FINÁLE STŘEDOČESKÉHO KRAJSKÉHO PŘEBORU MLÁDEŽE 2011 - JEDNOTLIVCI - MLADÁ BOLESLAV

01.07.2011 00:00

ANEŽKA VLKOVÁ KRAJSKOU PŘEBORNICÍ (D 12) A VOJTA FILIP V H16 BRONZOVÝ!

     Po mnoha letech, kdy Finále krajského přeboru mládeže - jednotlivců SŠS pořádal ŠK KDJS Sedlčany ve spolupráci s TJ Spartakem Vlašim, jsme za tímto turnajem zamířili do Mladé Boleslavi. Domov mládeže Střední odborné školy a Středního odborného učiliště strojírenského byl vskutku vhodným místem k uskutečnění tohoto klání.

     Pořadatelství se ujal Šachklub města Dobrovice a Šachový oddíl TJ Auto Škoda Mladá Boleslav. A já hned v úvodu musím konstatovat, že se organizace zhostili na jedničku. Zúřadovat 126 šachistů a jejich doprovody, nebylo, do premiérového začátku, malým soustem. Ovšem vše šlo "jako po drátkách". Ubytování perfektní, postele povlečené, všade čisto, útulno, příjemně. Personál ochotný a vstřícný. Stravování též bez chyb, především snídaně vynikající! Kiosek po celé dva dny měl k prodeji krom tradičních sladkostí a nápojů stále čerstvé chlebíčky a každý den jiné koláče (řezy). Na každém patře byl automat s nápoji a sladkostmi a slaným pečivem. Nikdo nemusel běhat mimo budovu za pitím a čímkoliv jiným. Podotýkám, že vše bylo za "lidové" ceny.

     Krajský přebor byl zahájen podle harmonogramu. Nejmladší (H,D 10) hráli 9 kol a ostaní sedm soutěžních kol. Starší šachisté hráli tempem 2 x 60 minut na partii a s povinným zápisem a ti nejmladší 2x 45 minut bez povinného zápisu.

    Možná měl KP přece jen jednu chybu (ovšem ne ze strany pořadatelů), protože účast z různých důvodů odřekli Jakub Haman, Robin Hrdina, Adam Čáp, Jiří Rýdl, Nela Pýchová, Patrik Studnička, Filip Zvára, Petr Laňka, Matěj David a Pavel Roháč. Někteří ze zúčastněných se rozhodli, díky přímému postupu na MČech, hrát ve vyšších kategoriích. Z výše uvedených jmen je jasné, že při jejich účasti by byla soutěž určitě zajímavější.

    Začnu od konce!

    Kraskými přeborníky se stali:

H16 František Hánl (Kralupy), H14 Lukáš Simon (Kralupy), H12 Martin Vystrčil (Říčany), H10 Ondřej Skýpala (Odolená Voda).

D16 Kateřina Mullerová (Říčany), D14 Martina Tajovská (Buštěhrad), D12 Anežka Vlková (Vlašim), D10 Klára Kocourková (Sázava).

     Kategorie H,D 16: Zde jsme měli hned tři zástupce, a to Patrika Pýchu, Davida Pikala a Vojtěcha Filipa. Výborné 3. místo obsadil (s odřenýma ušima a díky lepšímu pomocnému hodnocení) Vojtěch Filip, uhrál 5 bodů, výkon 1775. Prohrál jen s vítězem a remizoval s oddílovým kolegou Davidem Pikalem (1335), a to hned v 1. kole a pak s Tomášem Skalickým z Říčan. Bramborová medaile tentokrát zůstala Patriku Pýchovi, uhrál rovněž 5 bodů, výkon 1707. Patrik neprohrál ani jednou, ale 4x remizoval, a to s Tomášem Skalickým, Janem Ševčíkem a Františkem Hánlem a též v 1. kole s Michaelem Funderákem (1317) ze Slaného. Že by naši TOP hráči neuměli zahrát na relativně o třídu slabší soupeře? Nebo, že by je podcenili? David Pikal uhrál 3,5 bodu, výkon 1527, je až druhým náhradníkem na MČech, má však reálnou šanci si ho zahrát.

     Kategorie H,D 14: Zde Vlašim zastupoval jen František Helebrand. Uhrál 5 bodů, výkon 1600. Tato skupina byla kvalitně obsazena a neměl to jednoduché. Neprohrál ani jednou, zaznamenal 4 remízky (možná měl zkusit alespoň jednu partii dotáhnout do vítězného konce a medaile by bývala byla jistá!). Takže pro Vlašim druhá "bramborová".

     Kategorie H,D 12: Ve "dvanáctkách" bojovala Anežka Vlková a Daniel Ždych. Oba uhráli po 4 bodech. Dan obsadil 9. místo (první nepostupové), hrál výkonem 1337, je tedy prvním náhradníkem, téměř jistě si na MČech zahraje) a Anežka hrála výkonem 1237, ale z dívek obsadila 1. místo a pro TJ Spartak Vlašim jediná zlatá medaile!

     Kategorii H,D 10 jsme neobsazovali.

     Na mimošachové akce tentokrát nebylo moc času. Jen po prvním šachovém dnu jsme společně "vyrazili" na procházku a zakončili ji v "Mekáči". Kolegové z Říčan a z Řevnic se byli vykoupat ve vyhřívaném bazénu, ale od nás neměl nikdo plavky, tak snad příště?

     Pro rodiče ještě příznivá zpráva: Děti byly vzorné, nemuseli jsme řešit žádný kázeňský přestupek, opravdu poslouchaly a chovaly se slušně.

     Všem šachistům děkuji za vzornou reprezentaci  a hodně úspěchů na Mistrovství Čech, které se uskuteční ve dnech 22. - 29. 10. 2011 opět v Harrachově.

PROPOZICE: www.stcsach.cz/KM/Souteze1011/KP/Propozice_KP_2011_MB.doc

VÝSLEDKY: chess-results.com/tnr50819.aspx?art=4&lan=5

Diskusní téma: FINÁLE STŘEDOČESKÉHO KRAJSKÉHO PŘEBORU MLÁDEŽE 2011 - JEDNOTLIVCI - MLADÁ BOLESLAV

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek