ČERTOVSKÉ DVOJICE V TÁBOŘE 6.12.2015

06.12.2015 17:03

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Certovske_drojice_6.12.2015_Tabor

VÝSLEDKY: chess-results.com/tnr197992.aspx?lan=5&art=0&rd=7&wi=821

 

 ČERTOVSKÉ ŠACHY V TÁBOŘE

             Využili jsme pěkného nedělního dne 6.12.2015 a zajeli si zahrát turnaj čertovských dvojic ke kolegům do Tábora. Šachový oddíl ŠACHklub Tábor ve spolupráci se ZŠ Zborovská uspořádal 10. jubilejní ročník.

            Ředitel turnaje Vladimír Doležal přivítal přítomné krátce po půl desáté, hlavní rozhodčí Jaroslav Odehnal (vrchní pekelník) připomněl pravidla soutěže a malí i velcí čertíci, andílci a další bytosti se pustili do pekelné hry nad šachovnicemi. Do Tábora se sjel historicky největší počet dvojic, a to 39. Náš oddíl měl dvojice tři. Dvanáctí nasazení byli Dvojzubci (Štěpán Filip a Filip Kůra), devatenáctí  Děda a vnuk (Milan Pomezný a Lukáš Zeman) a 29.  Lhoťáci (František Jelínek a Jiří Jelínek). Moc hezky jsme se bavili, atmosféra nad šachovnicemi připomínala naše Rodinné dvojice. Startovní listina dávala tušit, že si přední příčky rozdělí táborští a českobudějičtí šachisté.

           Velice pěkného, až překvapujícího umístění dosáhl Lukáš Zeman s Milanem Pomezným, kteří skončili na vynikajícím 5. místě. Lukáš uhrál 3,5 bodu (výkon 1291) a pan Milan dokonce výborných 6 bodů na druhé desce. Z našich hráčů uhrál nejvíce bodů. Pan Pomezný si z Tábora odvezl i cenu za nejstaršího účastníka, ač se mnozí podivovali, že to není možné! On opravdu na svůj věk nevypadá. Družstvo celkem uhrálo 9,5 bodu.

           S devátou příčkou se museli spokojit bratranci Štěpán Filip a Filip Kůra, kteří hráli poměrně pěkně. Štěpán 4,5 bodu (výkon 1433) a Filip 4 body a výkon 1200. U Štěpána stojí za zmínku, že v šestém kole porazil Aloise Bartoše (2019) - hezký skalpík! Škoda, že jim los do posledního kola vybral vítěze turnaje, Filip sice remizoval, ale Štěpán na svého soupeře nestačil a kluci se propadli až na 9 příčku, přesto byli se svými výkony spokojeni. Poslední kolo hráli na druhé desce. Kluci uhráli celkem 8,5 bodu.

          Syn a otec Jelínkovi hráli také pěkně. Fanda uhrál na první desce 3,5 bodu (výkon 1233) a jeho tatínek 4 body na 2. desce. Oproti svému nasazení si o třináct příček polepšili a skončili 16.. Škoda, že do posledního kola zasedli proti naší dvojici (Děda a vnuk) a museli se spokojit s porážkou. Fanda byl také jedním z pěti oceněných ve výběru masek. Dostavil se jako pěkně škaredý čert, ale jeho maska se dost líbila. Tato dvojice celkem uhrála 7,5 bodu.

           Pro pořádek - první skončili Pavel Štech a Placer Sebastián (Čmoudi) 11,5 bodu, druzí byli Hořící sněhuláci (Steinbauer Filip a Doležalová Lada) 11,5 bodu a třetí místo Hosnedl Matyáš a Studenovský Jaroslav (HostuYama) 10 bodů.

           Abychom byli spravedliví musím podotknout, že chyběl kiosek (k dispozici byla jen možnost uvařit si čaj a kávu) a v přísálí a i v sále bylo odpoledne dost chladno.

           Šachisté si za své výkony odvezli diplomy, medaile, vítězové putovní pohár a pak drobné ceny a pro tento turnaj tradiční perníková srdce. Bude-li příští rok volný termín v našem nabitém turnajovém kalendáři, tak se zcela určitě do Tábora zase rádi vrátíme. Děkujeme pořadatelům za to, že si najdou čas na uspořádání zábavného turnaje pro děti a jejich rodiče a prarodiče. Atmosféru dokladuje celá spousta fotografií.

         

Diskusní téma: ČERTOVSKÉ DVOJICE V TÁBOŘE 6.12.2015

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek