HUKVALDSKÉ ŠACHOVÁNÍ - 12.5.2018

11.05.2018 19:15

PROPOZICE:  Hulvaldske_sachovani_2018 12.5..pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr352169.aspx?lan=5


          Sourozenci (Lukáš, Daniel, Tomáš) Zemanovi se zúčastnili "HUKVALDSKÉHO ŠACHOVÁNÍ" v sobotu 12.5.2018, které pořádala Beskydská šachová škola v hotelu Hukvaldy.

         Malí kluci startovali v kategorii U9. Poměrně vysoko (na 8. místě) byl nasazen Daník, jehož kvality známe a Tomášek bude startovat z posledního 32. místa. Lukáš startoval v kategorii U 18. Všichni to měli jistě mezi dětmi z Beskydské šachové školy dost obtížné, ale přesto se těšíme z hezkých výsledků.

         Nejlépe si vedl Dan, který si oproti nasazení o 4 příčky polepšil, celkově skončil na 4. místě s 5 body a hrál výkonem 1213, ovšem z kluků byl druhý! Moc blahopřejeme. Tomášek obehrával šachisty z druhé poloviny startovního pole a oproti nasazení si polepšil o 11 míst a skončil se 3 body na pěkném 21. mítě. Lukáš startoval v kategorii U18, kde soutěžilo 9 šachistů. Uhrál 3 body, hrál výkonem 1441 (standardní výkon) a o jedno místo si oproti nasazení polepšil. z U15 skončil na 4. místě, z hochů na místě třetím.

         Všem klukům blahopřejeme, děkujeme za vzornou reprezentaci, a protože si Zemanovi spojili turnaj s rodinným výletem a budou se vracet až v neděli, tak jim přejeme aby si společně strávený čas hezky užili.

        

 JAK PROŽÍVALA TURNAJ DANA ZEMANOVÁ:

Hukvaldské šachování

       V sobotu dne 12.5. 2018 jsme si po roce zajeli zahrát na další ročník turnaje "Hukvaldské šachování" pořádaný Beskydskou šachovou školou, abychom si poměřili své šachové dovednosti se silnějšími soupeři z BŠŠ z Frýdku-Místku. Hrály se čtyři samostatné turnaje švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2x15 min. + 5 sekund na tah a to turnaj:

do 18 let - chlapci + dívky ročník 2000 a ml.          

do 13 let - chlapci + dívky ročník 2005 a ml.                      

do 11let - chlapci + dívky ročník 2007 a ml.                       

do 9 let - chlapci + dívky ročník 2009 a ml.            

       Celkem se sešlo 75 dětí. Ředitel turnaje pan Ing. Petr Záruba nás přivítal v prostorném kongresovém sále v hotelu Hukvaldy, kde měli organizátoři opět vše vzorně připraveno. Občerstvení včetně teplého oběda bylo možno zakoupit v hotelové restauraci. Organizátoři zajistili stánek se zmrzlinou, který byl dětmi velmi navštěvovaný.

            Turnaj probíhal plynule a v naprosto pohodové atmosféře. Musím konstatovat, že mě nikdy nepřestane fascinovat ukázněnost doprovodu na  turnaji, který se zdržoval mimo hrací prostory. Děti hrály v klidu, protože nad nimi nikdo nestál, doprovázející se nestresovali tím, když jejich svěřenec zahrál chybný tah.

            V turnaji se nejvíce dařilo Danovi, který skončil v kategorii U9 celkově čtvrtý, ale v chlapcích získal stříbrnou příčku. Tomášek si uhrál svoje 3 body, ale kdyby se vyhlašovalo medailové umístění v pojídání sladkostí a zmrzliny, domnívám se, že by určitě obdržel zlatou. Lukáš si zahrál se silnějšími soupeři, byla to pro něho zcela jistě zajímavá zkušenost a nejvíce si považoval remízy s Davidem Mavrevem.

V Hukvaldech jsme si to nesmírně užili, vyšlo nám nádherné počasí, což vedlo k procházce na hrad v Hukvaldech, pak následoval bazén s vířivkou, to vše provázeno radostí z úspěšně odehraného turnaje. V neděli po snídani jsme zaběhli ještě k bronzové sošce lišky Bystroušky, která sedí na bludném balvanu v oboře v Hukvaldech, aby nám splnila každému tajné přání.

Zaznamenala: Dana Zemanová

           

        

Diskusní téma: HUKVALDSKÉ ŠACHOVÁNÍ - 12.5.2018

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek