DRUHÉ KOLO 3. SÉRIE ONLINE ŠACHOVÉ LIGY VYHRÁVÁ DENIS MARTÍNEK

23.03.2021 22:03

    V sobotu 20.3.2021 se uskutečnilo druhé kolo třetí série. Turnaje se zúčastnilo 69 šachistů z regionu, ale i ze širokého okolí (Prahy, Peček, Čelákovic, Českého Brodu a Velvar). Z domácích za počítač usedlo 16 šachistů. Do turnajů byli pozváni šachisté ze Středočeského kraje, tak uvidíme, zda se ještě počet šachistů navýší.

    Pro tento turnaj bylo vyhlášeno mimořádné ocenění pro nejlepšího šachistu a šachistku, ročníku 2013. Nejlepší šachistka byla Anna Vlasáková ze šachového klubu Pečky, uhrála 4,5 bodu ze 7. Druhé ocenění míří do Říčan za Edvardem Kolářem, který uhrál 4 body ze 7. Gratulujeme :).

    Nyní k vyhlášení turnaje. Zlatou medaili vyhrál Denis Martínek z ŠK Bohnice. Denis uhrál 6,5 ze 7 možných. Půl bodu ztratil s Josefínou Dudkovou v posledním kole. Určitě zasloužené vítězství. Na druhém místě skončila s 5,5 body Pepi Dudková z MěDDM Vlašim. Na třetím místě opět skončila šachistka, a to Laura Sehnoutková, která uhrála též 5,5 bodu, ale horší pomocné hodnocení jí pošouplo na bronzovou příčku.

    Pěkný výkon zanechal Daniel Pánek z DP Praha. Opět skončil těsně pod stupněm vítězů. Našim favoritům Míšovi Steinovi a Štěpánovi Filipovi se moc nedařilo oba uhráli 5 bodů. Štěpán, který měl slibně rozehraný turnaj 4/4, omylem v pátém kole vzdává partii, aniž by zahrál tah, a to jen protože chtěl vypnout chat. Míšovi se zase povedlo v šestém kole jedno tahově odevzdat dámu vítězi turnaje. Takže 6. a 7. místo kluky určitě moc netěší. Ještě bych se zde rád zmínil o Danielu Zemanovi. Dan zahrál hezký turnaj, 4,5 bodu je určitě pěkným výsledkem. Za povšimnutí stojí i výkon Adama Němečka. Adam uhrál 4 body a na to, že je to jeho 6 turnaj v životě podává super výsledky.

Z druhého turnaje:

Diagram z partie Edvard Kolář – Štěpán Kohout (7. kolo)

Pozice po 8 tahu …g5

Edvard po tomto tahu mohl zahrát 9. Jd4 ale jde zahrát za mě zajímavá oběť 9. Sxf7+.

Varianta - 9. Sxf7+ Kxf7 10. Jxg5++ Kg8 11. Dh5 +-

Varianta - 9. Jd4 Jxd4 10. Dh5 +-

Jednoduché diagramy pro začátečníky :)

Diagram z partie – Patrik Kohm – Denis Martínek – 4. kolo

ČNT

Diagram z partie – Filip Vopálka – Daniel Pánek – 6. kolo

ČNT

Diagram z partie – Anna Vlasáková – Barbora Slavíková – 4. kolo

BNT

 

    V celkovém pořadí po dvou kolech vede Denis Martínek z ŠK Bohnice s 12,5 body, druhý je náš Michael Stein s 11 body, a i třetí příčka patří Domečku Vlašim díky Štěpánu Filipovi, rovněž s 11 body.

    Další kolo se uskuteční v sobotu 27.3.2021. Mimořádná soutěž pro nejlepšího šachistu a šachistku ročník 2012.

 

Výsledky druhého turnaje

Průběžné výsledky online ligy Domečku Vlašim – kategorie

Průběžné výsledky online ligy Domečku Vlašim – celkově

Leták na třetí online šachového turnaje

        

Lukáš Filip

Diskusní téma: DRUHÉ KOLO 3. SÉRIE ONLINE ŠACHOVÉ LIGY VYHRÁVÁ DENIS MARTÍNEK

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek