KRAJSKOU PŘEBORNICÍ DO 8 LET 2016 BARBORA SLAVÍKOVÁ

30.04.2016 17:01

PROPOZICE: 2016_KP8_Kamenice.pdf

VÝSLEDKY: chess-results.com/tnr215312.aspx?lan=5&art=1&wi=821

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_v_sacho_deti_do_8_let_30.4.2016_Kamenice/


BARUNKA SLAVÍKOVÁ KRAJSKOU PŘBORNICÍ D8 


         Těšíme se z velice hezkého výsledku Barunky Slavíkové, která v sobotu 30. 4. 2016 v Kamenici odehrála Krajský přebor dětí do 8 let. Dovezla zlatou medaili v dívkách (celkově skončila na pěkném 5. místě - startovala jako devátá). Bylo to padesát na padesát, zda vůbec na turnaj pojede. Postihla ji nějaká viróza, ale byla bez teploty, tak bojovat jela.

         Hrálo se ve školní jídelně Základní školy v Kamenici u Prahy. Pořadatel Jawa Brodce v čele s Karlem Juklem a Dankou Dudkovou měli vše perfektně připravené a nemůžeme vytknout ani jednu chybičku. Naopak mě napadají jen a jen slova chvály. Dokonce si objednali i překrásné počasí a mohli vyhlašovat výsledky ve školním amfiteátru! Jak neobvyklé, ale efektní a velice vhodné.

         Propozice avizovali hru švýcarem na 7 kol, tempem 2 x 15 minut. Za šachovnice zasedlo 47 malých šachistů, pro některé to byl jejich první turnaj, a tak nechyběly ani slzičky a veliká tréma některých rodičů. Mnozí prožívali hru svých ratolestí opravdu zodpovědně a skoro se strachem. Naše Barunka zaváhala dvakrát. Ve třetím kole se potkala s vítězem přeboru Tomášem Sedmihradským (6,5 bodu). Potrápila ho pěkně! Partie nebyla jen na jednu bránu, hrála dobře, pak ale přišla o figuru,  a to Tomášovi stačilo, aby partii vyhrál. V kole pátém se potkala s Josefínou Dudkovou, která jako domácí hráčka bojovala o dívčí titul. Opět se hrála vyrovnaná partie, obě dívky zaslouží pochvalu, ale Baruška byla v závěru partie lepší a zaslouženě vyhrála. To byl jeden ze zlomových momentů, který naší šachistce jistil medaili v dívkách. Na los v šestém kole měla velikou smůlu, hrála s prvním nasazeným Kryštofem Švarcem z Buštěhradu (5 bodů). Hrála jak z partesu, parádní partie. Barča Kryštofa tlačila, útočila, ale i lépe hospodařila s časem, na který právě soupeř doplatil, sice spadl, ale pod časovým tlakem si nevěděl s partií rady. Přiznávám, že za ten spadlý praporek jsme byli i trochu rádi, kdo ví jak by to dopadlo? Ale bodík byl náš!. V posledním kole Barunka prohrála s Tobiasem Presslerem z Říčan (6,5 bodu), tomu se na přeboru opravdu dařilo a upřímně a hlasitě vyjadřoval radost za každý získaný bod. Na omluvu Baru musím však konstatovat, že tuto poslední partii hrála už z posledních sil, dopadla na ni únava z nevyspání, ale my jsme věděli, že i když prohraje bude z dívek první!

          Vlašim reprezentovala ještě Eliška Helebrandová, která uhrála 2 body a skončila na 42. místě. Eliška nehraje na svůj věk špatně, ovšem velice bojuje s časem. Navíc je to taková poctivka, že když viděla, že spadla a i když si toho soupeř nevšiml, tak zkrátka už neudělala ani tah! Pamatuji, že jejímu bráchovi Františkovi, který Elišku i trénuje, musel tatínek koupit přesýpaci hodiny, podle kterých mohl udělat další tah, aby se jeho hra zpomalila. To jsou paradoxy, že? Ovšem Eliška je teprve pětiletá a já pevně věřím, že její čas přijde a my se budeme radovat z jejích medailí.

           Pro úplnost výsledky:

Hoši: 1. Tomáš Sedmihradský 6,5 bodu, Čelákovice

         2. Tobias Pressler 6,5 bodu, Říčany

         3. Jakub Mlýnek 5 bodů, Brodce

(třetí celkově skončil Day Tobiáš z Unichess se 6 body, ale ten není ze Středočeského kraje)

Díkvy: 1. Barbora Slavíková 5 bodů a výkon 1266, Vlašim

           2. Josefína Dudková 5 bodů, Brodce

           3. Veronika Myšková 3,5 bodu, Říčany

           Jak už jsem předesílala, vyhlašování probíhalo venku a bylo to opravdu působivé a pěkné. Pořadatelé měli připraveny pro vítěže poháry, medaile a diplomy. Pohár dostal i Tobiáš Day, i když byl z jiného kraje. Pro každého byly připraveny pěkné ceny, bylo z čeho vybírat.

           Děkuji touto cestou Barunce za tak pěkné umístění a děkuji pořadatelům za velice pěkný a perfektně zvládnutý turnaj těch nejmenších šachistů. S mnohými z nich se budeme zcela určitě setkávat v příštím školním roce na žákovských ligách.

Diskusní téma: KRAJSKOU PŘEBORNICÍ DO 8 LET 2016 BARBORA SLAVÍKOVÁ

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek