 bodu a 36. Filip Vopálka bez bodu.

      Turnaj "C" patřil dětem z Říčan, které obsadily první tři příčky takto: 1. Martin Orlický 6,5 bodu, 2. Tomáš Nykodem 5,5 bodu, 3. Lukáš Vitvar 5,5 bodu. Hned za nimi na 4. místě náš Martin Lalouček (uhrál si IV. VT) s 5 body a na 5. místě, ale z dívek na 1. Petra Píšová s 5 body a uhrála si i IV. VT. 8. místo Vít Toupal 4,5 bodu, 18. Lukáš Smetana 3,5 bodu,19. Jan Bohuňovský 3,5 bodu, 20. Ondřej Nácovský 3,5 bodu. 21. Lukáš Zeman 3,5 bodu a 33. Filip Kůra 2 body.

      Co se týká celkového hodnocení, kde se bere v potaz pět nejlepších výsledků vypadá konečné pořadí takto:

      Dvoubodový náskok Vojty Filipa byl sice srovnán, ale druhé hodnocení (pořadí) měl o jeden bodík lepší, a tak obhájil loňské vítězství a stal se ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM ročníku 2011 - 2012. Možná zde sehrálo svoji úlohu štěstí, které prý přeje připraveným a nebo bylo hodně či málo taktiky, nevím? Ale v každém případě to bylo napínavé až do samého konce, a tak to má být!

      Vojta Filip tím pádem vyhrál i kategorii H 16, 2. místo Patrik Pýcha a 3. místo Ondřej Máslo. Přímé postupy z našich mají Vojta Filip, Patrik Pýcha a Jirka Rýdl a vybojoval si ho David Pikal. Kategorii H 14 vyhrál František Helebrand, ten má i přímý postup a na "kraj" dále postupuje Petr Laňka. V kategorii H12 skončil třetí Daniel Ždych, čímž postupuje a připojí se k němu i Pavel Roháč. V kategorii H10 skončil na 2. místě Jakub Vojta, který má přímý postup a žádnému dalšímu z našich se postoupit nepodařilo. Postupuje tedy 9 chlapců, dívky mohou startovat libovolně.

      Tento turnaj byl velice náročný v závěrečné fázi, kdy musel Petr Havelka v rekordním čase spočítát právě tyto postupy. Opět vše provedl na jedničku s hvězdičkou! A my mohli pak dětem předat poháry, medaile, diplomy a roztodivné ceny, ze kterých se zajisté potěšily. Vítěz dostal patrový dort, všichni v sále pak malé dortíky a všechny děti polštářky s vyšitými šachovými figurkami - "to, aby jim šachové vědomosti do hlaviček skákali i v noci!" Snažili jsme se, snad se všem líbilo? Nashlednaou za rok.

Diskusní téma: 8. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY 24.3.2012 V PRAVONÍNĚ

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek