KRAJSKÝ PŘEBOR DĚTÍ DO 8 LET 9.3.2019 LYSÁ NAD LABEM

09.03.2019 18:07

PROPOZICE: Propozice_KP_HD8 Lysá n.L.9.3.2019.docx

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr418958.aspx?lan=5&art=1&rd=7

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_deti_do_8_let_-_Lysa_n.L._9.3.2019

DVĚ MEDALILE Z KRAJSKÉHO PŘEBORU DĚTÍ DO 8 LET!

       Krajský přebor letos uspořádal Šachový klub JOLY Lysá nad Labem, a to v krásném prostředí fimy Misan. Nádherný "skleněný" areál s CNC stroji, které si mohli návštěvníci prohlédnout. Navíc po chodbách i v odpočinkové místnosti, kde po celou dobu turnaje běžely na velkoplošné televizi pohádky, byly vystaveny ukázky výrobků, které dokáží v této firmě vyrobit. Pastva pro oči především pro mužské doprovody!

       Hrací místnosti, nádherně vyzdobené, nejen bannery, vlajkami, ale i květinami. Hned zpočátku nám bylo jasné, že přípravě byla věnována velká pozornost. Také jsme brzo zjistili, proč se Lysá n.L.  přihlásila do konkurzu. Po příchodu začali trénéři oblékat do zelených dresů domácí šachisty  a napočítala jsem jich 13! Ano, třináct malých šachových nadějí.

       Vystavené poháry, medaile a ceny pro každého, pro vítěze zlášť hodnotné, zaujaly všechny děti, hned se nahrnuly ke stolům a očima vybíraly, co by se jim líbilo. Celkem v turnaji startovalo 41 chlapců a dívek ročníků 2011 a mladších (dívek bylo osm).

       Pro děti bylo připraveno bohaté občerstvení - svačinka - housky se šunkou, pití a ovoce. Bylo toho tolik, že to děti ani nezkonzumovaly. Pro doprovody byla k dispozici káva a čaj.

       Turnaj probíhal podle plánu, žádná časová proluka, hrálo se 7 kol, tempem 2x 15 minut a prohrával druhý nemožný tah. Velice oceňuji statečnost a odvahu malých šachistů. Jejich partie byly plné chyb, někdy vstávaly trenérům vlasy na hlavě a pátrali v paměti, že by je to či ono snad nenaučili? Dost partií končilo nejen na nemožné tahy, ale i na čas.

       Od nás byla do této soutěže přihlášena 3 děvčata. Tereza Slavíková a Eliška Škarydová (obě 2011) byly velkými želízky v ohni. Obě už jezdí hrát regionální žákovské ligy a jiné turnaje, ale dnes byla Sabinka Jeníková z Čelákovic o půl bodíku lepší! Proto naše děvčata brala 2. a 3. místo v kategorii dívek, obě uhrály 4 body. Lepší pomocné hodnocení měla Terezka Slavíková, která odehrála dvě partie mezi TOP skupinou (samostatná místnost, kde se hrálo na 4 šachovnicích). Litujeme jen, že byl k dívkám los krutý a posadil je v jedné partii proti sobě. V této partii byla úspěšnější Terezka. V průběhu sedmi kol měly obě na svých šachovnicích více jak jeden bod. Eliška dokonce neviděla jednotahový mat a cestovala zbytečně králem a pak spadla na čas! Ale i Terezka přehlédla matové situace, ze současného pohledu, je to škoda. Maruška Čápová je o rok mladší, takže byla jen na zkušené a také uhrála pěkné 2 body.  U ní máme ještě rok v rezervě a já věřím, že za rok bude bojovat v dívkách také o přední příčky.

       Na tuto soutěž jsme připravovali 7 dětí, jedna dívka jet nemohla a kluci se nepřihlásili. Z těchto dětí si budou moci "osmičky" zahrát ještě tři šachisté, tak snad příští rok budou mít více odvahy.

        Na turnaji se děvčatům moc líbilo, i když některé partie oplakaly, ale nebyly samy. I rodiče, doprovázející dívky, spolu se mnou, si užili hezký den. Děkuji dívkám za vzornou reprezentaci, udělaly mi opravdu velikou radost.

Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: KRAJSKÝ PŘEBOR DĚTÍ DO 8 LET 9.3.2019 LYSÁ NAD LABEM

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek