DALŠÍ Z ÚSPĚŠNÝCH AKTIVIT TVOŘÍLKŮ DOMEČKU – KORÁLKOVÁNÍ

30.11.2020 12:52

DALŠÍ Z ÚSPĚŠNÝCH AKTIVIT TVOŘÍLKŮ DOMEČKU – KORÁLKOVÁNÍ

     Při výrobě lapačů snů jsme si všimli, že děti rády používaly korálky. Napadlo nás tedy připravit jim aktivitu, kterou jsme nazvali KORÁLKOVÁNÍ.

       Obstarání pomůcek nebylo až tak jednoduché. Jednak jsou v kroužku zapojeny děti dvou věkových kategorií a mezi děvčaty je i jeden chlapec. Děti dostaly k dispozici nejen korálky skleněné, ale i dřevěné, drobné, ale i větších tvarů, obstarali jsme i korálky s písmenky jejich jmen. Na navlékání měly na výběr používat, umělohmotné nitě, drátek, gumičku, kožené proužky. Na spojení jsme obstarali různé spojovací materiály.

        Všichni se s aktivitou nádherně popasovali, fotografie, na kterých byly náramky, náhrdelníky, náušnice, ale i prstýnky, nás mile překvapili. Poslali jsme sice dětem různé náměty stažené z internetu, ale jejich výrobky byly ještě lepší než na těch obrázcích. Můžete se podělit s námi a budete muset nám dát za pravdu – viz fotografie.

        Jsme rádi, že v této coronavirové době se děti zapojují do ručních prací. Přece jen si distanční výukou užijí počítačů až až a touto činností přijdou na jiné myšlenky a ještě si udělají radost.

        Děkujeme proto vedení Domečku, že financuje tuto činnost a my můžeme u dětí rozvíjet jemnou motoriku a senzomotoriku, která je velice prospěšná jejich vývoji.

         Na první týden prosince je pro děti připravena další činnost, a to Čertovské tvoření, kdy budou děti skládat, sestavovat, lepit a dotvářet postavičky Mikuláše, anděla, čertíků a sněhuláků. I nyní se budeme těšit, jak si s tím naši Tvořílkové poradí?

Zuzana Filipová

 

Fotečky korálkování

 

Diskusní téma: DALŠÍ Z ÚSPĚŠNÝCH AKTIVIT TVOŘÍLKŮ DOMEČKU – KORÁLKOVÁNÍ

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek