BAMBI 2011 TENTOKRÁT V CHÝNOVĚ

26.05.2011 22:14

 

BAMBI  2011  TENTOKRÁT  V  CHÝNOVĚ                        

           Rok uplynul jako voda a opět se konal tradiční turnaj Bambi. Tentokrát ne v Táboře, ale v Chýnově v místní základní škole. Turnaj byl součástí programu „Domu dětí a mláděže Tábor“ - Přehlídka dětských a mládežnických aktivit. Jelikož jsme na místo dorazili o něco dříve, měla jsem možnost kousek vidět  a musím konstatovat, že se bylo na co dívat. Děti předváděly svá umění, a to v různých podobách. At' už malování na hedvábí, tvoření keramiky, vitráží, paličkování a hlavně tance – hip hopu, country, orientálního, hry na flétny a kytary.

          Samotného šachového  turnaje se zúčastnilo 35 dětí různého věku a zkušeností. Sešli se hráči známých jmen a tváří (Dolanský, Jandl...atd), ale i úplní nováčci z řad mateřské školy. Pan Odehnal v zahájení hezky a srozumitelně těm malinkým řádně vysvětlil, co takový šachový turnaj obnáší a všechna pravidla a ty starší a zkušenější poprosil o trpělivost a případnou pomoc v prvních kolech hry. Turnaj hráli všichni společně, ale pro konečné výsledky byli šachisté rozděleni na starší a mladší žáky, ovšem během turnaje se pan Odehnal s panem Doležalem rozhodli vyhlásit ještě třetí kategorii, a to tu školkovou. Děti byly hodné a ukázněné. Sem tam mezi těmi malými ukápla i ta slzička, což k šachovým začátkům asi patří. No, ona na konci skoro ukápla i Danovi, který byl zklamaný ze svého výkonu. Podrobnějšího nic moc nevím, jelikož rozlosování a průběžné výsledky byly promítány projektorem na zed'. Jeho hra nebyla nic moc, 3xvyhrál, 2xprohrál a 2xremíza-celkově 4 body. Určitě umí zahrát lépe. Tady měl například dvě partie vyhrané, ale v koncovce cosi pokazil a nakonec se musel spokojit s remízkami. Ta poslední ho stála umístnění. Kdyby to dotáhl do vítězného konce, byl by na 2. místě za mladší žáky. Takto ho, bohužel, pomocné hodnocení odsunulo na nepopulární 4.místo, v celkovém pořadí na 11. místo. Byl si toho vědom a mrzelo ho to.

          To nemění nic na tom, že se turnaj povedl a tímto děkuji všem pořadatelům. Bylo to hezky strávené odpoledne, i když trošku ho pokazilo počasí, kdy se k večeru přihnala bouřka a kroupy.

         Za rok pojedeme určitě zas! A bude nás víc, vyšleme děti z naší školičky.

 

Autor: Irena Zdychová

     FOTEČKY zde

     VÝSLEDKY zde

     PROPOZICE zde

    

 

 

Diskusní téma: BAMBI 2011 tentokrát v Chýnově

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek