FINÁLE STŘEDOČESKÉHO KRAJSKÉHO PŘEBORU MLÁDEŽE 2019 - JEDNOTLIVCI - MĚLNÍK - 22.-23.6.2019

21.06.2019 18:28

PROPOZICE: chess-results.com/tnr445962.aspx?lan=5&art=0

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr445962.aspx?lan=5&art=1&rd=9

FOTEČKY:

FINÁLE STŘEDOČESKÉHO KRAJSKÉHO PŘEBORU MLÁDEŽE - JEDNOTLIVCI - 2019

Napsáno před turnajem:

        Krajský přebor jednotlivců v šachu jsme obeslali 7 startujícími, které vede jejich trenér Lukáš Filip. Dále skupinu doprovázejí manželé Zemanovi a Ondřej Slavík.

         Někteří ze startujících si postup vybojovali, jiní měli štěstí a nastupují z pozic náhradníků. Kategorii HD10 budou hrát Daniel a Tomáš Zemanovi. Daniel startuje ze 6. pozice, věříme tedy, že bude bojovat na špici startovního pole. Tomáš má pozici jednodušší a hlavně vzácnou povahu a může jen překvapit. V kategorii HD14 startuje z 10. příčky Jan Veselý, takže doufáme také v pěkné umístění. Ovšem ani dva ostatní naši zástupci, a to Vojtěch Vopálka a Adam Slavík se zajisté v turnaji neztratí a už několikrát příjemně překvapili, tak to možná zopakují. V nejstarší kategorii HD16 se utkají Filip Vopálka a Štěpán Filip, kteří se v poslední době dost zlepšili, takže i u nich věříme v pěkné umístění.

         Každopádně všem přeji překrásně strávený šachový turnaj, hezké zážitky a když kluci přidají pěkné umístění, bude to jen dobře, což jim opravdu upřímně přeji.

         Dopředu děkuji Zemanovým a panu Slavíkovi za doprovod dětí a Lukášovi přeji, aby premiéra, kdy samostatně doprovází své svěřence, byla korunována jejich úspěchy. Musím připomenout, že tyto šachisty  připravují i Ondřej Matějovský a Vladimír Horák.

         Vlašimskou delegaci tvoří ještě v HD 10 Lukáš Machyán (svěřenec Anežky Vlkové), v HD 12 Michael Stein a v HD 16 Kamila Steinová, což jsou svěřenci Ondry Matějovského a Jakub Moulík (svěřenec Petra Havelky).  Samozřejmě, že i těmto všem dětem držíme palečky a přejeme pěkné výsledky.

Pár vět po turnaji:

        Dovolím si pár slov k dětem, které doprovázel Lukáš Filip, neboť shrnující článek bude psát Kamila Steinová.

        Že k šachům patří i štěstí už jsem dětem říkala mnohorát a některé to pověstné štěstíčko opustilo druhý den výše uvedeného  turnaje a vyřadilo je z postupů na Mistrovství Čech.  Exelentní partie v prvním dnu předvedl Daniel Zeman. Seděla jsem u počítače skoro celý den a informace měla i z telefonátů a sms zpráv a moc jsem to Danovi přála a dnes stačil jen jeden bodík a mohla být medaile, no není to pech? Po postupu sahal i Filip Vopálka, kterému stačil také jen jeden bodík! Ostatní hráli asi na své možnosti, možná jsem čekala trochu víc od Štěpána Filipa a Honzy Veselého, i když i jejich výsledky zhruba kopírovaly nasazení, stejně tak jako u ostatních účastníků.

        Přesto všem děkuji za vzornou reprezentaci, pevně věřím, že do soutěže vložili všechny své vědomosti a síly a příští rok to zkusíme zase, že?

Děkuji ještě jednou doprovodům a Lukášovi, který pomalu ode mě přebírá povinnosti v našem šachovém klubu.      

Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: FINÁLE STŘEDOČESKÉHO KRAJSKÉHO PŘEBORU MLÁDEŽE 2019 - JEDNOTLIVCI - MĚLNÍK - 22.-23.6.2019

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek