KOLÁŽE Z HEDVÁBNÉHO PAPÍRU 22.9.2021

27.09.2021 18:29

 

KOLÁŽE Z HEDVÁBNÉHO PAPÍRU

     Pro první výrobek na kroužku Tvořílků jsme připravily pro děti tvorbu koláží z hedvábného papíru. Tento papír má ušlechtilý vzhled, snadno se s ním manipuluje, je měkký, nebarví a je ekologický.

     Potřebovali jsme předlohy (kapr, květina, housenka, motýl, květiny ve váze, duha….), balení hedvábného papíru deseti barev, nůžky, lepidlo a očka.

      Z archu hedvábného papíru si děti nastříhaly menší kousky (asi 3 x 3 cm) a mačkací technikou si namuchlávaly kuličky různých barev hedvábného papíru. Poté na obrázky, kde bylo třeba očka si je nalepily. Následovalo lepení, kdy si děti potřely (po částech) obrázek lepidlem Herkules a pak přikládaly kuličky na obrázek.

     Práce děti bavila, musely jsme schůzku prodloužit o půl hodiny, aby práci dokončily a i domů si pak vzaly pomůcky a další obrázky, které si dodělávaly doma.

     Děti si procvičily jemnou motoriku, práci s jednoduchými pomůckami, kde jsme dbali na správné držení nůžek. Mačkáním papíru a výrobou kuliček, které poté braly do „špetky“ a nalepovaly je na obrázek, si při muchlání i nalepování papíru procvičovaly nejen prsty, ale i zápěstí, ruce i střídaly. Každé dítě jinak pojalo barevné pojetí a jinak řešilo střídání barev. To znamená, že uplatnily svůj vkus a estetiku. Výrobky byly opravdu zdařilé, což dokládají fotografie: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Fotografie_z_Tvorilku%2C_Deskovych_her%2C_Vareni_a_akci_9.2021/.

Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: KOLÁŽE Z HEDVÁBNÉHO PAPÍRU 22.9.2021

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek