KRAJSKÝ PŘEBOR DRUŽSTEV MLÁDEŽE 2018 - 2019 - 2. část - 26.1.2019 - ŘÍČANY

26.01.2019 20:51

VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr404446.aspx?lan=5&art=0

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_druzstev_mladeze_2._cast_26.1.2019_Ricany/

CHYBĚLO OPRAVU MÁLO!

         Dnes, v sobotu 26.1.2019 jsme odehráli v Říčanech druhou část Krajského přeboru družstev mládeže pro rok 2018-2019. Z první části jsme postupovali s pěkným bodovým ziskem a čekala nás čtyři družstva z Říčan.

         Hráli jsme v jídelně jedné ze základních škol, kde jsme i obědvali. Tradičně vřelé přijetí kolegů z Říčan zastínilo neblahé pocity z velice špatné cesty k nim. Sněžilo celou cestu, neupravené silnice první třídy, ale i dálnice nestála za nic.

         Bylo nám jasné, že družstvo D z Říčan nepustí příležitost a bude na domácí půdě bojovat o postup do baráže stůj co stůj!. Dokonce na odpolední zápasy (proti nám a Stamatu) povolali na první šachovnici silnějšího šachistu. My jsme s nimi remizovali. Pak byla maličká naděje, že nám "pomohou" kamarádi ze Stamatu s pomocným hodnocením.  V závěru nás dva chybějící bodíky pomocného hodnocení odsunulo na 2. příčku. Nepovedlo se, ale nevadí, zkusíme to příští rok znovu! Ovšem oproti loňskému roku je to výsledek znatelně lepší, výkony našich hráčů byli pěkné. Bylo vidět, že naši šachisté za uplynulý roku na sobě zapracovali.

Nabízím hodnocení družstva Vlašim C trenérem Lukášem Filipem:

Filip Štěpán - Štěpy si poprvé zahrál v družstvech na první šachovnici a dostal i funkci kapitána. Uhrál 4/7, což není tak pěkné. Dvakrát prohrál se silnějšími šachisty Z Říčan a dvakrát remizoval -  Kamila Steinová a zbytečná remízka s Peštou Milanem. Štěpán ví, kde udělal chyby, ale ten největší výbuch zažil v předposledním kole "boj o první místo". Soupeř nekorektně bětnul figuru a špatný propočet nás stál body. Ale abych jen nekritizoval, tak musím Štěpána pochválit, že se snažil udržet tým v náladě. Jako kapitán se určitě neztratil!
Petra Píšová - Petra podala výborný výkon 6,5/7 na druhé šachovnici. Ztratila jen půlku s Míšou Steinem. Petra hrála do posledních sil. Partie "vyseděla", nechtěla zbytečně pustit ani bodík nazmar. Její  partie byla jedna delší než druhá. Chválím! Škoda, že se už šachům, tolik nevěnuje.

František Jelínek - Franta uhrál 6/7 výborný výsledek. Prohrál jen v důležitém utkání s Říčany. Franta hraje "svoje" šachy. Nikdy nevím co zahraje, ale body dělá. Zbytečně si to dělá těžší viz. partie s Glasbergovou Lucií.

Honza Veselý - Honza hrál na 4. šachovnici a nepustil soupeři ani jeden bod. Uhrál 7/7, což je krásný výsledek a tým maximálně podržel. Jeho hra se oproti minulému roku hodně zklidnila a se zkušenostmi, které nabral je vidět, že si hodně věří. Věřil jsem, že Honza uhraje hodně bodů na zadních deskách a svojí úlohu splnil. Měl jen jednu krizi ve ve druhém kole s Daliborem Křivánkem (ŠŠ Stamat).

Filip Kůra - Filda v první části turnaje uhrál 2/3 ve Vlašimi, což nebylo ideální na páté desce se prostě musí dělat body! A dnes to byl úplně jiný Filip, než při hře v 1. části KP.  Klidná hra a jistota. Paráda 4/4. Kdydy takle hrál pořád :)

Mrázková Kateřina - Kačka měla dost těžkou úlohu dělat body, ať se děje co se děje! A 5/7 není špatný výsledek, když vezmeme v úvahu, že Kačka hraje šachy poměrně krátce. Ale škoda jednoho bodíku.

            Z šachistů z našich šachových kroužků jsme utvořili i druhé družstvo Vlašim D, zde jsme měli za cíl, aby si děti zahrály vážné partie, nasály atmosféru a získaly zkušenosti ze hry v družstvu. Je to úplně jiná zodpovědnost, než když každý hraje "na sebe". Myslím, že se záměr zdařil. Adam Slavík funkci kapitána zvládl velice pěkně. Právě Adam a Jirka Zeman odehráli dlouhé partie, snažili se, nedali nikomu nic zadarmo. Naši malí, Míša Škaryd, Natálka Štanderová a Eliška Škarydová, byli moc stateční. Po turnaji unavení, bylo to pro ně veliké sousto. Natálce se dokonce dnes podařilo uhrát dva body. Družstvo hrálo velice oslabené, protože nám dva členové onemocněli a hráli jen v pěti hráčích.

           Všem, opravdu všem našim šachistům děkuji za poctivé výsledky, jsem na ně pyšná a děkuji jim za hezké zážitky. Děkuji trenérovi Lukáši Filipovi, který děti doprovázel, povzbuzoval je a věnoval se oběma družstvům. Děkuji rodičům za dopravu a vytváření příjemné atmosféry.

Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: KRAJSKÝ PŘEBOR DRUŽSTEV MLÁDEŽE 2018 - 2019 - 2. část - 26.1.2019 - ŘÍČANY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek