KRAJSKÉ KOLO ŠKOL 14.12.2016 NERATOVICE

12.12.2016 11:58

PROPOZICE: propozice-kk-sachy-14.12.2016 Neratovice.doc

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÉ LISTINY: https://chess-results.com/tnr253173.aspx?lan=5&art=0&wi=821

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajske_kolo_skolnich_druzstev_Neratovice_14.12.2016/

....................................


VÝSLEDKY ŠACHISTŮ Z VLAŠIMI:


Střední školy : Gymnázium Vlašim 1. místo (od nás reprezentoval Lukáš Zeman)

Kategorie II. starší žáci: ZŠ a MŠ Načeradec 3. místo

Kategorie I. mladší žáci: ZŠ Vorlina 2. místo (od nás reprezentovali Adam a Barbora Slavíkovi)


Na Mistrovství České republiky pojede Gymnázium Vlašim a ZŠ Vorlina


...................................

Veliký úspěch vlašimského šachu

        Ve středu 14. 12. 2016 se konalo Krajské kolo školních čtyřčlenných družstev v rapid šachu. Soutěžilo se ve třech kategoriích, a to I. mladší žáci, II. starší žáci a III. střední školy.

        Naše (Domečkové) šachové kroužky reprezentovalo 11 šachistů. V nejmladší kategorii byla Vlašim reprezentována školním družstvem ZŠ Vorlina. Družstvo bylo složeno z Jakuba Vojty, Adama Slavíka, Barbory Slavíkové, Vojtěchem Vopálkou a Matějem Fialou. Sourozenci Slavíkovi navštěvují šachové kroužky jak na Vorlině u pana učitele Iva Hradeckého, tak i šachové kroužky v Pravoníně pod vedením bratrů Lukáše a Vojtěcha Filipa. Ostatní tři šachisté navštěvují kroužek na ZŠ Vorlina. Děti obsadily druhou příčku za ZŠ Stará Boleslav a zajistily si účast na Mistrovství České republiky. Celkem zde hrálo 12 školních družstev.

        Ve druhé kategorii starší žáků soutěžilo rovněž 12 družstev a naše šachové kroužky reprezentovali šachisté ze ZŠ a MŠ Načeradec, ve složení: Petra Píšová, František Jelínek, Štěpán Filip a Filip Kůra. Všechny tyto děti navštěvují šachové kroužky v Pravoníně, které pracují pod Městským domem dětí a mládeže, který jejich práci významně podporuje. Toto družstvo skončilo na vynikajícím 3. místě za Gymnáziem Palackého Mladá Boleslav a Masarykovým klasickým gymnáziem Říčany, s nímž mělo stejně bodů, ale horší pomocné hodnocení. Chybělo jen půl bodu a uhráli bychom si postupové místo přímo. Děti z našeho týmu byly bezesporu nejmladším družstvem a navíc jsme v této kategorii startovali poprvé. V každém případě budeme žádat šachový svaz o divokou kartu k účasti na MČR, které se bude hrát v červnu 2017.

       Gymnázium Vlašim startovalo ve III. kategorii - střední školy. Na třetí šachovnici startoval Lukáš Zeman z našeho šachového kroužku Pravonín a na 4. šachovnici hrál Filip Vopálka, který navštěvuje kroužek Iva Hradeckého. Dále za školu startovala Nela Pýchová a Anežka Vlková. Toto družstvo s velikým štěstím (ale i to k šachům patří) obsadilo zlatou příčku. V této kategorii hrálo 10 týmů.

       Pokud tedy získáme divokou kartu, tak se Mistrovství České republiky zúčastní tři školní družstva z Vlašimi. A z 13 účastníků jich 11 pracuje v šachových kroužcích Městského domu dětí a mládeže. Myslím, že šachové kroužky dělají Domečku velikou radost a vzorně jej reprezentují.




       PRVNÍ START VE II. KATEGORII ZAKONČEN BRONZOVOU MEDAILÍ!


       My se budeme podrobněji věnovat dětem ze ZŠ a MŠ Načeradec (Petra Píšová, František Jelínek, Štěpán Filip a Filip Kůra, kteří všichni navštěvují naše šachové kroužky. Tak trošku se od nich odvrátilo štěstí ke konci turnaje! Družstvo ZŠ a MŠ Načeradec skončilo na třetí (nepostupové) příčce, a to jen díky druhému pomocnému hodnocení. Chyběl půlbod a překvapení by bylo na světě. Škoda. Herně jsme na to měli zcela určitě. Filip Kůra zplichtil vyhranou koncovku a jednu partii pokazil úplně. Štěpán Filip pokazil koncovku, kde mohla být remíza a on ji prohrál. Fanda Jelínek rychlostí pokazil dvě partie a pak už to nešlo napravit. Péťa Píšová s Kristýnou Otrubovou remizovala a měla na šachovnici jednotažec, který neviděla ani Péťa a ani Kristýna. Nad nimi stáli Standa Stárek s Lukášem Filipem, kdy Standa poznamenal, že je to někde... a ony si, k naší škodě, podaly ruku na remízu! Domnívám se, že by se na MČR družstvo neztratilo. Proto žádost o divokou kartu bude naším prvořadým cílem. 

 

   

Diskusní téma: KRAJSKÉ KOLO ŠKOL 14.12.2016 NERATOVICE

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek