ČTVRTÉ KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY 2019-2020 23.11.219 DOLNÍ KRALOVICE

22.11.2019 22:17

PROPOZICE: 19_20_4_RŽL_DKralovice-1.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr488350.aspx?lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_zakovska_liga_4._kolo_2019-2020_23.11.2019_Dolni_Kralovice/

VÝSLEDKY NÁPOČTEM ZA ODEHRANÁ KOLA V RŽL 2019-2020: 19_20_5_RŽL_Říčany.pdf

VÝSLEDKY PODLE KATEGORIÍ V RŽL 2019-2020: RZL_2019_kategorie.pdf

 

NÁVRAT RŽL NA JIHOVÝCHODNÍ CÍP OKRESU BENEŠOV

         Čtvrté kolo se konalo tentokrát, po dlouhých 7 letech (15.12.2012  ve Stříteži),   23.11.2019 v prostrorách Základní školy v Dolních Kralovice a pořadatelem byla Šachová škola STAMAT.

         My, staří (starší?) jsme se velice těšili, neboť byla ohlášena návštěva Jirky Mejzlíka. Právě on byl tím, kdož šachy v Dolních Kralovicích začal vyučovat v mateřské školce a v základní škole. Obětoval dětem mnoho volného času, je spolutvůrcem i hodnocení RŽL v našem regionu (A,B,C + bonusové body), několik let spoluorganizoval krajské přebory jednotlivců v Sedlčanech a právě on je tím, kdož našel talentovaná "šachová" děvčata Nelu Pýchovou a Anežku Vlkovou! Jirka se dostavil ke konci turnaje, byl bezesporu dojatý přivítáním, odměněn velkým potleskem, chvilku popovídal a spěchal domů, kde na něj čekali rodinné povinnosti. Jirko, děkujeme za vše, co jsi pro šachovou mládež vykonal!

        Nela, Vojta, Anežka (A), Jakub, Tedeáš, Katka (B)..., to byli vítězové ze Stříteže před 7 lety, kde tehdy soutěžilo 57 dětí. I zde je vidět veliký vývoj v zájmu o šachy. Neuplynulo ani 7 let a dnes už se běžně (v našem regionu) setkáváme s účastí kolem stovky dětí, i více. Je třeba  si uvědomit, kolik volného času stojí za prací trenérů či organizátorů šachových kroužků, kolik času je třeba věnovat organizaci jakéhokoliv šachového turnaje a kolik trpělivosti je třeba vynaložit ze strany trenérů při vychově dětí a mládeže  v cestě k úspěchům při této smysluplné hře. Na stránkách šachového svazu se píše jen o těch velkých úspěších, o nás "dole" už je to podstatně horší. Myslím, že na to žádný nečeká, dělá svoji práci srdcem a rád, ale nyní, právě v souvislosti s Jirkou Mejzlíkem, jsem si to uvědomila. Není to škoda? Nebylo by velkých hráčů bez piplaté práce v začátcích.

       Do Dolních Kralovic se sjelo 95 šachistů, v áčku tradičně 16 nejlepších, v béčku 40 dětí a v céčku pak 39 šachistů. Áčko hrálo v prvním patře v družině ve velice pěkném prostředí. Šéfoval jim Standa Vávra. Z našich kroužků hráli a končili na 5. místě Štěpán Filip, na 6. Filip Vopálka a na 7. Jan Veselý a následoval je Ondřej Hrabě z Vlašimi a všichni uhráli 2,5 (resp. 10) bodu. Vítězem 4. kola RŽL se stal David Hampl z Říčan s 12 body, druhé místo obsadil z pořadatelské ŠŠ Stamat Michael Stein s 11 body a stejně bodů uhrál i třetí Jan Síleš z Říčan.

       Děti z druhých dvou kategorií hrály v jídelně, kde byl provozován i kiosek. Zprvu byl nedostatek míst k sezení pro doprovody, ale organizátoři velice rychle vše napravili a promptně dopravili dostatek židlí i laviček, takže mohl být každý spokojený. Počáteční "hudrování", vážení rodiče, bylo zbytečné! Kdyby jste organizovali turnaj, tak by jste teprve zjistili, kolik to dá starostí a toto byla opravdu jen maličkost.

       Turnaj "B" vyhrál, jistě k velké radosti pořadatelů, Dalibor Křivánek z pořádající ŠŠ Stamat s 8,5 body, před naším (MěDDM Vlašim) Františkem Jelínkem, který si do bodového hodnocení připsal o bod méně, doufáme, že se Fanda "chytne", neboť ten už by měl hrát trvale v áčku! Stejně bodů zaznamenal i třetí v pořadí Matyáš Jouja ze Zvole, a to 7,5 bodu. Na  6. místě skončil Filip Kůra (7 bodů), podal sice lepší výkon než minule, ale i on už by měl hrát o skupinu výše. Daniel Zeman skončil se 6 body na 15. místě, oproti nasazení si o 4 příčky polepšil, se dvěma dvanáctistovkami remizoval a dvě dokonce porazil - hezký výkon. Nedařilo se Adamu Slavíkovi, který uhrál 5,5 bodu a skončil až na 21. místě (startovní 6.), Michal Škaryd podal slabý výkon, jen 4 body a 37. příčka (startovní 24.). Z TJ Spartak dále startovali: Lukáš Machyán 29. místo 5 bodů (startovní 10., z kroužku Anežky Vlkové - na domácí půdě se mu nedařilo) a Eliška Helebrandová, která uzavírala výsledkovou listinu se 3 body.

        Turnaj "C" vyhrál Marek Stránský z Velkých Popovic, druhé místo obsadil Michal Blahoš ze ŠŠ Stamat  - oba uhráli 6 bodů. Třetí příčku obsadil Matěj Zeman ze Sedlčan, který uhrál 5,5 bodu. Hned za ním s 5 body se umístil Tomáš Zeman z našich kroužků, který odehrál velmi hezký turnaj. Pochválit musím i našeho Jakuba Čápa za zisk 4 bodů a za pěkné 10. místo. Až bude Jakub poslouchat trenéra a bude dělat rošádu, bude to ještě lepší! Radost mi udělala děvčata, která pro náš klub přiváží dvě medaile. První místo v tomto turnaji obsadila Eliška Škarydová 5 bodů (celkově 8. místo), druhá z dívek skončila Lenka Šťastná (celkově na 14. místě se 4 body. Nelinka Hejná se umístila na 33. místě - uhrála 2 body. Velice nás těší, že Tomáš Zeman a Eliška Škarydová si uhráli 4. výkonnostní třídu. Srdečně blahopřejeme.

         Děkuji rodičům a trenérům za doprovod a dopravu dětí na turnaj. Děkuji pořadatelům za uspořádání RŽL a i za poháry pro víttěze jednotlivých turnajů, za diplomy pro všechny medailisty a za drobné ceny pro všechny.

         Příští RŽL se bude konat v Říčanech 21.12.2019.

Diskusní téma: ČTVRTÉ KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY 2019-2020 23.11.219 DOLNÍ KRALOVICE

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek