DVĚ VLAŠIMSKÁ DRUŽSTVA MĚŘILA SVÉ ŠACHOVÉ UMĚNÍ NA KP V SEDLČANECH

21.03.2010 11:50

FOTEČKY OD PETRA HAVELKY: petr99.rajce.idnes.cz/KP_zakovskych_druzstev_-_Sedlcany_20.3.2010/

FOTEČKY OD ZDEŇKA HEJNÉHO: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Sedlcany_20.3.2010_KP_druzstev/

VÝSLEDKY: chess-results.com/tnr28296.aspx?ix=1&lan=5&m=-1&wi=1000&turdet=YES

Článek od Zdeňka Hejného:

 

PATRIK  STUDNIČKA  SVÝM  VÍTĚŽSTVÍM  ROZHODL! 

        V sobotu jsme vyrazili do Sedlčan na dohrávky skupiny B KP žákovských družstev. Z ŠK Pravonín hráli Patrik Studnička, Daniel Ždych, Michal Sibal a Tomáš Filip. Celkem se sjelo 30 dětí, a to ze Sedlčan, Zvole, Příbrami a Vlašimi (družstvo C a D) + doprovody.

        Družstvo Spartak Vlašim C bylo sestaveno: 1. deska Patrik Studnička, 2. deska Filip Zvára, 3. deska David Pikal, 4. deska Václav Voldán a 5. deska Daniel Ždych. Družstvo Spartak Vlašim D vedl: Patrik Pýcha a dále zde hráli: Michal Sibal, František Helebrand, Tomáš Filip a Anežka Vlková.

      První kolo bylo již předehráno a tak se zde odehráli zbývající 4 kola. Vše proběhlo v poklidu, někdy byl problém s disciplínou u malých hráčů, kteří měli svoje partie odehrány rychle a čekalo se na hráče z předních šachovnic, kteří své partie hrají podstatně déle a kvalitněji.

      Musím zde ocenit rychlou práci pana Havelky. Když jsem podával informace domů, vše již věděli z internetových stránek. Tak jsem to nakonec vzdal a ve finále „i ušetřil“ za volání mobilem.

       Pan Mejzlík zde otevřel bufet, což jsme netušili a byli vybaveni svačinou. Samozřejmě se přivezla zpět domů, protože párek v rohlíku je prostě PÁREK V ROHLÍKU a tak nějak už k těm šachům patří. Pan Mejzlík u toho stihl hlídat své ovečky, koukat jak hrají a vzápětí podávat info na vlašimské stránky do odkazů. Bylo to bezva a skvělá spolupráce všech.

      Něco málo ke hře. Výsledky byli střídavé - prohra, výhra, remíza. Měl jsem tam čas pozorovat jednotlivé partie, kluci hráli dobře, a to jak v družstvu „C“, tak i „D“. Musím mimo jiné podotknout, že Patrik Studnička hrál bezvadně, a nakonec to byl on, kdo celý turnaj udělal napínavým až do poslední minutky, a se šťastným koncem pro družstvo, kterému dělal kapitána. Do baráže postupuje Spartak Vlašim C!

       Takže gratuluji a jen tak dál !!!

 

Napsal: Zdeněk Hejný

Diskusní téma: DVĚ VLAŠIMSKÁ DRUŽSTVA MĚŘILA SVÉ ŠACHOVÉ UMĚNÍ NA KP V SEDLČANECH

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek