KRAJSKÝ PŘEBOR DĚTÍ DO 8 LET 2015 - PODĚBRADY

29.04.2015 19:23

PROPOZICE: KP_U8_2015_Poděbrady-propozice.pdf

VÝSLEDKY: https://www.chess-results.com/tnr171231.aspx?lan=5&art=1&wi=821

FOTEČKY OD KARLA JUKLA: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_deti_do_8_let_3.5.2015_Podebrady

FOTEČKY Z DDM PODĚBRADY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/KP_deti_do_8_let_3.5.2015_Podebrady/


BRONZOVÁ MEDAILE PRO VLAŠIM S ODŘENÝMA UŠIMA....

             Naši  nejmenší odjeli letos bojovat o titul Krajského přeborníka dětí do 8 let do Poděbrad. Náš klub vyslal do této soutěže hned tři své zástupce: Barboru Slavíkovou, Vojtu Vopálku a Honzíka Veselého.  Měli jsme hned dvě želízka v ohni. Vojta byl čtvrtý nasazený, počítala jsem s medailí stoprocentně. Dívek hrálo jen sedm, čekala jsem tedy medailové umístění i u ní. Honzík jel na zkušenou, byl to jeho třetí start v životě, tak jsem projevila přání, aby skončil v první polovině startovního pole a já budu velice spokojená.

             Děti jsem doprovázela, ale co nás čeká se nedalo předvídat, neboť ráno jsem se vracela pro léky, pak jsem před Poděbrady zjistila, že nemám šachy a v Poděbradech, že nemám foťák!!! Zkrátka jsem vyrazila opravdu nalehko! Jako na výlet! Hlavně, že jsem vezla rezervní drezy! Požádala jsem tedy o focení Karla Jukla a něco jsme pořídili mobily.

            Dopravu zajišťoval Ondřej Slavík (já, paní Veselá, Barunka a Honzík) a Jiří Vopálka (Ondra Matějovký a Vojtík). Cestou jsme narazili na dvě objížďky, ale překrásnou budovu DDM Symfonie Poděbrady jsme našli vcelku dobře. Všem děkuji jak za dopravu, tak i za doprovody a dětem za odehrané partie.

            Za šachovnice se posadilo celkem 44 maličkých šachistů. Zodpovědně vodili své figury. Slziček bylo nepočítaně. Radosti ještě víc. Bylo to tak trochu ode zdi ke zdi. Našim favoritům se nedařilo. Vojta neměl svůj den a Barča nehrála zkrátka dobře. Mile překvapil Honzík. Krajským přeborníkem se stal Kryštof Švarc ze Sokola Buštěhrad (panu Bukovi tam vyrostl zdatný talent!). Uhrál 6 bodů, šest bodů měl i druhý Jáchym Šmolík z Klubu šachistů Říčany 1925 a třetí Antonín Pešek z ŠK Milovice. Z dívek nejlepší (8.) Tereza Pravdová z Říčan a 4,5 bodu, druhá domácí Kamila Němečková (21.) a 4 body a třetí našem Barunka Slavíková (24.) se 3,5 bodem.

           Nejlépe z našich se umístil překvapivě Honzík Veselý, uhrál pěkné 4 body, výkon 1067, hrál i s třetím Toníkem Peškem a odolával statečně. Protože není ještě "vyhraný" a i když byl upozorněn na možnost "šustrmatů", tak dva, takové ty pozdnější, dostal. Myslím, že si to bude pamatovat po celý život a už mu jej nikdo nedá. Na dnešním turnaji se to šustráčky hemžilo přebohatě. Celkově skončil na 19. místě. Hned za ním na dvacátém místě, také se 4 body se umístil Vojta Vopálka, výkon 1050. Nedařilo se mu, nemohl se utrhnout, dělal chyby a chytil se až poslední tři partie. Na celkově 24. místě ustálila svoji pozici Barunka Slavíková se 3,5 bodem a výkonem 1009. Barunka nadělala chyb jako máku, přehlížela a dokonce nabízela figury, vůbec nepromýšlela tahy soupeře. Ale nakonec, při tak malé účasti dívek, jsme se mohli radovat z bronzové medaile a tak trochu "zazaplátovali" naše plánované ambice. Ovšem Barunka má proti hochům výhodu, že si tento turnaj zahraje v příštím roce zase.

            Barunka se také zúčastní ve dnech 8.-10.5.2015 v Klatovech Mistrovství České republiky v šachu dětí do 8 let. Přeji jí hodně úspěchů a věřím, že ve velké konkurenci obstojí.

           Pan Němeček uspořádal turnaj velice pěkně, krásné prostředí, pěkné ceny pro všechny, poháry, medaile, široký sortiment v kiosku a nakonec i hezké počasí. Děti se mohly proběhnout před DDM a nabrat nových sil.

           Cesta domů proběhla také bez problémů, Honzík ji prospal a v Tehově jsme zastavili na zmrzku.

           Pro příští rok bych se chtěla přičinit, aby se KP konalo u nás v Pravoníně. Kromě Barunky plánuji vyslat asi pět dětí z mateřské školy a první třídy, tak aby to neměly daleko. Doufám, že konkurzem projdeme.

Diskusní téma: KRAJSKÝ PŘEBOR DĚTÍ DO 8 LET 2015 - PODĚBRADY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek