9.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA - FINÁLE - SÁZAVA - 24.3.2018

23.03.2018 19:50

PROPOZICE: 17_18_9_RZL_Sazava.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr337508.aspx?lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/9.kolo_Regionalni_zakovska_liga_2017-2018_Sazava_24.3.2018/

VÝSLEDKY NEJLEPŠÍCH 5 KOL PO 9 KOLECH A POSTUPY PODLE KATEGORIÍ: RZL_2017-2018_kategorie po 9.kole.pdf

VÝSLEDKY NEJLEPŠÍCH 5 KOLO PO 9 KOLECH NÁPOČTEM: RZL_2017-2018 Celkové pořadí po 9. kole.pdf

NEUVĚŘITELNÁ ÚČAST NA RŽL REGIONU "SE" NA FINÁLOVÉM KOLE

     Na finálovém kole RŽL v Sázavě hrálo 144 šachistů! Jen od nás jich hrálo 24! Všem děkuji za vzornou reprezentaci šachových kroužků Městského domu dětí a mládeže ve Vlašimi, potažmo Šachového klubu Pravonín. Stejný počet šachistů vyslal do posledního kola domácí oddíl. Největší skupinu  pak Říčany, a to 37 dětí, připočteme-li jim ještě Stříbrnou Skalici, Velké Popovice a ZŠ Mozaiku, tak jich bylo celkem 49!

     Sázavští se s organizací vypořádali výborně. Prostorný sál a přilehlé prostory plně vyhovovaly pořádanému turnaji s tolika účastníky. Pan Jiří Kotzot se svými spolupracovníky měli vše připravené, pěkný byl i cenový fond, děti především oceňovaly hezké poháry, na které vždy "slyší".

      Absolutním vítězem, (po třetí v řadě) Regionální žákovské ligy ročníku 2017/2018, se stal Jakub Vojta z TJ Spartaku Vlašim. Kubík je tedy opět držitelem putovního poháru RŽL, a to jej může, vzhledem k věku, získat ještě dvakrát. Jeho vítězství bylo opravdu přesvědčivé, celkem zaznamenal 64 bodů (druhý za ním měl o 7 bodů méně). Nemá, zkrátka, přemožitele! Upřímně blahopřejeme! Protože Kuba vyhrál i celý turnaj v Sázavě, odvezl si překrásnou putovní Věž sázavských mistrů sklářů.

      Za nejlepších pět kol v devítikolové RŽL 2017/2018 se podle kategorií umístili tito šachisté a šachistky:

Hoši 16

1. Štěpán Vojta - Brodce -  57 bodů

2. Bartoš Václav - Říčany - 56 bodů

3. Křížek Kryštof - Vlašim - 56 bodů

Dívky 16

1. Steinová Kamila - Stamat - 35,5 bodu

2. Fuxová Patricie - Stamat - 21 bodů

3. Píšová Petra - Pravonín - 20 bodů

Hoši 14

1. Vojta Jakub - Vlašim - 64 bodů

2. Filip Štěpán - Pravonín - 44,5 bodu

3. Hampl David - Říčany - 42 bodů

Dívky 14

1. Strnadová Monika - Říčany - 41,5 bodu

2. Glasbergerová Lucie - Říčany - 30,5 bodu

3. Čiháková Ivana - Stamat - 23 bodů

Hoši 12

1. Němec Jáchym - Říčany - 53 bodů

2. Šmolík Jáchym - Říčany - 50 bodů

3. Svoboda Jan - Stamat - 40 bodů

Dívky 12

1. Dudková Josefína - Brodce  - 35 bodů

2. Slavíková Barbora - Pravonín - 32 bodů

3. Sehnoutková Laura - Říčany - 30,5 bodu

Hoši 10

1. Síleš Jan - Říčany - 37 bodů

2. Mlýnek Jakub - Brodce - 36 bodů

3. Stein Michal - Stamat - 35 bodů

Dívky 10

1. Štanderová Natálie - Pravonín - 24,5 bodu

2. Helebrandová Eliška - Vlašim - 18,5 bodu

3. Šťastná Lenka - Pravonín - 17,5 bodu

Hoši 8

1. Antoš Bořivoj - Brodce - 18,5 bodu

2. Sehnoutka Vít - Říčany - 14,5, bodu

3. Mačok Marek - Říčany - 6 bodů

Dívky 8

1. Slavíková Tereza - Pravonín - 20 bodů

2. Skolková Karolína - Stříbrná Skalice - 12 bodů

3. Hejná Nela - Pravonín - 9,5 bodu

           Ze 30 medailových pozic jich 7 získaly děti z Pravonína. S výsledky jsme spokojeni a všechny chválíme za jejich pěkná umístění. I ostatní děti zaslouží pochvalu za bojovnost během celého ročníku. Připomínám do budoucna, aby si děti své víkendové programy naplánovaly tak, aby odehrály alespoň 5 kol RŽL. Některým by stačilo jen jedno kolo navíc a měli také medaili. Tak příště.

           Co se celkového pořadí týká celkem se do tohoto ročníku zapojilo 214 dětí. V první padesátce se nám umístilo 9 šachistů, i to je slušný výsledek. Svými úspěchy děti poděkovaly trenérům za jejich celoroční snažení, těm se zase dostalo ujištění, že nedělají svoji práci zbytečně. Já osobně jsem na všechny pyšná, strávený čas s nimi získal kontury prospěšnosti a o to jde nám všem, že? Navíc vidina ještě lepších výsledků v následujícím ročníku, bude pro mnohé šachisty velkým povzbuzením, neboť hned 10 šachistů z nejvyšší kategorie se s RŽL rozloučilo, jsou už "staří". Patří mezi ně i náš Lukáš Zeman, kterému děkuji za vzornu reprezentaci našeho klubu a za mnoho hezkých chvil strávených v jeho společnosti.

           Co se postupů na Krajský přebor týká, tak dívky mohou jet podle libosti. Letos bych některým dívkám účast doporučila, ale to teprve probereme s rodiči. Z chlapců v kategorii H14 pravděpodobně postoupí Štěpán Filip a František Jelínek, v kategorii H12 Jan Veselý a Vojtěch Vopálka. Klukům blahopřejeme a věříme, že se na Kraji neztratí.

           Vrátím se k hodnocení 9. kola RŽL. V áčku jsme měli tentokrát 5 zástupců z 16 účastníků. O medaili se postarala jen Petra Píšová, která byla první z dívek, celkově skončila na 8. místě a připsala si na své konto 9 bodů a ze Sázavy si odvezla mimořádnou cenu - patrový dort. Monika Strnadová, celkově 12. místo uhrála 8 bodů a z dívek tedy druhé místo. Devátý ročník vyhrál, jak jinak, Jakub Vojta z Vlašimi s 12 body, následoval ho Dudek Vojtěch z Brodců, rovněž s 12 body a třítí příčku obsadil Němec Jáchym z Říčan s 11 body. Z našich kluků byl nejlepší Lukáš Zeman a Jan Veselý na 9. děleném místě s 9 body. Především Honza překvapil. Do áčka se dostal díky minulému vítězství v béčku a hned se mu podařilo uhrát 2 body, vedl si moc pěkně. Doufáme, že mu forma vydrží do nadcházející bojů v družstvu. František Jelínek 13. místo, 14. Štěpán Filip, oba po 7 bodech.

           Turnaj "B" vyhrál Jakub Moulík ze Sedlčan, následovali ho na děleném druhém místě Pavel Zemen z Říčan a Le Martin ze Stamatu. Všichni tři uhráli 8 bodů. Z dívek první Kamila Steinová ze Stamatu a druhá Josefína Dudková z Brodců 7 bodu. Třetí příčka z dívek do Pravonína díky Barboře Slavíkové 6,5 bodu. Pěkně zahrál Filip Kůra, který se ze 17. místa vyhoupl na 5. příčku, uhrál 7 bodů. Stejný počet bodů uhrál i Filip Vopálka, který však z 5. startovního místa spadl na 10. příčku. Jirka Zeman 27. místo, uhrál pěkných 6 bodů, stejný bodový zisk získal náš Daniel Zeman (teprve 1. třída). Zdeněk Šťastný 34. místo a 5,5 bodu, 41. Vojtěch Vopálka 5 bodů, 45. místo Michal Kubec a 5 bodů, 49. Natálie Štanderová 4,5 bodu. Celkem ve skupině hrálo 64 šachistů.

           V turnaji "C" jsme brali medaili díky vítězství Kateřiny Mrázkové, která uhrála plný počet bodů, myslím, že Katka v céčku tímto skončila a od příště už se přesune do bojů ve vyšším turnaji. Druhou příčku obsadila Eliška Helebrandová z Vlašimi s 5,5 body a třetí skončila Vendula Mrázová ze Sázavy. Nejlepší z kluků byl Vojtěch Sehnoutka z Říčan (celkově druhý), a třetí Petr Bažant ze Stříbrné Skalice. Mile překvapila Terezka Slavíková (chodí ještě do MŠ), která obsadila 9. místo a uhrála 5 bodů a navíc si uhrála IV. výkonnostní třídu. Terezko, moc pěkný výsledek! 15. místo obsadila naše Adéla Janoušová, která uhrála 4,5 bodu. Adélka chodí do našich kroužků krátce, měla za tu dobu odehrány jen 3 turnaje, je škoda, že jich nebylo více, zcela určitě by ovlivnila ve svůj prospěch celkovou výsledkovou listinu, co se celého ročníku týká. Pevně věřím, že se to v příštím ročníku podaří. Jakub Janda 24. místo a 4 body, stejně bodů i 27. Lenka Šťastná, pro oba je to také hezký výsledek. Třicátý šestý Vítek Duda, 45. Tomáš Zeman a 48. Terezka Žížalová, všichni po 3 bodech. Kluci jsou prvňáci a Terezka dokonce "školková", zdá se, že nám vyrůtá další generace šachistů, chválím je všechny za snahu a zodpovědný přístup ke hře. Nela Hejná 53. místo a 54. příčka Patrik Heřmánek, oba po 2 bodech. Opět se jedná o velice mladé šachisty, kteří ještě doplácejí na nemožné tahy. Máme co zlepšovat. I v této skupině hrálo 64 šachistů.

           Sázavským děkujeme za velice hezký turnaj a našim rodičům a řidičům a trenérům děkuji za pomoc a vytvoření příjemné atmosféry a za aktivní podporování dětí. Došlo tradičně i na pizzu, v místní restauraci byl k dispozici gulášek, párky v rohlíku, hranolky a jiné pochutiny, takže bylo postaráno o spokojenost nejen dětí, ale i doprovodů.

          Největší dík však náleží Petru Havelkovi, který se stoprocentní přesností a neuvěřitelnou rychlostí losuje všechny naše turnaje, které jsou navštěvovány velkým počtem dětí a on s ledovým klidem vše perfekně zvládá. Je to vždy dokonale odvedená práce a navíc děti ho milují a my trenéři uznáváme. Nedovedu si RŽL bez Petra Havelky představit. Petře, děkúúújeme.


Zaznamenal: Marie Filipová

 

Diskusní téma: 9.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA - FINÁLE - SÁZAVA - 24.3.2018

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek