KRAJSKÉ KOLO PŘEBORU ŠKOLNÍCH TÝMŮ 7.12.2017 NERATOVICE

06.12.2017 18:35

PROPOZICE: KK_skol_2017.doc

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÉ LISTINY: www.chess-results.com/tnr317922.aspx?lan=5&art=0&wi=821

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_skol_7.12.2017_Neratovice/

    

TITULY KRAJSKÝCH PŘEBORNÍKŮ VE VŠECH TŘECH KATEGORIÍCH PATŘÍ PODBLANICKÉMU KRAJI!

       V Neratovicích se 7. 12. 2017 uskutečnilo Krajské kolo přeboru školních týmů. V prostorném sále se sjel rekordní počet žákovských družstev, a to 10 družstev středoškoláků, 14 družstev starších žáků a stejný počet družstev mladších žáků.  Pořadatelem byl Dům dětí a mládeže Neratovice a šachový oddíl Tělovýchovná jednota Neratovice v čele s Romanem Burdou.

       Z Vlašimska a okolí jsme měli zástupce ve všech třech kategoriích. Středoškoláci a mladší žáci startovali z prvních pozic a starší žáci měli startovní číslo dvě.

       Mladší žáky vedl Ivo Hradecký a reprezentovali Základní školu Vlašim Vorlina. Družstvo bylo složeno takto: Adam Slavík, Vojtěch Vopálka, Barbora Slavíková, Matěj Fiala a Petr Jíša (družstva hrála ve 4 hráčích). Družstvo roli favorita zvládlo, uhrálo 20 bodů z 28 možných a myslím, že se po celou dobu soutěže pohybovali na první příčce a nějaké výrazné přemožitele neměli. Prohráli jen jednou a dvakrát remizovali.

       Starší žáky vedl Lukáš Filip a šachisté reprezentovali Základní školu a Mateřskou školu Načeradec. Kapitánkou byla Petra Píšová, dále hráli František Jelínek, Štěpán Filip a Filip Kůra. Z Regionální přeboru z Benešova jsme postoupili až ze třetího místa. Měli jsme respekt k našim regionálním kolegům z Chocerad a Krhanic, největší obavu jsme však měli s hráčů Gymnázia Mladá Boleslav. Potkali jsme se v pátem kole a ač byli favority, podařilo se nám s nimi remizovat a obě naše družstva měla pak stejný bodový zisk a nám začala svítat jiskřička naděje na účast na MČR ve Zlíně. Ovšem v předposledním kole los přisoudil našim ZŠ Sadskou! Petra Píšová sice s Matějem Škrabánkem prohrála, ale ostatní tři hráči bodovali a Mladá Boleslav uhrála jen 2,5 bodu. Do posledního kola jsme postoupili  tedy s nepatrným náskokem. V posledním kole pro nás Krhanice, které nás v Benešově "vystřihli!", my jim to však dnes vrátili a uhráli plný počet bodů. I gymnazisté z MB uhráli rovněž 4 body, ale to my už jsme se radovali z 1. místa. Myslím, že to čekal málokdo. Pochvalu si zaslouží všichni, nejlepší výkon zaznamenal Štěpán Filip, který uhrál plný počet bodů, pochvalu zaslouží za dnešní výkon Filip Kůra (6 bodů), ovšem i výkony na prvních dvou deskách byly rovněž pěkné. A co víc, tento kolektiv hraje i srdcem, a to se počítá! Ani jednou toto družstvo neprohrálo a jen jednou remizovalo.

         Střední školy reprezentovalo Gymnázium Vlašim, které vedl Jiří Vopálka a družstvo hrálo ve složení: Nela Pýchová, Richard Mládek, Anežka Vlková a Filip Vopálka. První startovní pozice slibovala jistý postup. Družstvo neprohrálo ani jednou a zvítězilo před druhým s tříbodovým ziskem. Pilířem kolektivu byl Ríša Mládek, který uhrál plný počet bodů a pak Anežka Vlková, která ztratila jen půl bodíku. Ale i Filip s Nelou odvedli hezký kus práce. 

          Hodnocení gymnázia i mladších žáků berte jen jako můj laický pohled, k jejich výkonům se jistě vyjádří vedoucí družstev kvalifikovaněji.

          Myslím, že je to veliký úspěch a děti ze všech třech družstev si zaslouží velikou pochvalu za vzornou reprezentaci.

          V Neratovicích nám nic nechybělo, občerstvení v budově, v průběhu byly promítány dětské filmy a pohádky v kině, čehož využívaly předevšim malé děti a tím byl zajištěn klid v hracích sále, neboť ti starší šachisté přece jen hráli delší dobu, než til prckové. Losování probíhalo plynule. Pořadatelé měli pro první tři družstva v každé kategorii připraveny poháry a diplomy. Z každé kategorie postupují na MČR do Zlína první dvě družstva. Mladší žáci: ZŠ Vlašim Vorlina a ZŠ a MŠ Sázava. Starší žáci: ZŠ a MŠ Načeradec, Gymnázium Paleckého Mladá Boleslav. Střední školy: Gymnázium Vlašim a Gymnázium Beroun.

         Zbývá už jen poděkovat vedoucím školních družstev a doprovodům za fandění a vytváření optimálního prostředí.

Zaznamenala: Marie Filipová

      

Diskusní téma: KRAJSKÉ KOLO PŘEBORU ŠKOLNÍCH TÝMŮ 7.12.2017 NERATOVICE

Datum: 13.12.2020

Vložil: agizife

Titulek: cialis promise Incoria

News Dapoxetina Comprare Absepe <a href=https://bansocialism.com/>cialis no prescription</a> souspiguts Azithromycin Zithromax Buy

Přidat nový příspěvek