KRAJSKÝ PŘEBOR DRUŽSTEV MLADŠÍCH ŽÁKŮ 2015

29.04.2015 18:57

PROPOZICE: Propozice_KPDMZ_2015.pdf

VÝSLEDKY: https://www.chess-results.com/tnr171284.aspx?lan=5

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/KP_druzstev_ml.zaku_1.5.2015_Ricany/

FOTEČKY od Petra Zemana: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/KP_druzstev_ml._zaku_2015_Ricany/


            Na první májový den (1.5.2015) byl stanoven termín konání Krajského přeboru družstev mladších žáků 2015, které se odehrávalo v Kulturním domě Labuť v Říčanech.  TJ Spartak Vlašim postavila družstvo ve složení: Voříšek Jakub, Vojta Jakub, Skýpala Ondřej, Píšová Petra, Vopálka Filip a Vopálka Vojtěch (poslední tři jsou členy našeho šachového oddílu). Toto družstvo bylo první nasazené a  bojovalo o postup na MČR (o tomto družstvu si přečteme na www.sachyvlasim.cz, který jistě napíše Tomáš Vojta).

             Protože i ostatní naši členové poctivě pracují v kroužcích, poctivě se zúčastňují ostatních aktivit klubu a protože pravidelně jezdí na šachové soutěže a jejich výsledky hovoří o tom, že by se mohli zúčastnit této soutěže také, přičinila jsem se, aby bylo ustaveno družstvo "B". Toto nastoupilo ve složení: Jelínek František, Filip Štěpán, Kůra Filip, Křížek Kryštof, Zeman Lukáš, Slavík Adam a Slavíková Barbora. Všichni,  bez rozmýšlení svoji účast potvrdili a rádi jeli porovnávat své síly se soupeři ze Středočeského kraje.  Naše průběžné startovní číslo uprostřed startovního pole dávalo předpoklad, že je o co hrát!  Neměli jsme přespřílišné ambice, skromnost je přece přednost králů! Říkala jsem dětem, když budete do 10. místa, tak budu velice spokojená. Ono vyhrávat za každou cenu není vždy to pravé ořechové! Já dávám přednost spravedlivé nominaci a dětmi, které jsme si vychovali. Ovšem dnes se sport (šachy také) dostaly někam jinam! Ale to je můj názor, asi trochu staromódní.

          Všichni výše jmenovaní  byli odhodláni dosáhnout co nejlepšího výsledku a na KP se těšili. Při doplňování startovní listiny při prezentaci se ustálil počet startujících družstev na 20.  Protože byl na poslední chvíli do družstva doplněn Kryštof Křížek (hrálo nás v našem družstvu 7), dohodli jsme se, že na 4 šachovnice bude dopoledne hrát Lukáš Zeman a odpoledne Kryštof Křížek.  Čekalo nás velké překvapení, když naše startovní příčka nesla č. 11 a to znamenalo hned v prvním kole derby s TJ Spartakem Vlašim A. Družstvo, které se nakonec stalo vítěžem KP bylo nad naše síly. Prohra 5,5 : 0,5 se dala očekávat a od kanára nás zachránila půlka Adama Slavíka. Ale nakonec jsme byli rádi, že to máme za sebou. 

         Do druhého kola nám los přinesl Jawu Brodce B. Vyhráli jsme 5 : 1. Nebodoval jen Fanda Jelínek, který ochotně přijal funkci kapitána (plnil ji zodpovědně, spoluhráče povzbuzoval, děkuji mu), byl jen zklamaný, že na nikoho ze soupeřů nestačil. Počítali jsme, že budeme hrát spíše ve druhé polovině startovního pole a přijde i jeho čas, ale hráli jsme především se zdatnějšími soupeři. Jednu chvíli se zdálo, že ho to mrzí, ale celou situaci unesl s grácií, neboť sestavu jsme tvořili spolu s dětmi.

         Třetí kolo TJ Jince a zasloužená remíza, o body se postarali hráči na posledních třech deskách (Lukáš Zeman, Adam Slavík a Barunka Slavíková).

          Čtvrté kolo ŠK Milovice a naše výhra 4 : 2. Body: Štěpán Filip, Filip Kůra, Kryštof Křížek a Adam Slavík. Ve družstvu pohoda, všichni se povzbuzovali, přáli si body, navíc stačili fandit áčku, chodili se dívat především na Péťu, která byla stoprocentní a ona nám oplácela stejnou měrou, po každém kole se přiběhla zeptat jak se nám vede a z našich úspěchů měla upřímnou radost. Péťa má, zkrátka, úroveň!

          Do pátého kola nám pan Havelka nalosoval  ŠK Řevnice -  silný soupeř, trochu obavy, ale dokázali jsme s nimi, k překvapení soupeřů, remizovat. O body se postarali Štěpán Filip, Kryštof Křížek a Adam Slavík.  Stále jsme se drželi v horní polovině, docela milé překvapení. Jen jsme si říkali: "Vydržet!"

          Do 6. kola Sokol Buštěhrad (to už jsme si mysleli, že Petr Havelka čaruje!) a naši vyhráli opravdu přesvědčivě 5 : 1 (nevyhrál jen Fanda). Zase to bylo v kuloárech hodnoceno jako překvapení, myslím, že se to nečekalo.

          Bylo nám jasné, že do posledního kola dostaneme super těžkého soupeře a to se také stalo! KS Říčany 1925 A! Zemen, Otrubová, Kurek, Heger, Mačok a Šmolík! Ale "kanár" zase nezazpíval, nyní se o to přičinil remízou s Pavlem Kurkem Filip Kůra. Chvilky očekávání nebylo třeba, dalo se to lehko spočítat i bez Petrova počítače. Skončili jsme na osmém místě s 11 zápasovými body a na své konto jsme si připsali celkem 21 bodů.  Veliká spokojenost!

          Pánové a dámo, srdečně děkuji za pěkný prvomájový dárek. I sobě jste ho nadělili v podobě pěkného RTg. Fanda Jelínek 1391, Štěpán Filip 1299 (4 body na druhé desce), Filip Kůra 1274 (3,5 bodu na třetí desce), Kryštof Křížek 1166 (3 body na čtvrté desce), Lukáš Zeman 1190 (2 body na čtvrté desce), Adam Slavík 1124 (5,5 bodu!!! na páté desce), Adam hrál jako z partesu, pěkný výkon, přesvědčil, že je nejlepší z mladších žáků hrajících  na 5. desce, Barunka Slavíková 1064 a 3 body na šesté desce.

          Ještě musím pochválit všechny děti jak pěkně přijaly do svého kolektivu Kryštofa Křížka a dokázalo se jim během dne utvořit kompaktní kolektiv.

             Na KP jsme ještě dovezli Anežku Vašíčkovou, která přijela  pomoci spřáteleným Sedlčanům, doplnila jejich družstvo o povinnou dívku! Moc ji děkuji! Hrála na šesté desce. Byl to její třetí soutěžní start v životě a za družstva hrála poprvé. Jakub Moulík (kapitán Sedlčan) se o ni staral vzorně, hrála výkonem 1046 a uhrála jeden bod.

            Organizace prvotřídní, jak jinak! Vždyť v Říčanech to umí. Pěkné prostředí, dost prostoru pro doprovody. Ceny pěkné, diplomy, medaile pro první tři družstva, pro vítěze miniplaketka. Zajištěno klasické občerstvení. Kromě jiného vitamíny s medem a mrkvička na chroupání!

            Na MČR postupuje TJ Spartak Vlašim A a DDM Symfonie Poděbrady. Přejeme oběma družstvům hodně úspěchů na celostátní úrovni a my to za rok to zkusíme znovu!

Diskusní téma: KRAJSKÝ PŘEBOR DRUŽSTEV MLADŠÍCH ŽÁKŮ 2015

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek