KRAJSKÝ PŘEBOR DRUŽSTEV MLÁDEŽE 2018-2019 1. část - 12.1.2019 VLAŠIM

12.01.2019 20:35

PROPOZICE: KP_druzstev_mladeze_18-19.doc

ROZLOSOVÁNÍ: KP družstev mládeže 2018-2019 - rozlosování.docx

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_druzstev_1._cast_12.1.2019_Vlasim/


PRVNÍ ČÁST KP DRUŽSTEV MLÁDEŽE 2018-2016 VE VLAŠIMI

          Vzhledem k tomu, že je v našem regionu do KP přihlášeno 8 družstev, což se nedá odehrát v jednom dnu, rozhodli pořadatelé rozdělit soutěž do dvou částí. Ve Vlašimi se sjela družstva Vlašimi C a Vlašimi D a pak družstvo Stamatu a Sázavy. Hrálo se ve Sporthotelu ve Vlašimi v šachové klubovně.

           Naše družstvo (Vlašim C) hrálo pod vedením kapitána Štěpána Filipa a dále hráli Petra Píšová, František Jelínek, Jan Veselý, Filip Kůra a Kateřina Mrázková. Druhé družstvo Vlašim D vedl Adam Slavík, dále hráli Jiří Zeman, Michal Kubec, Michal Škaryd, Natálie Štanderová, Adéla Janoušová a fandila náhradnice Eliška Škarydová. Družstva doprovázel trenér Lukáš Filip.

            Hrálo se ve velice příjemné atmosféře pod vedením Petra Havelky, funkci hlavního rozhodčího plnil Jiří Kotzot. Po odehrání jednotlivých partií  se děti přesunuly na chodbu Sporthotelu, aby své dohrávající kolegy nerušily. Přestávku na oběd jsme nedělali, využili jsme vlatního občerstvení, dali jsme přednots tomu, aby se děti dostaly včas do svých domovů.

            Naše družstvo C tuto skupinu vyhrálo se 14,5 body, i když rezervičky na šachovnicích byly! Poprvé vedl družstvo Štěpán Filip, který svoji funkci plnil zodpovědně. Spoluhráče burcoval k co nejlepším výsledkům, v průběhu odehrávaného kola sledoval  partii nejen svoji, ale i svých spoluhráčů a pak jim dle potřeby povoloval remízy. Sám na první desce uhrál 2 body, Petra Píšová na druhé 2,5 bodu, Fanda Jelínek a Jan Veselý skórovali bez "ztráty kytičky" - uhráli 3 body a Filip Kůra a Katka Mrázková zaznamenali pro družstvo po 2 bodech. Hráči v tomto družstvu jsou zvyklí hrát vážné partie, takže (kromě chyb v průběhy hry - u některých) nemáme připomínky k tempu. Nechci být prorokem, ale možná, že některé ty remízky budou v závěru soutěže našim možná chybět? Ve druhém kole v Říčanech budou muset zabrat!

           Toto však nemohu napsat o členech družstva D, tam někteří hráli jako o závod! Do čela družstva jsme, po velkém zvažování (jinak by hrál v C na poslední desce) do kapitánské funkce jmenovali Adama Slavíka. Tento si zaslouží velkou pochvalu, za to jak si vedl na první desce, kde potkával ty nejzdatnější šachisty ze všech družstev. Jeho partie končili mezi posledními, hrál pěkně, určitě i on uznal, že si zahrál pěkné šachy, tomu by tak nebylo, kdyby hrál poslední desku v cečku!  Uhrál  1 bod, odvedl velký kus práce. Na druhé desce hrál Jirka Zeman, měl to těžké, ale snažil se. Michal Kubec na třetí šachovnici uhrál pěkné 2 body, i on odehrál pěkné partie a bojoval statečně. Na další šachovnici Michal Škaryd  hrál jako o závod! Míša musí zpomalit a více přemýslet.  Natálka Štanderová bojovala seč jí sily stačily, ale dnes se jí nedařilo. Některé z jejích partií byly také velice rychlé. Adéla Janoušová na poslední desce uhrála 1,5 bodu, ale i ona musí zpomalit. Toto družstvo bylo vysláno do soutěže především za účelem získávání zkušeností, zahrají si ještě několik let a určitě o nich uslyšíme jen to dobré. Cíl u tohoto družstva byl naplněn.

Průběžné výsledky z Vlašimi a Říčan:

1. Říčany D             16  bodů

2. Vlašim C             14,5 bodu

3. Stamat                11,5 bodu

4. Říčany E               8 bodů

5. Říčany F               7 bodů

6. Sázava                 5,5 bodu

7. Říčany G              5 bodů

8. Vlašim D              4,5 bodu

            Děkuji všem za účast a vzornou reprezentaci, děkuji řidičům za dopravu dětí na soutěž, trenérům za doprovod a dozor. Za čtrnáct dnů se v Říčanech (26.1.2019) sjedeme k dohrání krajského přeboru.

Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: KRAJSKÝ PŘEBOR DRUŽSTEV MLÁDEŽE 2018-2019 1. část - 12.1.2019 VLAŠIM

Datum: 15.12.2020

Vložil: Angence

Titulek: cialis contraindications priewly

Keflex And Side Effect Absepe <a href=https://bansocialism.com/>cialis buy</a> souspiguts trouver levitra en ligne

Přidat nový příspěvek