BOJE NA DVOU FRONTÁCH!

14.06.2016 18:35

Propozice Pelhřimov: Pelhrimovsky_pesec 11.6.2016.doc

Propozice Benešov: 11_turnaj ŠŠ Stamat 11.6.2016.pdf

Fotečky: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/O_Pelhrimovskeho_pesce_11.6.2016/

Výsledky v Benešově: https://chess-results.com/tnr224592.aspx?lan=5&art=1&wi=821

Výsledky v Pelhřimově: https://www.chess-results.com/tnr226472.aspx?lan=5&art=1&wi=821

a bude i článek z Vysočiny a i fotky - doplním, až je dostanu


"O PELHŘIMOVSKÉHO PĚŠCE"

                 V sobotu 11. 6. 2016 se konal v Pelhřimově v pořadí  III.  ročník turnaje "O PELHŘIMOVSKÉHO PĚŠCE". Zúčastnilo se ho 86 hráčů v různých věkových kategoriích. Jednalo se o přátelský turnaj, proto si mohli zahrát opravdu všichni.  Hrálo se v prostorách jídelny Vyšší odborné školy a Střední školy hotelové Pelhřimov.

                  Zahájení proběhlo v 9:15 hod, hrálo se 9 kol, 2 x 15 minut bez rozdělení do skupin.  Jednotlivá kola na sebe celkem rychle navazovala a čas rychle utíkal. Krátké pauzy hráči trávili většinou občerstvováním v místním bufetu nebo pobíháním venku na dvorku školy.

                  Pořadatelé měli vše moc pěkně připravené a zorganizované,  upozornili nás na zajímavý program, konaný na místním náměstí k příležitosti festivalu Pelhřimov - město rekordů. Také hráče nalákali na sladkou odměnu po konci turnaje.

                 Vyhlášení výsledků proběhlo v 15:20 hodin. Nejprve byli vyhlášeni 3 nejlepší hráči
v celkovém pořadí. Dostali krásné poháry, které darovala UNIE SPORTU. Pak následovalo vyhlášení nejstaršího a nejmladšího účastníka turnaje.  Nejstarší hráč byl ročník narození 1934, což bylo opravdu úctyhodné. My byli zvědaví na výsledky dle jednotlivých kategorií......dostavil se velký úspěch!

Lukáš Zeman.......... 1.místo, 6 bodů v kategorii H15

Jan Veselý...............1.místo, 5 bodů v kategorii H10, celkově
29.místo

Jiří Zeman..............3,5 bodu, celkově 66.místo

              Po vyhlášení výsledků a rozdání cen následovala sladká odměna v podobě obrovského dortu ve tvaru pěšce. Dort sice svou velikostí nepřekonal minulý rekord, ale i tak byli všichni, doufám, spokojeni.

              V Pelhřimově jsme prožili pěkný den, kluci získali opět spoustu cenných zkušeností a nových zážitků. Pro Honzíka a Jiříka bylo naprostou novinkou, že měli proti sobě za soupeře několikrát i dospěláky. Turnaj se nám moc líbil a rádi se sem vypravíme i příště.

             Nakonec jsme navštívili i Pelhřimovské náměstí. Bylo opravdu na co koukat. Od mistra
v práskání bičem, ukázky ve skocích na horských kolech, malování na sklo, až po závody králíků ve skoku vysokém.... Kluci si vyzkoušeli, jak funguje vzdušné dělo. Pozorovali jsme učně při tvorbě účesů na dobrovolnících...viděli práci s motorovou pilou, bylo toho hodně. Domů jsme dorazili až po půl sedmé.

Zaznamenala: Jana Veselá



ŠACHOVÝ TURNAJ STAMATU V BENEŠOVĚ 11.6.2016

              Já ještě doplním, že v sobotu "tahali" šachové figurky i další šachisté, a to na turnaji v Benešově, kde naše barvy hájili sourozenci Adam a Barunka Slavíkovi. Adámek skončil na pěkném 5. místě s 6,5 body, hrál výkonem 1258 a Barunka dovezla bronzovou medaili v díkách, uhrála 5 bodů, hrála výkonem 1121, celkově skončila 15..

            Děkuji všem dětem za vzornou reprezentaci šachových kroužků MěDDM Vlašim.

Marie Filipová


Diskusní téma: BOJE NA DVOU FRONTÁCH!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek